Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja też to tak traktuję

a czekam na kanalizację jak na zbawienie

moja rodzina też...

ale kiedy to będzie?

plany podobno są

gorzej z wykonaniem

pozdrawiam

Lolku,

Masz namiary na ekipe ktora Ci szambo robila? Wez ich w kleszcze...

U mnie bylo pododobnie - chociaz jeszcze zanim zaczalem szambo uzywac...

Okazalo sie ze cieklo na wejsciu rury do zbornika i pod plyta. Peknieta byla tez rura doprowadzajaca. Mozna troche odkopac (zdjac kostke, mozna tz samemu) i pouszczelniac.

U mnie caly zbiornik wymalowali jakims czarnym "siuwaksem" i od tamte pory jest dobrze... Niech Cie to nawet kosztuje 500 pln, chyba warto...

Nie daj sie... To przeciez GÓWNIANY problem.... :)

HS

Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją, że Urząd Gminy wymaga rachunków za wywóz odpadów budowlanych? POstawiłem dom w stanie surowym otwartym. Żadnych odpadów większych nie miałem. Folię z pustaków wyrzuciłem do pojemnika przed blokiem, w którym mieszkam, a gruz przyjął sąsiad na podwyższenie terenu. Skąd mam wziąć rachunki? Czy oni się urwali z choinki, czy też ja nie znam się na prawie?

Proszę Was o radę, co powinienem w tej sytuacji zrobić.

Pozdrawiam,

GT

Witam,

właśnie dostaliśmy takie pismo i nie wiem o co chodzi, bo dopiero będziemy zamawiać kontener ,żeby posprzątać po budowie. A jak u Ciebie poszła ta sprawa? Muszę zadzwonić do UG i zapytać co skoro rachunków jeszcze nie mam.

A może ktoś z Was zamawiał firmę do wywozu śmieci po budowie i może mi podpowiedzieć? Na forum nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam Sąsiadów:-)

Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją, że Urząd Gminy wymaga rachunków za wywóz odpadów budowlanych? POstawiłem dom w stanie surowym otwartym. Żadnych odpadów większych nie miałem. Folię z pustaków wyrzuciłem do pojemnika przed blokiem, w którym mieszkam, a gruz przyjął sąsiad na podwyższenie terenu. Skąd mam wziąć rachunki? Czy oni się urwali z choinki, czy też ja nie znam się na prawie?

Proszę Was o radę, co powinienem w tej sytuacji zrobić.

Pozdrawiam,

GT

Witam,

właśnie dostaliśmy takie pismo i nie wiem o co chodzi, bo dopiero będziemy zamawiać kontener ,żeby posprzątać po budowie. A jak u Ciebie poszła ta sprawa? Muszę zadzwonić do UG i zapytać co skoro rachunków jeszcze nie mam.

A może ktoś z Was zamawiał firmę do wywozu śmieci po budowie i może mi podpowiedzieć? Na forum nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam Sąsiadów:-)

Ja brałem kontenery z LEKARO i TRANS-NEC

Zwróc uwagę na rodzaj kontenera bo są rózne kontenery KP-7 (7m3). Raz przysłali mi wysoki kontener i weszło dużo smiecia, innym razem niziutki pojemnik (niby taki sam...) i był lekki zgrzyt....

Witam Wszystkich.

Planujemy budowę w Halinowie, więc pozdrawiam przyszłych Sąsiadów!!!

Wczoraj spotkało mnie pierwsze "czołowe zderzenie" z urzędem.

Okazało się, że pomimo mojej zapobiegliwości, nie jestem w stanie zapobiedz nieprzewidzianemu - czyli... brakowi pełnej informacji i nieprzewidywalnym pomysłom urzędników na "usprawnienie" naszych budów. :wink: :roll: :roll:

Wasze problemy z nagłym wymogiem udokumentowania rachunkiem wywozu śmieci - jeśli w ogóle jest coś takiego, to chyba powinna być wcześniej informacja...

Witam Wszystkich.

Planujemy budowę w Halinowie, więc pozdrawiam przyszłych Sąsiadów!!!

Okazało się, że pomimo mojej zapobiegliwości, nie jestem w stanie zapobiedz nieprzewidzianemu - czyli... brakowi pełnej informacji i nieprzewidywalnym pomysłom urzędników na "usprawnienie" naszych budów. :wink: :roll: :roll:

Wasze problemy z nagłym wymogiem udokumentowania rachunkiem wywozu śmieci - jeśli w ogóle jest coś takiego, to chyba powinna być wcześniej informacja...

A co za problemy z urzędnem w halinowie masz? Ja po doświadczeniach z Warszawskimi urzędami, mam o UG w Halinowie dobre zdanie i z papierami nie miałem specjalnego problemu...

ooo dzięki Lolek!!!!

Właśńie dostałam wycenęna 9m3 plastik 4300 plus vat i montaż :roll:

Wiesz, nie wiem, czy to jest drogo

szambo wybierałem 25 lutego (czwartek) a dzisiaj (1 marca, poniedziałek) mam prawie pełne - może wytrzyma do jutra (zużyłem niecały 1 m3 wody).

Koszt wywozu szamba: 200 zł

Za szambo zapłaciłem coś około 3000 zł z montażem.

Powiedzmy 10 wywozów ponad program i jesteś na zero.

Potem to już tylko" zarabiasz" :)

A ja nie mam wyjścia, tylko płacę za drenaż okolicy :evil:

pozdrawiam

Nie wiem czy Cie pocieszę ale mi w tym miesiącu moje szambo również nabrało wody, może nie tak szybko jak u Ciebie ale jednak...

Dzisiaj byliśmy w urzędzie w Halinowie i muszę powiedzieć, że moje wcześniejsze złe doświadczenie zostało zastąpione takim naprawdę pozytywnym :D

Może w piątek słońce jaśniej świeci? :D :D

Teraz czekamy na pozwolenie...

Pozdrawiam

Szanowni,

Chce wywiercic studnie.

Mozecie kogos polecić?

Czy wiecie może jakie formalności trzeba przy tym zalatwić? Jakies badania wody?

Znalazlem na forum URGOT'a ktory ponoc w Halinowie tez dziala. Macie jakies opinie na temat tego wykonawcy?

http://forum.muratordom.pl/wiercenie-studni-piaseczno-gora-kalwaria-okolice-warszawy,t99356-120.htm

pozdrawiam

H