mika31 13.10.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A ja poszukuję ekipy od ytonga na przyszły rok.Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.10.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A ja poszukuję ekipy od ytonga na przyszły rok. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie proszę o info. Podobno trudno ja szukam do silki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 13.10.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A ja poszukuję ekipy od ytonga na przyszły rok. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie proszę o info. Podobno trudno ja szukam do silki Też łatwo nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 13.10.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ja buduje z silikatow, szukalam ekipy 2 m-ce i czekalam na wolny termin od wiosny do jesieni Teraz jest ciezko w ogole znalezc jakas sensowna ekipe, wiekszosc porzadnych murarzy wyjechala za granice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.10.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A swoją ekipę mozesz polecić, ja potrzebuję ją na wiosnę 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 14.10.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Jak na razie moge ich polecic i Kierownik budowy tez ich chwali wiec chyba sa ok. Ale z tego co wiem to i na wiosne 2007 z czasem u nich juz nie bardzo. Beda konczyc roboty mokre u mnie (wylewki, tynki, elewcje ect...) i jeszcze maja kilka innych domow juz zabukowanych na wiosne.Ale oczywiscie jak bedziesz chcial to moge dac ci namiar.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.10.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 To ja mimo wszystko proszę o namiary na priva, znajomi naszych znajomych mają znajomychz góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 15.10.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Co do YTONGA!!! w Długiej Koscielnej na prawo od składu palet buduje sie dom z YTONGa( obok ostro pomarańczowego domu) wiem napewno ze na wiosne ta ekipa jest wolna przynajmniej tak było ok. 2 tyg temu. i jeszcze chyba na Jana Pawła w Halinowie chłopaki budują z tego materiału pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 15.10.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Co do YTONGA!!! w Długiej Koscielnej na prawo od składu palet buduje sie dom z YTONGa( obok ostro pomarańczowego domu) wiem napewno ze na wiosne ta ekipa jest wolna przynajmniej tak było ok. 2 tyg temu. i jeszcze chyba na Jana Pawła w Halinowie chłopaki budują z tego materiału pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 15.10.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 To jak wyzdrowieję, w siądę w autko i pojadę a nóz się okaże. Ale podobno silka to nie ytong, trudniej się kładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 15.10.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 tak podobno tak jest!! ale oni tez z siliki robią pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 15.10.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 No, ja chyba już znalazłam ekipę. Jak mi nie ucieknie to mam ją na kwiecień. Też buduje u nas w okolicy.Pozioma daj znać co z ytongiem. Wiem, że ceny skoczyły, ale chyba na wszystko. My będziemy próbowali kupić w grudniu. Może będzie taniej?Może bez faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 16.10.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 kurcze!!!!! no własnie nie wiem jak to zrobić!!! jak będę miała wykaz materiałów to zrobię jakis kosztorys i wtedy zobaczę czy ytong czy poroterm. Problem w tym ze ytonga mozna ocieplic tylko wełną a ten materiał jest o 40% droższy od styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.10.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 To gratulecje, że macie gdzie trzymać materiał. Taniej to na pewno nie będzie,to jakiś mit podobnie jak z oknami, ze niby w zimę to taniej. Mam nadzieję, ze dzisiaj pojedziemy szukać ekipy. HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 17.10.2006 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Kurcze Tosinek, a co tymi rabatami? Mit? Pozioma, a czemu nie jednowarstwowa? Wydaje mi się, że tak planowałaś? Czy "twoja ekipa " ci odradziła? Powiedz bo zaczynam się bać. Mój fachowiec zarzeka się, że nikt po nim nie musiał ocieplać. Jadę zresztą w weekend w nasze okolice obejrzeć jego kolejną robotę. Tym razem nieotynkowaną jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 17.10.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Co roku wymieniam okna, zaczeło się parę lat temu od moich znajomych, potem my, potem moja Babcia itp. Zmieniamy w terminie od listopada, tylko raz załapaliśmy się na promocje zamaist (trzy komorowe pięcio)a cena zawsze taka sama. A teraz materiałów nie ma (szukam silkii juz są kłopoty) więc hurtownicy się rozpasali. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 17.10.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Tosinek a nie myslalas o bloczkach silikatowych zamiast Silki ?My budujemy z silikatow z Niemiec (k/Lublina) nie ma problemu z zakupem a sa tansze niz silka. Zamawiam na 3 dni przed dostawa i zawsze sa na czas. Ich jakosc bardzo dobra, wg mnie rowniutkie (dla nas to wazne bo kleimy klejem a nie na zaprawę). Mika ja tez jestem osobą która wątpi w ściany 1 warstwowe. Wg mnie w naszym klimacie sa to za zimne ściany i najpoźniej po 2 latach ludzie jednak docieplaja takie sciany. Przy -28 st (jak w styczniu tego roku) taki dom jest ziiiiiimny brrrrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 17.10.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 no własnie!!!! po długich przemysleniach chyba jednak dwu warstwowa ponieważ, jesli bedzie przemarzanie to zatrzyma się na ociepleniu a nie w połowie sciany!!! jednak nadal z kim nie rozmawiam to zdania są podzielone. A co do ostatniej zimy ---- szok!!! jesli będzie podobnie to będzie zimno brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 17.10.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Ksieciu daj jakis namiar na te silikaty z pod Lublina bo to bardzo ciekawe jest. Powiedz też jak to się sprawdza w praktyce. No i jak to się kształtuje cenowo np w/g bloczków z solbudu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 17.10.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Ksieciu daj jakis namiar na te silikaty z pod Lublina bo to bardzo ciekawe jest. Powiedz też jak to się sprawdza w praktyce. No i jak to się kształtuje cenowo np w/g bloczków z solbudu?? Nie wiem co to sa bloczki z Solbudu ?? Ale bloczki zamowione w Niemcach sa bardzo ładne, równe (my kleimy na klej a nie na zaprawę). Do tego materiału trzeba sie przekonac, bo to jeden z najzimniejszych na rynku wiec trzeba dac grube ocieplenie (wełna lub styropian). Jest na forum muratora wątek 'Jak budować Silką?' polecam Niemce tel: 081 756-17-20 Ja wynegocjowałam rabat 26% więc bloczek z transportem kosztuje mnie 2,69 zł (wymiary 25x25x22 cm - wchodzi 18 szt na m2 sciany). Dzisiaj przyjechali murarze i moj wykonawca twierdzi ze bloczki sa równe i uda sie je na klej murowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts