MonikaC 24.08.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Macie sprawdzonego dostawcę drewna do kominka - głównie chodzi o to żeby było dobrze wysuszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 27.08.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam. Czy znacie kogoś z Halinowa lub okolic, kto zna się na budownictwie i potrafi mi doradzić w kwestii co robić z dużym i wysokim domem (tylko mury i dach) zaczętym i tak zostawionym w 1990. Nie wiem, co będzie najtaniej? wyburzyć całkowicie i postawić nowy? czy tylko częsciowo? a może kończyć? - chodzi o rozmowę, gdzie mogłabym sobie uświadomić jakiego rzedu koszty mnie czekają przy danej decyzji .... w gminie dowiedziałam się tylko tyle, że mogą mi pomóc jak już się zdecyduję, co robić .... pozdrawiam Agata Trochę dziwne pytanie. Na tym etapie nie trzeba znać się dużo na budownictwie. W gminie dostałaś dobrą odpowiedź, że pomogą jak już sama zdecydujesz. Może po kolei: 1. Zdecyduj czy chcesz/potrzebujesz mieć duży i wysoki dom - jeżeli tak i forma stojącego domu Ci odpowiada to dopiero wtedy będziesz potrzebować kogoś kto zna się na budownictwie i Ci powie czy ta stojąca chałupa ma proste ściany, czy nie jest fuszerą, którą zamiast wykańczać będziesz musiała jeszcze poprawiać na etapie stanu surowego - koszty. Pamiętaj tylko, że wykończenie dużego domu kosztuje. 2. Jeżeli nie chcesz/nie potrzebujesz dużego domu czy też bryła tego stojącego Ci nie odpowiada to masz dwa wyjścia: burzysz chałupę (koszty rozbiórki i wywozu tego ustrojstwa) i stawiasz swoją albo szukasz innej działki. Pierwsza opcja jest opłacalna tylko, jeżeli działka ze stojącym domem jest w doskonałym punkcie albo Ci się super podoba a Ty nie liczysz się z pieniędzmi. Plusem stojącej chałupy jest natomiast to, że ma załatwioną większość papierologii a może i już zrobione wszystkie przyłaczą. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagata4 27.08.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Trochę dziwne pytanie. Na tym etapie nie trzeba znać się dużo na budownictwie. W gminie dostałaś dobrą odpowiedź, że pomogą jak już sama zdecydujesz. Może po kolei: 1. Zdecyduj czy chcesz/potrzebujesz mieć duży i wysoki dom - jeżeli tak i forma stojącego domu Ci odpowiada to dopiero wtedy będziesz potrzebować kogoś kto zna się na budownictwie i Ci powie czy ta stojąca chałupa ma proste ściany, czy nie jest fuszerą, którą zamiast wykańczać będziesz musiała jeszcze poprawiać na etapie stanu surowego - koszty. Pamiętaj tylko, że wykończenie dużego domu kosztuje. 2. Jeżeli nie chcesz/nie potrzebujesz dużego domu czy też bryła tego stojącego Ci nie odpowiada to masz dwa wyjścia: burzysz chałupę (koszty rozbiórki i wywozu tego ustrojstwa) i stawiasz swoją albo szukasz innej działki. Pierwsza opcja jest opłacalna tylko, jeżeli działka ze stojącym domem jest w doskonałym punkcie albo Ci się super podoba a Ty nie liczysz się z pieniędzmi. Plusem stojącej chałupy jest natomiast to, że ma załatwioną większość papierologii a może i już zrobione wszystkie przyłaczą. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam dzięki za pomoc właśnie działka jest w doskonałym punkcie, potrzebuję dużo mniejszy dom i ... oprócz aktu własności - nie mam żadnych dokumentów, w gminie też niewiele jest tych dokumentów, bo ówczesne przepisy nie wymagały tego .... i mam bardzo bardzo ograniczone środki pieniężne (praktycznie tylko te ze sprzedaży małego mieszkania w którym mieszkam w Mińsku... Gdybym się decydowała na budowę to bym budowała bez żadnych dodatkowych upiększeń, gospodarczym sposobem, ... Bardzo bym chciała budować ale .. obawiam się, że to niemożliwe i dlatego szukam jakiegoś znawcę, aby doradził i pomógł mi realnie ocenić możliwości, dokładnie poznając moją sytuację, widząc tą budowę, . nie chciałabym zacząć budowy gdyby się miało okazać iż znowu będzie wszystko stało następne 10 lat i niszczało ... tym bardziej, że zdolności kredytowej nie mamy. Chodzi o to, aby znawca dokładnie mi powiedział po kolei co musiałabym robić, jakie są tego przybliżone koszty przynajmniej wg aktualnych cen. pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 28.08.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Sprzedam luksusowe deski szalunkowe. Wiekszość grubości 32 mm, pozbijane w blaty. Zdrowe, nie spróchniałe. Odbiór w Halinowie na ulicy Północnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 28.08.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Sprzedam dwie krokwie 7x20 dlugosc pow. 8 m i kilka jetek 7x20. Poza tym mam sprzedam blaty i troche innych pozostalosci po budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 28.08.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Poszukuje kogos od drewnianej podbitki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 03.09.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Poszukuję ekipy do ocieplenia poddasza. Macie kogoś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 03.09.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Sprzedam luksusowe deski szalunkowe. Wiekszość grubości 32 mm, pozbijane w blaty. Zdrowe, nie spróchniałe. Odbiór w Halinowie na ulicy Północnej. Podbijam. Cena 200 zł za m3. Do sprzedania około 3 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 03.09.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Drodzy sąsiedzi Rzućcie jakimś namiarem na sprawdzonego i niezdzierającego hydraulika do rozprowadzenia instalacji wod kan w moim domku.. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 03.09.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Hydraulika wyslalem na priv. Przy okazji, sprzedam 10 paczek styropianu podloga/dach genderka. Cena promocyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 06.09.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 sprzedam ścinki drewna i bloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolo123 07.09.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam, kupię stemple o dł 2,8 - 3 m. Prośba o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funokoshi 08.09.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witam,czy moge równiez prosić o namiar na rozsądnego hydraulika.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts