madziunia85 27.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 jeśli zaczniecie teraz załatwiać formalności to spokojnie rozpoczniecie na wiosnę.... Nam formalności zajęły od lipca i juz prawie dostalismy pozwolenie na budowe... Teraz jak widzisz staramy sie szybciej przyśpieszyć wydanie i uprawomocnienie pozwolenia na budowę.. Żeby w tym roku przed świętami jeszcze wylać fundamenty.... Pamiętajcie tylko że mapki do celów projektowych są ważne 3 miesiące (prawda forumowicze??) zreszta każdy gada co innego... jedni że 3 miesiace, drudzy że 6 miesięcy a jeszcze inni ze do momentu kiedy sie cos nei wybuduje... wiec najlepiej wtedy zrobić projekty wody, gazu i uzgodnić... Bo potem tracą ważność po 3 miesiącach i będziemy musieli robić je od nowa czyli znowu ponad 500 zł;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 28.11.2006 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Pamiętajcie tylko że mapki do celów projektowych są ważne 3 miesiące (prawda forumowicze??) zreszta każdy gada co innego... jedni że 3 miesiace, drudzy że 6 miesięcy a jeszcze inni ze do momentu kiedy sie cos nei wybuduje... Tak. 3 miesiące Mi dostanie pozwolenia zajeło jakieś 4-5 tygodni. Problem ze zwrotkami wiele osób było zameldowanych w warszawie ale mieszkało już w Halinowie i było awizowane a to około 2 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 28.11.2006 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 no właśnie wiec mapki znowu musimy robic 2 raz:( bo zabrakło fundszu na zrobienie gazu itp... po prostu cos strasznego... Choc pani projektant u ktorej wiekszosc z nas robila adaptacje projektu( z Halinowa) powiedziala że są ważne do momentu jak sie coś nie wybuduje... Ogólnie ważnosć mapki nie jest określona , powinna być"aktualna" a jeśli nic sie przez 3 miesiace nie zmienia to powinna być ważna.... tylko nasz pewnie kochany urzad czy zud określa sobie że jest to 3 miesiace..... a potem cholercia znowu płać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.11.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Czołem Sąsiedzi Czy komuś robił dach Pan Skarpetowski? Sporo "lata" po chalinowie. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 28.11.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Czołem Sąsiedzi Czy komuś robił dach Pan Skarpetowski? Sporo "lata" po chalinowie. Q. Zagadaj do forumowiczki Agawa. U nich w Jozefinie na 99% robil Skarpetowski. No ale Qudlaty - "Chalinow"????? Moze to gdzie indziej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 28.11.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Czołem Sąsiedzi Czy komuś robił dach Pan Skarpetowski? Sporo "lata" po chalinowie. Q. Zagadaj do forumowiczki Agawa. U nich w Jozefinie na 99% robil Skarpetowski. No ale Qudlaty - "Chalinow"????? Moze to gdzie indziej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 28.11.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Czołem Sąsiedzi Czy komuś robił dach Pan Skarpetowski? Sporo "lata" po chalinowie. Q. Zagadaj do forumowiczki Agawa. U nich w Jozefinie na 99% robil Skarpetowski. No ale Qudlaty - "Chalinow"????? Moze to gdzie indziej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 28.11.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Czołem Sąsiedzi Czy komuś robił dach Pan Skarpetowski? Sporo "lata" po chalinowie. Q. Zagadaj do forumowiczki Agawa. U nich w Jozefinie na 99% robil Skarpetowski. No ale Qudlaty - "Chalinow"????? Moze to gdzie indziej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julagov 28.11.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 A u kogo większośc z was robi adaptację (w Halinowie)? I ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 28.11.2006 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 No Bonzo.... to zes zbesztal Qdlatego tyle razy, ze mu w skarpetki poszlo.... A mi udalo sie skonczyc frontowe ogrodzenie i lada moment bede finiszowal z bocznym... Wylewki na pietrze prawie skonczone... Z zona szukamy gresy i glazury... Trzeba tez spotkac sie z kominkarzem... OGOLNIE DO PRZODU! CZOLEM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 28.11.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 No Bonzo.... to zes zbesztal Qdlatego tyle razy, ze mu w skarpetki poszlo.... Sorry Qudlaty. Bije sie w piers cherlawa. Cos sie mi przyblokowalo i potem poszlo 3 razy. Wot tiechnika. Qudlaty Mister Skarpetowski jest znanym dekarzem w okolicy halinowskiej. Mi polecala go tez miejscowa architektka, ktora chyba i Tobie adoptowala projekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 28.11.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Witam Sąsiadów ja z Sulejówkajeśli ktoś szuka ekipy to ja polecam swoją a mam w tym swój własny interes ponieważ ekipa ma obecnie 2 budowy w Sulejówku a wkrótce 1 - moją wiec jedna to dla nich nieekonomiczne i chcą się wynieść gdzieś na drugą stronę W-wy i juz mi zaczynają bąkać, że coś im się nie będzie dla jednej budowy opłacało przyjeżdżać nie są najtańsi za to mają zalety, których szukałam rozpoczynając budowę czyli:- nie piją,- nie biorą zaliczek, - rozumują z sensem, a wielokrotnie myślą za inwestora, który zwykle nie ma doświadczenia,- komunikatywni,- robotę wykonują przed terminem ustalonym w harmonogramie,- samodzielni, jak trzeba to sobie dokupią co tam im brakuje Ekipa dla pracujących inwestorów, którzy nie mają czasu na zrośnięcie się z linka i miarką.Zainteresowanych zapraszam na plac budowy. Otóż takie czasy nastały, że walczyć trzeba o ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 28.11.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 monieq - czy ci Twoi budowlańcy chcą robotę na już czy od wiosny ( a może stan zero jeszcze w tym roku) .Jeżeli nie od razu to skłonny jestem z nimi pogadać .No i czy Rembertów ich interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 29.11.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Sporo "lata" po chalinowie. Zagadaj do forumowiczki Agawa. U nich w Jozefinie na 99% robil Skarpetowski. No ale Qudlaty - "Chalinow"????? Moze to gdzie indziej? Aajajajaj!! To ja się biję w piersi. To przez nerwy - dach miałem mieć gotowy do połowy listoapada. Zaraz grudzień, a ja mam tylko krokwie postawione. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 29.11.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 monieq - czy ci Twoi budowlańcy chcą robotę na już czy od wiosny ( a może stan zero jeszcze w tym roku) . Jeżeli nie od razu to skłonny jestem z nimi pogadać . No i czy Rembertów ich interesuje ? Sluchajcie nie wiem w ogole jak oni stoja z robota; tak ich reklamuje bo zalezy mi zeby zostali w okolicy poniewaz chcialabym z nimi dobrnac do konca budowy i naprawde sa niezli Moze sie okazac, ze juz sa zajeci na wiele miesiecy naprzod, trzeba byloby pogadac z facetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 29.11.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Sporo "lata" po chalinowie. Zagadaj do forumowiczki Agawa. U nich w Jozefinie na 99% robil Skarpetowski. No ale Qudlaty - "Chalinow"????? Moze to gdzie indziej? Aajajajaj!! To ja się biję w piersi. To przez nerwy - dach miałem mieć gotowy do połowy listoapada. Zaraz grudzień, a ja mam tylko krokwie postawione. Q. Qudlaty pamietasz jak sie widzielismy u Kraftza, my dopiero planowalismy rozpoczecie budowy, a teraz juz klada dachowke i mam nadzieje, ze skoncza w tym tygodniu lub w przyszlym najpozniej choc termin maja do 20 grudnia, to inna ekipa, nie ta murarska jak chcesz to dam Ci namiar na pana, ktory u mnie kryje dach, wole nie chwalic zanim nie skonczy i nie spadna deszcze ale fakt, ze jeszcze grudnia nie mamy a on juz konczy mimo deadline'u na 20 grudnia tez chyba o czyms swiadczy zapraszam na wizje lokalna dachu i murarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 29.11.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 a oto moja Irmusia dla zainteresowanych ekipa http://www.irmusia.photosite.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.11.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 a oto moja Irmusia dla zainteresowanych ekipa http://www.irmusia.photosite.com/ monieq ładniusia Irmusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 29.11.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 a oto moja Irmusia dla zainteresowanych ekipa http://www.irmusia.photosite.com/ monieq ładniusia Irmusia Teska, aż tu mnie znalazłaś, w halinowskim forum wszystkie Irmusie są ładniusie, oprócz tej flagowej na stronie Archipelagu bo to jest jakiś mutant raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam, ludzie pomóżcie, bo już mi włosy ze łba wyłażą - szczególnie Ci z Was co juz są po montażu drzwi zewnętrznych. Gdzie kupowaliście swoje portale (nie mylić z portasami!) ??? Objeździłem już wszystko co mi wpadło w oko w okolicy i nie mogę nic znaleźć Szukam drewnianych, dębowych drzwi w drewnianej ościeżnicy. Może cos bliżej Mińska jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts