jarrrol 02.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 04.03.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 macie kogoś godnego polecenia do rozprowadzenia hydrauliki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 06.03.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 ja też to tak traktuję a czekam na kanalizację jak na zbawienie moja rodzina też... ale kiedy to będzie? plany podobno są gorzej z wykonaniem pozdrawiam Lolku, Masz namiary na ekipe ktora Ci szambo robila? Wez ich w kleszcze... U mnie bylo pododobnie - chociaz jeszcze zanim zaczalem szambo uzywac... Okazalo sie ze cieklo na wejsciu rury do zbornika i pod plyta. Peknieta byla tez rura doprowadzajaca. Mozna troche odkopac (zdjac kostke, mozna tz samemu) i pouszczelniac. U mnie caly zbiornik wymalowali jakims czarnym "siuwaksem" i od tamte pory jest dobrze... Niech Cie to nawet kosztuje 500 pln, chyba warto... Nie daj sie... To przeciez GÓWNIANY problem.... HS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brunchilda 07.03.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam, poszukuję TYNKARZY "prostych i gładkich" Bardzo proszę o namiary na godne polecenia ekipy od tynków tradycyjnych. Będę wdzięczna za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 08.03.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Co do szamba.... to osobiście nie widzę możliwości skutecznego uszczelnienia szamba bez zdjęcia płyty i kominka i zrobienia wszystkiego "od nowa"...Poza tym to straszna demolka... i u mnie na pewno w kwocie 500 pln by się nie zamknęło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 08.03.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam, czy mozecie powiedziec cos dobrego lub zlego o tym hydrauliku p. Sławomir Celej Kolonia Górzno 59a pozdrawiam i z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 08.03.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 macie kogoś godnego polecenia do rozprowadzenia hydrauliki ? ja tez się podłączam z pytaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiMiP 10.03.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją, że Urząd Gminy wymaga rachunków za wywóz odpadów budowlanych? POstawiłem dom w stanie surowym otwartym. Żadnych odpadów większych nie miałem. Folię z pustaków wyrzuciłem do pojemnika przed blokiem, w którym mieszkam, a gruz przyjął sąsiad na podwyższenie terenu. Skąd mam wziąć rachunki? Czy oni się urwali z choinki, czy też ja nie znam się na prawie? Proszę Was o radę, co powinienem w tej sytuacji zrobić. Pozdrawiam, GT Witam, właśnie dostaliśmy takie pismo i nie wiem o co chodzi, bo dopiero będziemy zamawiać kontener ,żeby posprzątać po budowie. A jak u Ciebie poszła ta sprawa? Muszę zadzwonić do UG i zapytać co skoro rachunków jeszcze nie mam. A może ktoś z Was zamawiał firmę do wywozu śmieci po budowie i może mi podpowiedzieć? Na forum nie mogę znaleźć. Pozdrawiam Sąsiadów:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 10.03.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Podzielcie się namiarami na ekipę od ogrodzenia i od położenia kostki. PozdrawiamKuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 10.03.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją, że Urząd Gminy wymaga rachunków za wywóz odpadów budowlanych? POstawiłem dom w stanie surowym otwartym. Żadnych odpadów większych nie miałem. Folię z pustaków wyrzuciłem do pojemnika przed blokiem, w którym mieszkam, a gruz przyjął sąsiad na podwyższenie terenu. Skąd mam wziąć rachunki? Czy oni się urwali z choinki, czy też ja nie znam się na prawie? Proszę Was o radę, co powinienem w tej sytuacji zrobić. Pozdrawiam, GT Witam, właśnie dostaliśmy takie pismo i nie wiem o co chodzi, bo dopiero będziemy zamawiać kontener ,żeby posprzątać po budowie. A jak u Ciebie poszła ta sprawa? Muszę zadzwonić do UG i zapytać co skoro rachunków jeszcze nie mam. A może ktoś z Was zamawiał firmę do wywozu śmieci po budowie i może mi podpowiedzieć? Na forum nie mogę znaleźć. Pozdrawiam Sąsiadów:-) Ja brałem kontenery z LEKARO i TRANS-NEC Zwróc uwagę na rodzaj kontenera bo są rózne kontenery KP-7 (7m3). Raz przysłali mi wysoki kontener i weszło dużo smiecia, innym razem niziutki pojemnik (niby taki sam...) i był lekki zgrzyt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 10.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam Wszystkich. Planujemy budowę w Halinowie, więc pozdrawiam przyszłych Sąsiadów!!! Wczoraj spotkało mnie pierwsze "czołowe zderzenie" z urzędem. Okazało się, że pomimo mojej zapobiegliwości, nie jestem w stanie zapobiedz nieprzewidzianemu - czyli... brakowi pełnej informacji i nieprzewidywalnym pomysłom urzędników na "usprawnienie" naszych budów. Wasze problemy z nagłym wymogiem udokumentowania rachunkiem wywozu śmieci - jeśli w ogóle jest coś takiego, to chyba powinna być wcześniej informacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 11.03.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam sąsiadów. Może ma ktoś namiar na w miare uczciwego elektryka z uprawnieniami do odbioru instalacji wewnetrznej do PIB. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 11.03.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam Wszystkich. Planujemy budowę w Halinowie, więc pozdrawiam przyszłych Sąsiadów!!! Wczoraj spotkało mnie pierwsze "czołowe zderzenie" z urzędem. Okazało się, że pomimo mojej zapobiegliwości, nie jestem w stanie zapobiedz nieprzewidzianemu - czyli... brakowi pełnej informacji i nieprzewidywalnym pomysłom urzędników na "usprawnienie" naszych budów. Wasze problemy z nagłym wymogiem udokumentowania rachunkiem wywozu śmieci - jeśli w ogóle jest coś takiego, to chyba powinna być wcześniej informacja... A co za problemy z urzędnem w halinowie masz? Ja po doświadczeniach z Warszawskimi urzędami, mam o UG w Halinowie dobre zdanie i z papierami nie miałem specjalnego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 11.03.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 A co za problemy z urzędnem w halinowie masz? Opisałam w moim dzienniku - dziennik, to brzmi dumnie oczywiście zapraszam do odwiedzenia To dopiero początki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 12.03.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ooo dzięki Lolek!!!! Właśńie dostałam wycenęna 9m3 plastik 4300 plus vat i montaż Wiesz, nie wiem, czy to jest drogo szambo wybierałem 25 lutego (czwartek) a dzisiaj (1 marca, poniedziałek) mam prawie pełne - może wytrzyma do jutra (zużyłem niecały 1 m3 wody). Koszt wywozu szamba: 200 zł Za szambo zapłaciłem coś około 3000 zł z montażem. Powiedzmy 10 wywozów ponad program i jesteś na zero. Potem to już tylko" zarabiasz" A ja nie mam wyjścia, tylko płacę za drenaż okolicy pozdrawiam Nie wiem czy Cie pocieszę ale mi w tym miesiącu moje szambo również nabrało wody, może nie tak szybko jak u Ciebie ale jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 12.03.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Wczoraj spotkało mnie pierwsze "czołowe zderzenie" z urzędem. Dzisiaj byliśmy w urzędzie w Halinowie i muszę powiedzieć, że moje wcześniejsze złe doświadczenie zostało zastąpione takim naprawdę pozytywnym Może w piątek słońce jaśniej świeci? Teraz czekamy na pozwolenie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 14.03.2010 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Szanowni, Chce wywiercic studnie.Mozecie kogos polecić?Czy wiecie może jakie formalności trzeba przy tym zalatwić? Jakies badania wody? Znalazlem na forum URGOT'a ktory ponoc w Halinowie tez dziala. Macie jakies opinie na temat tego wykonawcy?http://forum.muratordom.pl/wiercenie-studni-piaseczno-gora-kalwaria-okolice-warszawy,t99356-120.htm pozdrawiamH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zośka1719500575 15.03.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Czy ktoś z Was może polecić dobrą i sprawdzoną firmę do zamontowania i uruchomienia kolektorów slonecznych? Wszelkie wskazówki także mile widziane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 15.03.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Potrzebuję stemple na ogrodzenie tymczasowe, jak najtańsze około 40 sztuk. Ktoś dysponuje takowym towarem? Jak w zestawie będzie siatka leśna czy coś podobnego, to też wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 16.03.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Potrzebuję stemple na ogrodzenie tymczasowe, jak najtańsze około 40 sztuk. Ktoś dysponuje takowym towarem? Jak w zestawie będzie siatka leśna czy coś podobnego, to też wezmę. ja mam na zbyciu stemple / PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts