Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tosinku,

Wyslalem Ci maila z info na temat dachu.

Wszyscy,

Chcialem nawiazac do watku o glazurze i gresie...

Doszedlem wlasnie do tego etapu i szukam informacji i porad na temat cen i wynowacow

1) malownia wnetrz

2) ukladania glazury

3) ukladania paneli podlogowych

Zastanawiam sie tez nad parapetami - nie mam pojecia jakie i ile to moze kosztowac (moze ktos z Was cos na ten temat wie)

Chcialbym sie tez zorientowac w kosztach ukladania kostki betonowej. Moze wiecie tez na jakie rabaty mozna liczyc w przypadku kostki. Wszelkie uwagi mile widziane.

Szukam tez farby do malowania podlogi w garazu - chodzi mi o taka szorstka antyposlizgowa.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aaaa.... zapomnialbym o jednym Wam wspomniec.

Bylem w noedalekim Chobocie, gdzie jest fabryka mebli i drzwi. Warto. Mysle ze mozna wybrac cos ciekawego w dobrej jakosci za rozsadna cene. Ja teraz zastanawiam sie nad tym czy wybrac drzwi wewnetrzne z MDF czy okleinowane. Te drugie oczywiscie tansze...

Doszedlem wlasnie do tego etapu i szukam informacji i porad na temat cen i wynowacow

1) malownia wnetrz

2) ukladania glazury

Zastanawiam sie tez nad parapetami - nie mam pojecia jakie i ile to moze kosztowac (moze ktos z Was cos na ten temat wie)

Chcialbym sie tez zorientowac w kosztach ukladania kostki betonowej. Moze wiecie tez na jakie rabaty mozna liczyc w przypadku kostki. Wszelkie uwagi mile widziane.

Szukam tez farby do malowania podlogi w garazu - chodzi mi o taka szorstka antyposlizgowa.

pozdrawiam

Hefalump,

1. malowanie licza ok. 10 zl/m2 - dwukrotne malowanie z gruntowaniem. Ja np. bede robil to samemu - rzecz nie jest trudna tylko trzeba znalezc troche czasu i przylozyc sie

2. glazura - od 30 zl do 60 zl. Przyzwoicie robia po 40 zl. Jezeli chcesz to moge spytac mojego kierbuda. On tam ma kogos ale nie widzialem dokonan glazurnika.

3. o panelach i kostce nic nie wiem

Wyslalem Ci tez zapytanie na priva.

Pozdrawiam

Witajcie!

Ja mam pytanie, za pomocą kogo zrobić przyłącze- nie zależy mi mocno na czasie a bardziej na pieniądzach i jakośći oraz minimalnym zaangażowaniem w kwitologię. Pytanie brzmi czy przyłącze zrobi lepiej prywaciarz czy gazownia. Mówimy o projekcie i przyłączu do linii ogrodzenia. Pamiętajcie o kwestii płatności za stałą opłatę (abonament) cghciałbym to opóźnić do momentu zasiedlenia.

PZDR

witam po przerwie w bojach :-)

ja także byłbym zainteresowany odpowiedzią na takie pytanie...

jak byłem w gazowni i chciałem już podpisywać umowę, to pani mi z mańki, że mam się już decydować, kto ma mi to robić i... zbaraniałem

no i dałem spokój, bo na razie gaz mi nie jest aż taki potrzebny a warunki są ważne przez jakiś czas...

pozdrawiam

Współczuje :cry:

Ja się bawię z nim od lutego 2006

Już ma ciągnąć kabel już 3 tygodnie temu, już dwa, już za chwile :(

Jak nie jest za mokro, to za zimno, jak nie zimno to wiatr jak nie wiatr to śnieg :-?

Jak podpisywac papiery to szybko, szybko a jak robić to ani słychu ani widu :roll:

Skąd miałeś prąd do budowy a raczej od kogo??

Pozdrawiam

Współczuje :cry:

Ja się bawię z nim od lutego 2006

Już ma ciągnąć kabel już 3 tygodnie temu, już dwa, już za chwile :(

Jak nie jest za mokro, to za zimno, jak nie zimno to wiatr jak nie wiatr to śnieg :-?

Jak podpisywac papiery to szybko, szybko a jak robić to ani słychu ani widu :roll:

Skąd miałeś prąd do budowy a raczej od kogo??

Pozdrawiam

Os sąsiada zwykły

Od sąsiadki siłę

Podobnierz dziś mi robią prąd

Podobinierz we wtorek odbiór

A mi poozostaje tylko czekać i mieć wielką nadzieje :wink:

Witajcie!

Ja mam pytanie, za pomocą kogo zrobić przyłącze- nie zależy mi mocno na czasie a bardziej na pieniądzach i jakośći oraz minimalnym zaangażowaniem w kwitologię. Pytanie brzmi czy przyłącze zrobi lepiej prywaciarz czy gazownia. Mówimy o projekcie i przyłączu do linii ogrodzenia. Pamiętajcie o kwestii płatności za stałą opłatę (abonament) cghciałbym to opóźnić do momentu zasiedlenia.

PZDR

witam po przerwie w bojach :-)

ja także byłbym zainteresowany odpowiedzią na takie pytanie...

jak byłem w gazowni i chciałem już podpisywać umowę, to pani mi z mańki, że mam się już decydować, kto ma mi to robić i... zbaraniałem

no i dałem spokój, bo na razie gaz mi nie jest aż taki potrzebny a warunki są ważne przez jakiś czas...

pozdrawiam

Z racji wykonywanego zawodu mam kontakt z wieloma instalatorami i wszyscy jak jeden twierdzą żeby lepiej brać gazownię bo potem nie ma problemu z papierkologią i odbiorami (swoj swojego itp...) Ale to tylko opinia wykonawcow nie z tego terenu, moze tzw "swoi" nie mają później problemów z kwitologią.

Dzisiaj jechałam przez Halinów i zobaczyłam, że na ul Powstania Styczniowego, w strone Cisia, otworzyli punkt z piachem, żwirem, koparkami itp. O ceny nie pytałam, spisałam tylko telefon 603 924 645

Monika

To nie nowe tylko najwyraźniej był zmuszony tam zrzucać ;)

Właściciel firmy ma dom na przeciwko mnie można by żec

A nie macie namiarów na koparkowego???? Mąż kazał poszukać. I strasznie pilnie potrzebuję kogoś TANIEGO z wiedzą ogrodniczą o przycinaniu drzew

Koparka:

603 67 19 63

Polecam - zasypywal u mnie fundamenty, mlody chlopak z Cisia, szybko i sprawnie

Nie polecam: 602 33 78 08 - humus zebral niedbale i jak przyjechal na poprawke to jeszcze mnie skasowal na pare stowek.

Co do przyciecia drzewa, to spytaj Qdlatego. On tam mial dobrego i szybkiego fachowca. :wink: :wink:

A tak naprawde to nie znam nikogo.

Dzieki Bonzo,

Nie mam niestety zadnych nowych wiadomosci od Ciebie....

pzdr

1) malownia wnetrz

2) ukladania glazury

pozdrawiam

Hefalump,

1. malowanie licza ok. 10 zl/m2 - dwukrotne malowanie z gruntowaniem. Ja np. bede robil to samemu - rzecz nie jest trudna tylko trzeba znalezc troche czasu i przylozyc sie

2. glazura - od 30 zl do 60 zl. Przyzwoicie robia po 40 zl. Jezeli chcesz to moge spytac mojego kierbuda. On tam ma kogos ale nie widzialem dokonan glazurnika.

3. o panelach i kostce nic nie wiem

Wyslalem Ci tez zapytanie na priva.

Pozdrawiam

Co do przyciecia drzewa, to spytaj Qdlatego. On tam mial dobrego i szybkiego fachowca. :wink: :wink:

A tak naprawde to nie znam nikogo.

He he he,

to prawda. Jeśli drzewo duże i trzeba ciąć z wysięgnika,

to tylko Kudliński.

Kwestie szybkości oczywiście pominę.

Ale tanio i dobrze,

bo dobrze i tanio ;)

Q.