hefalump 11.03.2007 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tosinku,Wyslalem Ci maila z info na temat dachu. Wszyscy,Chcialem nawiazac do watku o glazurze i gresie... Doszedlem wlasnie do tego etapu i szukam informacji i porad na temat cen i wynowacow1) malownia wnetrz2) ukladania glazury3) ukladania paneli podlogowych Zastanawiam sie tez nad parapetami - nie mam pojecia jakie i ile to moze kosztowac (moze ktos z Was cos na ten temat wie) Chcialbym sie tez zorientowac w kosztach ukladania kostki betonowej. Moze wiecie tez na jakie rabaty mozna liczyc w przypadku kostki. Wszelkie uwagi mile widziane. Szukam tez farby do malowania podlogi w garazu - chodzi mi o taka szorstka antyposlizgowa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 11.03.2007 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Aaaa.... zapomnialbym o jednym Wam wspomniec. Bylem w noedalekim Chobocie, gdzie jest fabryka mebli i drzwi. Warto. Mysle ze mozna wybrac cos ciekawego w dobrej jakosci za rozsadna cene. Ja teraz zastanawiam sie nad tym czy wybrac drzwi wewnetrzne z MDF czy okleinowane. Te drugie oczywiscie tansze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 11.03.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Doszedlem wlasnie do tego etapu i szukam informacji i porad na temat cen i wynowacow 1) malownia wnetrz 2) ukladania glazury 3) ukladania paneli podlogowych Zastanawiam sie tez nad parapetami - nie mam pojecia jakie i ile to moze kosztowac (moze ktos z Was cos na ten temat wie) Chcialbym sie tez zorientowac w kosztach ukladania kostki betonowej. Moze wiecie tez na jakie rabaty mozna liczyc w przypadku kostki. Wszelkie uwagi mile widziane. Szukam tez farby do malowania podlogi w garazu - chodzi mi o taka szorstka antyposlizgowa. pozdrawiam Hefalump, 1. malowanie licza ok. 10 zl/m2 - dwukrotne malowanie z gruntowaniem. Ja np. bede robil to samemu - rzecz nie jest trudna tylko trzeba znalezc troche czasu i przylozyc sie 2. glazura - od 30 zl do 60 zl. Przyzwoicie robia po 40 zl. Jezeli chcesz to moge spytac mojego kierbuda. On tam ma kogos ale nie widzialem dokonan glazurnika. 3. o panelach i kostce nic nie wiem Wyslalem Ci tez zapytanie na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 11.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witajcie! Ja mam pytanie, za pomocą kogo zrobić przyłącze- nie zależy mi mocno na czasie a bardziej na pieniądzach i jakośći oraz minimalnym zaangażowaniem w kwitologię. Pytanie brzmi czy przyłącze zrobi lepiej prywaciarz czy gazownia. Mówimy o projekcie i przyłączu do linii ogrodzenia. Pamiętajcie o kwestii płatności za stałą opłatę (abonament) cghciałbym to opóźnić do momentu zasiedlenia. PZDR witam po przerwie w bojach ja także byłbym zainteresowany odpowiedzią na takie pytanie... jak byłem w gazowni i chciałem już podpisywać umowę, to pani mi z mańki, że mam się już decydować, kto ma mi to robić i... zbaraniałem no i dałem spokój, bo na razie gaz mi nie jest aż taki potrzebny a warunki są ważne przez jakiś czas... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 11.03.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Współczuje Ja się bawię z nim od lutego 2006 Już ma ciągnąć kabel już 3 tygodnie temu, już dwa, już za chwile Jak nie jest za mokro, to za zimno, jak nie zimno to wiatr jak nie wiatr to śnieg Jak podpisywac papiery to szybko, szybko a jak robić to ani słychu ani widu Skąd miałeś prąd do budowy a raczej od kogo?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 11.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Współczuje Ja się bawię z nim od lutego 2006 Już ma ciągnąć kabel już 3 tygodnie temu, już dwa, już za chwile Jak nie jest za mokro, to za zimno, jak nie zimno to wiatr jak nie wiatr to śnieg Jak podpisywac papiery to szybko, szybko a jak robić to ani słychu ani widu Skąd miałeś prąd do budowy a raczej od kogo?? Pozdrawiam Os sąsiada zwykły Od sąsiadki siłę Podobnierz dziś mi robią prąd Podobinierz we wtorek odbiór A mi poozostaje tylko czekać i mieć wielką nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 12.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Czy komuś obiło sie o uszy nazwisko Marian Góralski - buduje domy na terenie gm. Halinów?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 12.03.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A nie macie namiarów na koparkowego???? Mąż kazał poszukać. I strasznie pilnie potrzebuję kogoś TANIEGO z wiedzą ogrodniczą o przycinaniu drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 12.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witajcie! Ja mam pytanie, za pomocą kogo zrobić przyłącze- nie zależy mi mocno na czasie a bardziej na pieniądzach i jakośći oraz minimalnym zaangażowaniem w kwitologię. Pytanie brzmi czy przyłącze zrobi lepiej prywaciarz czy gazownia. Mówimy o projekcie i przyłączu do linii ogrodzenia. Pamiętajcie o kwestii płatności za stałą opłatę (abonament) cghciałbym to opóźnić do momentu zasiedlenia. PZDR witam po przerwie w bojach ja także byłbym zainteresowany odpowiedzią na takie pytanie... jak byłem w gazowni i chciałem już podpisywać umowę, to pani mi z mańki, że mam się już decydować, kto ma mi to robić i... zbaraniałem no i dałem spokój, bo na razie gaz mi nie jest aż taki potrzebny a warunki są ważne przez jakiś czas... pozdrawiam Z racji wykonywanego zawodu mam kontakt z wieloma instalatorami i wszyscy jak jeden twierdzą żeby lepiej brać gazownię bo potem nie ma problemu z papierkologią i odbiorami (swoj swojego itp...) Ale to tylko opinia wykonawcow nie z tego terenu, moze tzw "swoi" nie mają później problemów z kwitologią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dzisiaj jechałam przez Halinów i zobaczyłam, że na ul Powstania Styczniowego, w strone Cisia, otworzyli punkt z piachem, żwirem, koparkami itp. O ceny nie pytałam, spisałam tylko telefon 603 924 645 Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 12.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dzisiaj jechałam przez Halinów i zobaczyłam, że na ul Powstania Styczniowego, w strone Cisia, otworzyli punkt z piachem, żwirem, koparkami itp. O ceny nie pytałam, spisałam tylko telefon 603 924 645 Monika To nie nowe tylko najwyraźniej był zmuszony tam zrzucać Właściciel firmy ma dom na przeciwko mnie można by żec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A korzystałeś z jego usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 12.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A korzystałeś z jego usług? Za każdym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.03.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Oddam ale trzeba sobie zabrać gruz i stare cegły, chce ktoś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 13.03.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 A nie macie namiarów na koparkowego???? Mąż kazał poszukać. I strasznie pilnie potrzebuję kogoś TANIEGO z wiedzą ogrodniczą o przycinaniu drzew Koparka: 603 67 19 63 Polecam - zasypywal u mnie fundamenty, mlody chlopak z Cisia, szybko i sprawnie Nie polecam: 602 33 78 08 - humus zebral niedbale i jak przyjechal na poprawke to jeszcze mnie skasowal na pare stowek. Co do przyciecia drzewa, to spytaj Qdlatego. On tam mial dobrego i szybkiego fachowca. A tak naprawde to nie znam nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 13.03.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dzieki Bonzo, Nie mam niestety zadnych nowych wiadomosci od Ciebie.... pzdr Doszedlem wlasnie do tego etapu i szukam informacji i porad na temat cen i wynowacow 1) malownia wnetrz 2) ukladania glazury 3) ukladania paneli podlogowych Zastanawiam sie tez nad parapetami - nie mam pojecia jakie i ile to moze kosztowac (moze ktos z Was cos na ten temat wie) Chcialbym sie tez zorientowac w kosztach ukladania kostki betonowej. Moze wiecie tez na jakie rabaty mozna liczyc w przypadku kostki. Wszelkie uwagi mile widziane. Szukam tez farby do malowania podlogi w garazu - chodzi mi o taka szorstka antyposlizgowa. pozdrawiam Hefalump, 1. malowanie licza ok. 10 zl/m2 - dwukrotne malowanie z gruntowaniem. Ja np. bede robil to samemu - rzecz nie jest trudna tylko trzeba znalezc troche czasu i przylozyc sie 2. glazura - od 30 zl do 60 zl. Przyzwoicie robia po 40 zl. Jezeli chcesz to moge spytac mojego kierbuda. On tam ma kogos ale nie widzialem dokonan glazurnika. 3. o panelach i kostce nic nie wiem Wyslalem Ci tez zapytanie na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.03.2007 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Bonzo wielkie dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.03.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Kolejne pytanie na śniadanie, czy u kogoś z was kierował budową pan Zbyszek Dąbrówka, proszę pilnie o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 14.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Co do przyciecia drzewa, to spytaj Qdlatego. On tam mial dobrego i szybkiego fachowca. A tak naprawde to nie znam nikogo. He he he, to prawda. Jeśli drzewo duże i trzeba ciąć z wysięgnika, to tylko Kudliński. Kwestie szybkości oczywiście pominę. Ale tanio i dobrze, bo dobrze i tanio Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 14.03.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Kolejne pytanie na śniadanie, czy u kogoś z was kierował budową pan Zbyszek Dąbrówka, proszę pilnie o info Kierowal i caly czas kieruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts