Bonzo 06.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 najgorsze ze nie wiemy co z tym zrobic.. A ekipa chce jak najszybciej zaczynac NIestety ktos kiedys podniosł droge do góry, i wszyscy sąsiedzi z działkami musieli sie dorównac do poziomu drogi no i my musimy:( cholercia a może jakis piasek posypac i ziemie?? juz sami nie wiemy co zrobić.. Bonzo a z tym kierownikiem to nie taka prosta sprawa bo nie mamy miejscowego:( Nie wiem. Moze wykop koparka dolek, zrob rowek i niech woda tam splywa? A co ma do tego kierownik, ze jest zamiejscowy? Po prostu zaczynasz budowe, masz problem ze Ci woda stoi na dzialce to dzwonisz do niego i pytasz co masz robic. Od tego jest kierownikiem. Chyba, ze wzielas figuranta do podpisywania dziennika. Magda. Szczera rada. Naprawde nie oszczedzaj na kierowniku jezeli ani Ty ani nikt z Twoich bliskich nie zna sie na budowaniu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 06.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 zastanawiające jest ze u sąsiadów nie stoi już tak woda.. Może jak sie podniesiemy o te 50 cm( bo i tak musimy dorównać sie) to wtedy zwiększy sie poziom ziemi w którą będzie wsiąkała woda?? Zobaczcie u sąsiadów ( mam nadzieje ze nie obrażą sie że widac ich domy ale to dla dobra sprawy zamieszczam te zdjatka), woda obok stoi tylko przed ich domem a to dlatego ze pan od ziemi przywiózł im dobrą ziemie za dom ale niestety przed dom przywiózł juz gline nieładnie pan zrobił W momencie kiedy oni sie podniesli to już z tyłu(gdzie jest dobra ziemia) woda nie stoi a tylko z przodu (gdzie jest ta nieszczęsna glina). http://img180.imageshack.us/img180/8472/p2030036gn7.th.jpg Tylko ze ta woda spłynęła wtedy na naszą działke bo tam jest kawałkiem najniższy puntk(bo to rozjeżdzony przez samochody kawałek działki) Moze faktycznie jak zwiększy sie ta ilosć ziemi i to dobrej ziemi a nie gliny, to woda będzie wsiakała?? Poza tym sąsiedzi na naszej niby ulicy (Ci co mieszkają i maja nawiezioną ziemię) nie maja tego problemu i wody brak jest u nich, rosnie pięknie trawka itp a kiedys też mieli działke na naszym poziomie... Prosze sie nie smiać ale na drugim zdjeciu zamieszczam siebie również czyli inwestora razem z naszym dobytkiem życia czyli Kiarą naszym labradorkiem.. Prosze patrzeć tylko na to co jest za mna czyli na wode ,a raczej na to że u sąsiadów jest z tuły już wyżej i im ta woda juz na działce nie stoi (spływa niestety do nas ) http://img297.imageshack.us/img297/1506/p2030045zj0.th.jpg tu widać ze za ich domem woda sie nie zbiera... tylko tam gdzie nie mam jej nasypanej http://img147.imageshack.us/img147/6964/p2030035hp5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 06.02.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Magda. Szczera rada. Naprawde nie oszczedzaj na kierowniku jezeli ani Ty ani nikt z Twoich bliskich nie zna sie na budowaniu. Powodzenia Figuratn to na szczęscie nie jest ale nie siedzi też cały czas w Warszawie.. Dobra koniec juz tego zaśmiecania forum Musimy z nim porozmawiać i może on coś wymyśli jak to rozegrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A naprawdę nikt z Was nie ma dostępu do inżyniera sanitarnego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.02.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tosinek, przesłałam na priva telefony do 2 panów, którzy kopleksowo zajmują się przyłączeniami wodno-kanalizacyjnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Wielkie dziękiTosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Czy ktoś z was ma namiary na pana Jędraszka od kanalizy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 06.02.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Czy ktoś z was ma namiary na pana Jędraszka od kanalizy????? Prosze: 0601 23 11 57 Robil u mnie przylacze wodne i kanalizacyjne. Troche drogo ale sprawnie, szybko i bez problemow. Tylko ustalona kwote spisz i niech Ci podpisze. U mnie zdarzylo mu sie zapomniec na ile sie umowilismy i wywalil 30 % drozej. Na szczescie udalo mu sie przypomniec. Ogolnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 06.02.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Drodzy Sasiedzi, poszukuje namiary na ekipe tynkarska, ktora robi tynki gipsowe z agregatu. Moze ktos bardziej zaawansowany moze mi polecic?Z gory dzekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Czy ktoś z was ma namiary na pana Jędraszka od kanalizy????? Prosze: 0601 23 11 57 Robil u mnie przylacze wodne i kanalizacyjne. Troche drogo ale sprawnie, szybko i bez problemow. Tylko ustalona kwote spisz i niech Ci podpisze. U mnie zdarzylo mu sie zapomniec na ile sie umowilismy i wywalil 30 % drozej. Na szczescie udalo mu sie przypomniec. Ogolnie polecam. Wielkie dzięki zaraz zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 to ja zadzwoniłam i pan J powiedział, 400 projekt + jakieś 2000 drugi pan Witkowski powiedział 1600 za całość z mapką po + 1200 za robotę + 50 za metrNa kogo mam się nastawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.02.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tosia, ile masz dokładnie metrów? Ja niestety muszę przebijać się pod asfaltem, a potem z 60 m polem i za co to jakieś 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 06.02.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tosinek, przesłałam na priva telefony do 2 panów, którzy kopleksowo zajmują się przyłączeniami wodno-kanalizacyjnymi Mogę również poprosić?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.02.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tosinek, przesłałam na priva telefony do 2 panów, którzy kopleksowo zajmują się przyłączeniami wodno-kanalizacyjnymi Mogę również poprosić?? Pozdrawiam Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tosia, ile masz dokładnie metrów? Ja niestety muszę przebijać się pod asfaltem, a potem z 60 m polem i za co to jakieś 2000? Ja mam 5 metrów od wodociągu do lini działki a potem jeszcze 7 metrów więc w sumie nie wiele. Wodę to ja mam już na działce - studnia ale nie zdatna do picia ale do betonu jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 06.02.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam!JA dostałem taką ofertę:Kanaliza: projekt 600, wcięcie400, studzienka rewizyjna400, prace w ulicy(wszystko łącznie z asfaltem i org ruchu)1000 oraz 60 za metr bieżący rury.Czy to drogo, czy raczej standard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.02.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam! JA dostałem taką ofertę: Kanaliza: projekt 600, wcięcie400, studzienka rewizyjna400, prace w ulicy(wszystko łącznie z asfaltem i org ruchu)1000 oraz 60 za metr bieżący rury. Czy to drogo, czy raczej standard? A można wiedzieć od kogo? Ja miałam jeszcze jedną wycenę 600 projekt, 400 odbiór, 800 studzienka, licznik itp., 110 za każdy metr pod ulicą, 40 zł za metr rury. Za całość wychodzi 5190. Tylko siąść i płakać. Ponawiam prośbę o namiary na sprawdzonych kierowników budowy. PILNE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 06.02.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tosinek, przesłałam na priva telefony do 2 panów, którzy kopleksowo zajmują się przyłączeniami wodno-kanalizacyjnymi Mogę również poprosić?? Pozdrawiam Poszło na priva Hmmm jakoś nic nie dostałem Może na mejla?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Hmmm jakoś nic nie dostałem Może na mejla?? Wysłałam na maila, sprawdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 06.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Monia mail-a wysłałem!PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts