Tessa 25.03.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Dodam jeszcze, że namiary na Witkowskiego miałam od Moni (zresztą jak na wielu innych wykonawców). Serdecznie Ci, Moniu, przy tej okazji raz jeszcze za pomoc i życzliwość dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 25.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Nie ma za co. Polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 25.03.2010 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 gdzie kupowaliście drzwi wejściowe?proszę o namiary proszę o namiary na kominkowców Czy ktoś może się wypowiedzieć o hydrauliku Rafał Krasny?? z Mińska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 26.03.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Tego nie znam, ale spokojnie moge polecić "swojego" hydraulika. Tani nie był, ale fachowiec, uczciwy i zna się na rzeczy. Jest z Mrozów. Jak coś, to daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 26.03.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 gdzie kupowaliście drzwi wejściowe? proszę o namiary proszę o namiary na kominkowców Czy ktoś może się wypowiedzieć o hydrauliku Rafał Krasny?? z Mińska? wysłałam do wyceny tutaj: http://www.moje-drzwi.pl/kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2luki 26.03.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Pytanie do osób, ktore maja studnie glebinowa (nie abisynke) o jakosc wody.Czy jest zdatna do picia? Jak z iloscia zelaza/manganu ? Jak z zapachem? Moze ktos robil badania i ma pod reka wyniki ?Wiem, ze to tez zalezy od terenu, ale jako taki obraz bedze mial. W tej chwili mamy abisynke (Jozefin), nie wiem jaka glebokosc, bo lustro wody podchodzi na 1,5 m, ale jakosc wody pozostawia wiele do zyczenia, choc jest zdatna do picia po przegotowaniu. pozdrawiam,Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 27.03.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Pytanie do osób, ktore maja studnie glebinowa (nie abisynke) o jakosc wody. Kiepska jakość, trza będzie uzdatniać. Czy jest zdatna do picia? Nie. Jak z iloscia zelaza/manganu ? Dużo. Jak z zapachem? Paskudny. Wiem, ze to tez zalezy od terenu, ale jako taki obraz bedze mial. W tej chwili mamy abisynke (Jozefin), nie wiem jaka glebokosc, bo lustro wody podchodzi na 1,5 m, ale jakosc wody pozostawia wiele do zyczenia, choc jest zdatna do picia po przegotowaniu. U nas (Wielg. Brz.) jest 30 m, sięga pod warstwę gliny. Podobno wysoka zawartość Fe i Mn to przez tą glinę właśnie. Wielki plus taki, że ciśnienie wody jest b. wysokie, podobno można non stop pompować 5-6 tys litrów/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 27.03.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 można non stop pompować 5-6 tys litrów/h. a nawet więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chytry 28.03.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam przedświątecznie. Po roztopach i rekordowej zimie 2000lat idziemy dalej z robotą. DLA Chetnych: mam do sprzedaży palete Porotherm 30P+W (80 szt) po 4,00 PLN Odbiór własny z Sulejówek-Długa Szlachecka. Piotr Mokrego dyngusa ze smacznym jajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GT 29.03.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 WItam, Zamierzam w tym roku wstawiać okna i zamknąć budynek. Czy słyszeliście, aby na terenie Halinowa zdarzyło się, że ktoś sobie takie okna pożyczył bez pytania właściciela? Pytam, bo zastanawiam się nad ochroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 29.03.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Pytanko dostałam warunki przyłącza sieci energetycznej i rachunek na 2.200,- zł a zamierzam budować się dopiero na wiosnę 2011. Teraz nie bardzo wiem czy powinnam już płacić skoro przez rok naweł przez sekundę nie skorzystam z prądu ;( co myślicie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 29.03.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ale jestem dziś upierdliwa ... proszę o namiary na jakiegoś projektanta w okolicach Halinowa. Mam projekt, potrzebuje zrobić adaptacje Bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 29.03.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Pytanko dostałam warunki przyłącza sieci energetycznej i rachunek na 2.200,- zł a zamierzam budować się dopiero na wiosnę 2011. Teraz nie bardzo wiem czy powinnam już płacić skoro przez rok naweł przez sekundę nie skorzystam z prądu ;( co myślicie ??? płać. jeśli nie zapłacisz, to umowa będzie nieważna i cię nie podłączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 29.03.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Czy słyszeliście, aby na terenie Halinowa zdarzyło się, że ktoś sobie takie okna pożyczył bez pytania właściciela? Nie wiem, jak w Halinowie, wszak to wielkie miasto ale u nas na wiosce wg sąsiadów nie było przypadków kradzieży z budów w ostatnich latach. Pytam, bo zastanawiam się nad ochroną. Yyy... ochroniarza zatrudnisz do pilnowania 3 palet porothermu i kubika styropianu? Czy może planujesz wstawić okna ze złotymi szprosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 29.03.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Teraz nie bardzo wiem czy powinnam już płacić skoro przez rok naweł przez sekundę nie skorzystam z prądu ;( co myślicie ??? Myślę, że powinnaś czytać ze zrozumieniem umowę. W mojej było jak wół - że trzeba zapłacić w ciągu 14 dni od podpisania umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 29.03.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 wkwb - czytam ze zrozumieniem, interpretacja pism nie stanowi dla mnie problemu. Zastanawiałam się czy w ogóle płacić w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 29.03.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Zastanawiałam się czy w ogóle płacić w tym roku. W umowie są też zawarte sankcje za niezapłacenie. W mojej - par 5 pkt 6. Możliwe, że w Twojej w tym samym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GT 30.03.2010 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Pytanko dostałam warunki przyłącza sieci energetycznej i rachunek na 2.200,- zł a zamierzam budować się dopiero na wiosnę 2011. Teraz nie bardzo wiem czy powinnam już płacić skoro przez rok naweł przez sekundę nie skorzystam z prądu ;( co myślicie ??? Opłata, o której piszesz jest za przyłączenie. Bez tego zakład nie rozpocznie procesu przyłęczniowego. Wszytskie zakłady tak robią. Jeżeli chcesz mieć przyłącze na wiosnę 2011 to musisz zapłacić. Zwróć tylko uwagę jaki tam jest wpisany termin. Dla przyłączy napowietrznych zakłady ustalają z reguły maks. 5 miesięcy i 18 miesięcy dla kablowych. Sądząc po wysokości opłaty złożyłaś wniosek o przyłęcze kablowe. Chyba, że masz zapotrzebowanie na większą moc? Skoro jednak kablowe, to weź pod uwagę to, że łącze może być gotowe za 18 miesięcy od uregulowania opłaty. Po wykonaniu przyłącza jak będziesz chciała korzystać z prądu, to trzeba podpisać jeszcze jedną umowę na sprzedaż i dystrybucję energii. I wtedy dopiero będziesz ponosiła co miesiąc lub co pół roku opłaty za zużycie, dystrybucję, ale także za przyznaną moc przyłączeniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GT 30.03.2010 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Pytanko dostałam warunki przyłącza sieci energetycznej i rachunek na 2.200,- zł a zamierzam budować się dopiero na wiosnę 2011. Teraz nie bardzo wiem czy powinnam już płacić skoro przez rok naweł przez sekundę nie skorzystam z prądu ;( co myślicie ??? Opłata, o której piszesz jest za przyłączenie. Bez tego zakład nie rozpocznie procesu przyłęczniowego. Wszytskie zakłady tak robią. Jeżeli chcesz mieć przyłącze na wiosnę 2011 to musisz zapłacić. Zwróć tylko uwagę jaki tam jest wpisany termin. Dla przyłączy napowietrznych zakłady ustalają z reguły maks. 5 miesięcy i 18 miesięcy dla kablowych. Sądząc po wysokości opłaty złożyłaś wniosek o przyłęcze kablowe. Chyba, że masz zapotrzebowanie na większą moc? Skoro jednak kablowe, to weź pod uwagę to, że łącze może być gotowe za 18 miesięcy od uregulowania opłaty. Po wykonaniu przyłącza jak będziesz chciała korzystać z prądu, to trzeba podpisać jeszcze jedną umowę na sprzedaż i dystrybucję energii. I wtedy dopiero będziesz ponosiła co miesiąc lub co pół roku opłaty za zużycie, dystrybucję, ale także za przyznaną moc przyłączeniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 30.03.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Sprzedam stemple, sztuk około 350-400, długość większość 3.20. Używane raz. Kupiłem je za 7 PLN, oddam w dobre ręce za 5 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts