MazaQ77 17.01.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 A trochę z innej beczki: ile czekaliście na warunki przyłącza gazowego? Czy gazownia ma jakiś deadline na wydanie papierów (rozpatrzenie wniosku)? Czy ktokolwiek jest nad nimi w razie czego żeby ich pogonić? (bo właśnie się dowiedziałem że od miesiąca nas nawet do systemu nie wprowadzili a wnioski rozpatrują teraz z października, przecież to chore jakieś...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 17.01.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 MazaQ77 ja wniosek o wydanie warunkow budowy sieci gazowej do 6 posesji wyslalam w lipcu, we wrzesniu dostalismy warunki techniczne i formularz wniosku o podpisanie umowy. Wysłaliśmy te wnioski w październiku i w grudniu wszyscy podpisywalismy umowy. Czas budowy to 12 m-cy. Teoretycznie do 12 grudnia 2007 roku powinnam miec gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 17.01.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 No chyba to nie do końca tak. Przyłącze napowietrzne tak na szybko, to będzie prowizorka. Przychodzi Wyczółkowski, stawia słup, ciągnie kabel i koniec. Docelowe przyłącze to i tak będzie do ściany/dachu domu. A przyłącze kablowe to (w skrócie): projekt ZUD (1,5 mies) geodeta - wytyczenie (2 tyg) uzgodnienie z zarządcą drogi (30 dni) robota (1 dzień) geodeta - inwentaryzacja (2 tyg) odbiór ZE (30 dni) podłączenie prądu (1 dzień) Jak się wszystko zazębi to i tak jest 5 miesięcy. Można złożyć papiery na prowizorkę napowietrzną a docelowe kablowe. Ale to 1500 zł w plecy. Wtedy jest prąd w trakcie budowy na prowizorce, a przyłącze kablowe idzie swoim tempem. Q. terminy podales koszmarne A ja caly czas sie zastanawiam. I nie wiem co wybrac. Czy jest tu ktos kto zalatwial przylacze napowietrzne i moze mi napisac jak to wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 17.01.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 No to ja się pochwale się przed wczoraj(sprawa z prądem rozpoczęła się w 02.2006r) pojawiła się u mnie na działce skrzynka:) Wielka radość… tylko nie wiele z tego wynika po kabel od skrzynki do słupa wisi na nim już od października a prądu ja nadal nie widzę jak nie ZUD, to wiatr, a jak nie wiatr to mokro na działce Niedługo zacznie się zamykanie stanu surowego mam nadzieje że robiąc wykończeniówkę nie będę musiał dalej korzystać z sąsiedzkiego prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 17.01.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 No to ja się pochwale się przed wczoraj(sprawa z prądem rozpoczęła się w 02.2006r) pojawiła się u mnie na działce skrzynka:) ... No to też Cię nie pocieszę, ja mam skrzynkę od września, skrzynka bez prądu - wersja unplugged Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 17.01.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 przyjme na priv namiary na koparki oraz oczywiscie ich ceny za godzine:) macie jakies?? jedna już mam od qdlatego:) dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 17.01.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 @ksieciu: dzieki za info, mnie juz zaczyna powoli krew zalewac z tymi papierami, a jeszcze jak czytam ile trwa pozakladanie wszystkiego to chyba sobie rower na stojaku z dynamem zaloze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 17.01.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 No to ja się pochwale się przed wczoraj(sprawa z prądem rozpoczęła się w 02.2006r) pojawiła się u mnie na działce skrzynka:) ... No to też Cię nie pocieszę, ja mam skrzynkę od września, skrzynka bez prądu - wersja unplugged Q. Te same doczynienia, z tą samą osobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 18.01.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 MazaQ77 ja wniosek o wydanie warunkow budowy sieci gazowej do 6 posesji wyslalam w lipcu, we wrzesniu dostalismy warunki techniczne i formularz wniosku o podpisanie umowy. Wysłaliśmy te wnioski w październiku i w grudniu wszyscy podpisywalismy umowy. Czas budowy to 12 m-cy. Teoretycznie do 12 grudnia 2007 roku powinnam miec gaz. witam, ja złożyłem wniosek do gazowni 19-12-2006, a 08-01-2007 dostałem już warunki... to chyba dość szybko? a swoją drogą gazownia ma naprawdę fajne godziny urzędowania, 3 x w tygodniu do 14-tej... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 18.01.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 No to ja się pochwale się przed wczoraj(sprawa z prądem rozpoczęła się w 02.2006r) pojawiła się u mnie na działce skrzynka:) ... No to też Cię nie pocieszę, ja mam skrzynkę od września, skrzynka bez prądu - wersja unplugged Q. no to ja chciałem od razu mieć przyłącze docelowe, ale jak czytam ten wątek, to jednak chyba nie uniknę wydania tych "nędznych" 1,5 tysia... a jeszcze zawinszowałem sobie mieć kabel w ziemi... a droga jest współdzielona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.01.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam, czy możecie polecić mi jakiegoś kierownika. Wracaj do elektyków to P. Wyczółkowski jedzie do mnie 3 dzień i biedny dojechać nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 18.01.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 No to ja jeszcze w sprawie elektryki: czy jeśli będę robił tymczasowe przyłącze, to w ramach tych około 1500 złociszy elektryk mi zapewni wszystko czego potrzebuje? potrzebuję mieć tzw. RBtkę? no... zielony jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 18.01.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 No to ja jeszcze w sprawie elektryki: czy jeśli będę robił tymczasowe przyłącze, to w ramach tych około 1500 złociszy elektryk mi zapewni wszystko czego potrzebuje? potrzebuję mieć tzw. RBtkę? Powinieneś mieć wszystko, tylko przedłużacz i jazda. Ale dogadaj szczegóły z elektrykiem, może coś się przez rok pozmieniało i np. teraz taki full-service będzie więcej kosztował. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 18.01.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 witam, ja złożyłem wniosek do gazowni 19-12-2006, a 08-01-2007 dostałem już warunki... to chyba dość szybko? a swoją drogą gazownia ma naprawdę fajne godziny urzędowania, 3 x w tygodniu do 14-tej... pozdrawiam Lolek pewnie załatwiałeś warunki na przyłącze w Sulejówku w biurze obsługi klienta. Ja musiałam formalności załatwiać przez 'centrale' na Kasprzaka a poźniej po zmianie siedziby na Al.Jerozolimskich bo u nas trzeba wybudować kawałek sieci. I zycze ci zeby wszystkie formalnosci tak szybciutko wam sie zalatwiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 19.01.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 No racja Księciu, tak było Dzięki za dobre słowo, też bym sobie życzył, żeby wszystko tak gładko szło Czego oczywiście Tobie i innym również życzę !! powodzenia Lolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekk 20.01.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Witam, mam nadzieję przyszłych sąsiadów - ponieważ chciałbym kupić działkę w okolicy Halinowa. Niestety z tego co się orientowałem to o działki teraz jest trudno, a to co się trafia albo jest w kosmicznej cenie albo ma zestaw cech dyskwalifikujących(podmokła, przy ruchliwej ulicy itp).Dlatego miałbym prośbę - jakby coś ktoś wiedział to proszę o jakiś sygnał:sylwek.kwiatkowski(nospam)@gmail.com oczywiście z maila usunąć (nospam)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 20.01.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 @sylwekk: bedzie ciezko, ale podsylam Ci cos na priv, pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 20.01.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Witam!Proszę jeszcze raz o opinie na temat Architektów Państwa Czyżewskich ARCHBUD z Halinowa oraz nas temat Pana Mirosława Lesińskiego od wody/kanalizacji/gazu również z Halinowa. Pytam o jakość, skuteczność i ceny- doświadczenia. PZDR[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 21.01.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 A ja znowu mam pytanie związane znowu z gazem...Wybrałem ja się w piątek do gazowni, bo w warunkach napisali, że w ciągu 30 dni od ich wydania muszę podpisać z nimi umowę.To poszedłem.A pani do mnie, że muszę się zadeklarować w umowie, kto mi wykona projekt i przyłącze (! bez skrzynki za ok. 420 złociszy !, którą sobie trzeba nabyć drogą kupna samemu).A ja, pierdoła, po prostu nie wiem, czy kogoś szukać miejscowego, czy wchodzić w układy z gazownią.Teoretycznie niejaki pan Łowisz jest wskazywany jako wykonawca, a pan Laskowski jako projektant, ale nie wiem:-jak się sprawdzą?-jak sprawnie to zrobią (w porównaniu z gazownią - gazownia deklaruje nie mniej niż 5 miesięcy) ?-no i ostatnia rzecz, nie koniecznie najmniej istotna, za ile? (gazownia bez skrzynki winszuje sobie niewiele poniżej 1000 zł) pozdrawiamLolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 22.01.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam! Proszę jeszcze raz o opinie na temat Architektów Państwa Czyżewskich ARCHBUD z Halinowa oraz nas temat Pana Mirosława Lesińskiego od wody/kanalizacji/gazu również z Halinowa. Pytam o jakość, skuteczność i ceny- doświadczenia. PZDR[/u] Parę dni temu pisałem o Lesińskim. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts