qdlaty 16.12.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Chyba o tego maxa zwietrzalego poszlo. Cos pisales kiedys w watku. Też.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 16.12.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Poszukuje ekipy do zrobienia tynkow wewnetrznych cementowo-wapiennych?Mozecie kogos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 a co Ci zrobili? He he, długo pisać. Jak się spotkamy na wiosnę na grillu (może tym razem u nas) to poopowiadam. ok, to tym razem ja będę od grilowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 19.12.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 uuu jaka cisza nastała w Halinowie aby przerwac cisze mam pytanię: Czy zna ktoś elektryka Andrzeja Grubka?? polecała nam go projektantka.... Czy faktycznie on nie nawala?? jakoś na forum nie moge o nim nic znaleść A po drugie mam pytanie czy zna ktoś kierownika budowy Tadeusz Golędzinowski ( on z Sulejówka jest) ?? miał ktoś z nimi doczynienia i może sie podzielić swoimi spostrzeżeniami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inmud 19.12.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Tak tylko dla przywitania...Jesteśmy w trakcie podziału działki w Budziskach i mamy nadzieję ruszyć w przyszłym roku...Pozdrowienia, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 20.12.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Tak tylko dla przywitania... Jesteśmy w trakcie podziału działki w Budziskach i mamy nadzieję ruszyć w przyszłym roku... Pozdrowienia, Filip Cześć Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 20.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 hihihi cześć witamy na naszym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 20.12.2006 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Tak tylko dla przywitania... Jesteśmy w trakcie podziału działki w Budziskach i mamy nadzieję ruszyć w przyszłym roku... Pozdrowienia, Filip Czesc Inmud i Wszyscy Halinowiczo-Budzisko-Cisowi-Dlugo Koscielni! Ciesze sie, ze corsz wiecej ludzi w okolicy sie buduje... i ze coraz wiecej jest na forum Ja sie ostanio nieco wyciszylem... ale w robocie zwariowany czas, a i na budowie... Nosem sie podpieram... Nie wyobrazam sobie jakby to bylo jakbym mial sie jeszcze uzerac z robotnikami - ciesze sie, ze trafilem na swoich... Wiec w skrocie: mam zrobione wewnetrzne tynki cementowo-wapienne, zatarte gladzia gipsowa, ulozone ogrzewanie podlogowe, wylane posadzki, ulozony gres w kotlowni, ocieplony dach (w wiekszosci juz dwoma warstwami welny) - czesciowo skosy przykryte plytami gipsowo-kartonowymi... No a dzis puscili mi gaz i uruchomilem wstepnie kotlownie!... Juz sie grzeje!... Tymczasem, zycze Wam wszystkim Wesolych Swiat i radosci w nowym 2007 roku, z tworzenia swojego halinowskiego gniazdka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 21.12.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 A po drugie mam pytanie czy zna ktoś kierownika budowy Tadeusz Golędzinowski ( on z Sulejówka jest) ?? miał ktoś z nimi doczynienia i może sie podzielić swoimi spostrzeżeniami?? Szczerze odradzam. Wiecej informacji przeslalem na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 21.12.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 A po drugie mam pytanie czy zna ktoś kierownika budowy Tadeusz Golędzinowski ( on z Sulejówka jest) ?? miał ktoś z nimi doczynienia i może sie podzielić swoimi spostrzeżeniami?? Szczerze odradzam. Wiecej informacji przeslalem na priva. Pozdrawiam no to faktycznie jego juz odrzucamy..... A o elektryku Grubku nikt nie słyszał.. ciekawe czy on w ogóle coś gdzies robił.... Chyba na nic to polecenie projektantki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 21.12.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 [ A o elektryku Grubku nikt nie słyszał.. ciekawe czy on w ogóle coś gdzies robił.... Chyba na nic to polecenie projektantki Ale do czego Ci ten elektryk potrzebny? Do przylacza czy do elektryki w domu? Jak do przylacza to Pan Grubek chyba nie ma koncesji z energetyki z Otwocka. Jak do elektryki w domu to jeszcze zdazysz znalezc. Hefalump robil kabelki to moze Ci cos podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 21.12.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Tego elektryka mamy od projektantki od której odbieralismy pozwolenie- on niby miał nam zrobic przyłacze... to po co nam poleca jak nie ma koncesji Wiadomo że wszyscy elektrycy opóźniają wszystko ale którego możecie polecić który najmniej opóźnia?? Kogoś z kim było najmniej problemów... Domku niestety jeszcze nie zaczęliśmy A elektryke w domu zrobi mój przyszły małż i jego tata- bo maja w tym doświadczenie wiec na szczęście ten koszt odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 21.12.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Moi Kochani ponieważ nie będzie nas przez święta na internecie chcielibyśmy życzyc wam wszystkiego co najlepsze oraz aby nadchodzący rok był mniej obfitujący w problemy niż ten chyba każdemu nam się przyda A o to i nasz wierszyk: W tym dniu radosnym, oczekiwanym,gdzie gasną spory, goją się ranyżyczę wam zdrowia,życzę miłości,niech mały Jezus w sercach zagości,szczerości duszy, zapachu ciasta,przyjaźni, która jak miłość wzrasta,kochanej twarzy, co rano budzi, i wokół pełno życzliwych ludzi.Z okazji Świat BOżego Narodzenia oraz Nowego Roku ,wszystkiego co najlepsze zycza Madzia i Zbyszek:) http://images3.fotosik.pl/301/5d50bf84bb6881c7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 26.12.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 ello moze ktos z szanownych kolezanek lub kolegow borykal sie z problemem tymczasowego przylacza elektrycznego i moze podac ile kosztowalo ? bo z ziemnym to troszke latwiej raz sie placi i jest jedno tylko taryfa inna;) za co musieliscie zaplacic elektrykowi - za skrzynke pomiarowa, zabezpieczenie w postaci bezpiecznika topikowego, kabla ? czy juz dokonaliscie przeniesienia skrzynki ze slupa tymczasowego na budynek ? bo z tego co zrozumialem z warunku tech przylacza docelowego koszt nasz to skrzynki oraz bezpiecznik a ZEW-T daje kabel, licznik oraz robocizne - czy dobrze rozumiemy? a z warunkow tech na potrzeby placu budowy wynika ze musimy zaplacic za kabel, skrzynke, zabezpieczenie oraz robocizne a oni daja jedynie licznik.ale skoro pozniej i tak beda musieli wydac na kabel to czy nie da sie tak dogadac z elektrykiem aby kabel byl dluzszy i nie placic za ten kabelek do prowizorki ? czy da sie tak i czy wogule wszystko dobrze rozumiem?? ps. na terenie naszym tj halinow, sulejowek dziala tylko 2 autoryzowanych w ZEW-cie elektrykow? pozdrawiam zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 27.12.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Madziunia85, jeśli chodzi o prąd tymczasowy, to (o ile pamiętam) elektryk chciał 1500 zł za postawienie słupa z licznikiem. Wszystkie materiały po stronie elektryka. Odległość jakieś 20 m od linii. W końcu poratował mnie sąsiad i nie musiałem ciągnąć prowizorki. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.12.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Pan elektryk z Otwocka z zbudu czy jak się tam zwie tamtejszy stoen powiedział, mojemu mężowi , że na lewo to za 1200 zrobi. Bardzo skory był do łamania prawa. U nas prąd jest ale trzeba licznik przenieść i pan powiedział, że budowac mozemy bez taryfy budowalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 27.12.2006 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Czesc, Jesli chodzi o prad to na poczatku bodajze dwa razy bylem w ZEWT w Otwocku (podanie o wydanie warunkow przylacza oraz odbior warunkow i podpisanie umow). Jak juz to mialem umowilem sie z poleconym elektrykiem ktory przywiozl dokumenty do podpisu, a nastepnie postawil late ze skrzynka, licznikiem, bezpiecznikami i przeciagnal kabel nad ulica. Kosztowalo mnie to o ile pamietam 1600 zl. Przylacze stale tez zalatwialem przez elektryka. Szczerze mowiac nie pamieta ile mnie wynioslo, bo oprocz nowej skrzynki doszla jeszcze sztyca na dach i kilka dupereli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 27.12.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Po dłuuuuugich zmaganiach z materią (kredyt, projekt, papierologia...) witam ponownie! Mamy już działeczkę (Halinów, przy ul. Zachodniej), załątwiłem warunki tech. wody i kanalizacji, warunki tech. prądu, dziś złożyłem wniosek o warunki tech. gazu... borykam się jeszcze z operatem dla melioracji odnośnie zamknięcia sączka, który oczywiście musiał iść pod naszym przyszłym domkiem... eh! mam nadzieję, że od marca uda nam się ostro ruszyć z budową i kolejne święta spędzić już u siebie realne?... pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.12.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 ... eh! mam nadzieję, że od marca uda nam się ostro ruszyć z budową i kolejne święta spędzić już u siebie realne?... He he, no to należy Wam życzyć w Nowym Roku: stalowych nerwów, dużego konta, twardej d..py, itd. Pozdrawiam, Qdłaty, co też chce przyszłe święta spędzić u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 28.12.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 hehehehe, to mnie kolega rozbawił z rana... taki śmiech przez łzy czytając ten wątek od początku mniej więcej mam obraz walki jaka nas czeka no ale cóż... cel jest szczytny więc zacisnąć zęby i jak mawia ojciec-dyrektor: alleluja i do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts