qdlaty 22.01.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 A ja znowu mam pytanie związane znowu z gazem... Wybrałem ja się w piątek do gazowni, bo w warunkach napisali, że w ciągu 30 dni od ich wydania muszę podpisać z nimi umowę. To poszedłem. A pani do mnie, że muszę się zadeklarować w umowie, kto mi wykona projekt i przyłącze (! bez skrzynki za ok. 420 złociszy !, którą sobie trzeba nabyć drogą kupna samemu). A ja, pierdoła, po prostu nie wiem, czy kogoś szukać miejscowego, czy wchodzić w układy z gazownią. Teoretycznie niejaki pan Łowisz jest wskazywany jako wykonawca, a pan Laskowski jako projektant, ale nie wiem: -jak się sprawdzą? -jak sprawnie to zrobią (w porównaniu z gazownią - gazownia deklaruje nie mniej niż 5 miesięcy) ? -no i ostatnia rzecz, nie koniecznie najmniej istotna, za ile? (gazownia bez skrzynki winszuje sobie niewiele poniżej 1000 zł) pozdrawiam Lolek Hej, ja po rozmowie z Laskowskim zdecydowałem się na gazownię. Kalkulacja wyszła dużo taniej. Jak wyjdzie w praktyce - zobaczymy. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 24.01.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 No może rzeczywiście masz racje qdlaty...Po co się napinać na jakiegoś projektanta i wykonawcę od gazu, skoro wszystko zrobi gazownia?W końcu to nie jest najbardziej potrzebne medium na budowie...No chyba, że ktoś z Was ma jakieś niepokojące doświadczenia z gazownią...? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 25.01.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam forumowiczów:) Jak tam nasz Halinów, Józefin i Długie?? zasypane czy da rade przedrzeć sie do pracy?? U nas w Warszawie okropnie- połowa autobusównie jeździ bynajmniej na trasie od metra w kierunku piaseczna:( normalnie do 3 dopiero autobusu sie zapakowałam:( A jak u nas??NIgdy tam w zime nie byliśy przecież więc nawet nie wiemy.Sama na działke nie jade bo jak sie zakopie to kto mi pomoże?? pewnie teraz jest wielka warstwa sniegu i nieodśniezone ulice, a moze mnie zaskoczycie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 25.01.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam forumowiczów:) Jak tam nasz Halinów, Józefin i Długie?? zasypane czy da rade przedrzeć sie do pracy?? U nas w Warszawie okropnie- połowa autobusównie jeździ bynajmniej na trasie od metra w kierunku piaseczna:( normalnie do 3 dopiero autobusu sie zapakowałam:( A jak u nas?? NIgdy tam w zime nie byliśy przecież więc nawet nie wiemy.Sama na działke nie jade bo jak sie zakopie to kto mi pomoże?? pewnie teraz jest wielka warstwa sniegu i nieodśniezone ulice, a moze mnie zaskoczycie?? U mnie po wiatrach folia wytrzymala. W Halinowie city ulice biale ale przejezdne, za to moj dojazd na dzialke gorzej. Po 20 metrach od drogi gminnej osiadlem w sniegu. Szufla, troche machania, zaraz zbudzil sie sonsiad jeden z drugim i odgarnelismy cala nasza uliczke. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 25.01.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam forumowiczów:) Jak tam nasz Halinów, Józefin i Długie?? zasypane czy da rade przedrzeć sie do pracy?? U nas w Warszawie okropnie- połowa autobusównie jeździ bynajmniej na trasie od metra w kierunku piaseczna:( normalnie do 3 dopiero autobusu sie zapakowałam:( A jak u nas?? NIgdy tam w zime nie byliśy przecież więc nawet nie wiemy.Sama na działke nie jade bo jak sie zakopie to kto mi pomoże?? pewnie teraz jest wielka warstwa sniegu i nieodśniezone ulice, a moze mnie zaskoczycie?? Podobno nie jest źle. Przyszły sąsiad swoim samochodem odśnierzył nasza drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 25.01.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 e no to nie tak strasznie faktycznie myslalam ze bedzie gorzej bo jak na razie to dla mnie w Warszawie jest okropnie, autobusy chodza jak chca:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 25.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 HeheheJa tam na metro nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 25.01.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam! Proszę jeszcze raz o opinie na temat Architektów Państwa Czyżewskich ARCHBUD z Halinowa Pytam o jakość, skuteczność i ceny- doświadczenia. PZDR[/u] Podłączam się do pytania - czy ktoś współpracował z Panem Czyżewskim?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 28.01.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 czy ktoś z Was może mi polecić kierownika budowy? ktoś, kto nie będzie brał kasy za nic, a i budowlańców dopilnuje jak należy... no wiem, że może wymagam zbyt dużo... pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 28.01.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Hej czytam sobie te Wasze posty i osobiście to z forum znam tylko 2 osoby pewnie bedę zaqlądał tu częściej My zaczynamy w Kazimierowie ..niestety w czerwcu. taki mamy termin z naszą ekipą, a innej nie chcemy brać Niestety ceny materiałów i robocizny idą do góry z miesiąca na miesiąc. Teraz jesteśmy na etapie kupowania materiałów Pozbierałem trochę opinii od Was, i ze swoich kontaktów Jutro zamawiamy Porotherm, dachówkę i okna Jeśli macie jakieś namiary na dobre i tanie drewno na więźbę to poproszę [email protected] Jeśli chodzi o stropy Terriva polecam Korzeniaka z Sulejówka. Znam go osobiście i robi stropy dobre jakościowo. Co do zaśnieżenia Halinowa to jest bialutko aż miło My pochodzimy z Mokotowa i czesto tam zajeżdzamy jak pewnie wielu z Was. Drogi białe ale przejezdne. Gorzej było u mnie na działce do sąsiada odśnieżone , ale u mnie śnieg po kolana pozdrawiam Wszystkich sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 29.01.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam! Proszę jeszcze raz o opinie na temat Architektów Państwa Czyżewskich ARCHBUD z Halinowa oraz nas temat Pana Mirosława Lesińskiego od wody/kanalizacji/gazu również z Halinowa. Pytam o jakość, skuteczność i ceny- doświadczenia. PZDR[/u] Hmmm!!!! Czyżewski, bo tylko na jego temat się mogę wypowiedzieć!!! w czerwcu złozyłam u nich zamówienie na projekt, obiecano mi ze do wrzesnia będę miała juz pozwolenie na budowę, minął juz prawie styczeń a pozwolenie jest ale jeszcze nie prawomocne... myślę ze to wystarczy jedynie cenowo są korzystniejsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 29.01.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 gryfika kogo ty jeszcze znasz osobiscie hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 31.01.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 kogo? hmmmm Ciebie i jeszcze jedną osobę, ale pssst ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 01.02.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ratunku!!!!!Jutro mam jechać w ramach zimowiska na wycieczkę budowlaną, kup pani cegłę? I mam jedno pytanie gdzie jest Replin, rozumiem, ze chodzi o miejscowość?? Bo ja na mapie nie mogę znaleść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.02.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ratunku!!!!!Jutro mam jechać w ramach zimowiska na wycieczkę budowlaną, kup pani cegłę? I mam jedno pytanie gdzie jest Replin, rozumiem, ze chodzi o miejscowość?? Bo ja na mapie nie mogę znaleść Replin jest w Choszczówce Stojeckiej 8 . Jadąc o Warszawy będzie po prawej stronie, za Dębe Wielkim. Jak wrócisz to napisz jakie mają teraz ceny. pozrdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 01.02.2007 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Czesc Halinowcy! Zima nastala... Ale... nie mozemy zasypiac gruszek w sniegu wiec mam pytanko:szukam kostki brukowej - mozecie cos polecic, ja nie mam jeszcze zadnego zdanie na ten temat, moze jakiegos dostawce znacie, sprawdziliscie? pozdrawiam z Dabrowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 01.02.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ratunku!!!!!Jutro mam jechać w ramach zimowiska na wycieczkę budowlaną, kup pani cegłę? I mam jedno pytanie gdzie jest Replin, rozumiem, ze chodzi o miejscowość?? Bo ja na mapie nie mogę znaleść Replin jest w Choszczówce Stojeckiej 8 . Jadąc o Warszawy będzie po prawej stronie, za Dębe Wielkim. Jak wrócisz to napisz jakie mają teraz ceny. pozrdawiam Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 01.02.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Kochani!!! Czy ktoś z Was był na spotkaniu s-ki gazowej i firmy GAZ MEDIA 19 tego stycznia br roku z mieszkańcami obu Długich????? Podobno było takie spotkanie i omawiano tam proces gazyfikacji tych miejscowosci. Jesli ktos ma jakies info lub tam był to napiszcie jak sytuacja wyglada. PS ja o tym spotkaniu przeczytałam w gazecie, jakis tydzien po tym spotkaniu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 01.02.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mam do Was pytanko...Czy ktoś z Was interesował się, czy na inwestycje związane z ochroną środowiska (mam na myśli solary czy pompy ciepła) gmina ma jakieś pieniądze z unii?Czy ktoś z Was podchodził kiedyś już do tego tematu... Ma jakieś wnioski i spostrzeżenia, którymi może się podzielić? pozdrawiamroztopiony Lolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 01.02.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mam do Was pytanko... Czy ktoś z Was interesował się, czy na inwestycje związane z ochroną środowiska (mam na myśli solary czy pompy ciepła) gmina ma jakieś pieniądze z unii? Czy ktoś z Was podchodził kiedyś już do tego tematu... Ma jakieś wnioski i spostrzeżenia, którymi może się podzielić? pozdrawiam roztopiony Lolek Lolek zapomnij o dofinansowaniu. Gmina nie dostaje zadnych pieniedzy z Uni na finansowanie swoich inwestycji zwiazanych z wodociagami czy kanalizacja a co dopiero na indywidualne inwestycje mieszkancow. Niestety w tym temacie jestesmy pozostawieni sami sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts