joannaj75 21.03.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Dzięki !!!!!! Co do Cen to wiosenna panika i brak zapasów na magazynach bo jeszce na jesieni nie bylo takiego popytu wiec spokojnie pod koniec lata bedzie luzniej .....tak wróże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 21.03.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Dzięki !!!!!! Co do Cen to wiosenna panika i brak zapasów na magazynach bo jeszce na jesieni nie bylo takiego popytu wiec spokojnie pod koniec lata bedzie luzniej .....tak wróże Od póxnej wiosny roku 2006 do tej pory sytuacja na rynku wygląda tak samo jak w tej chiwli ceny skakały z dnia na dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Pytanie do tych co już ruszli z budową czy robiliście ogrodzenie na czas budowy i jak z kradzieżami materiału? Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 22.03.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 no generalnie grodzic trzeba... moze niekoniecznie od samego poczatku, ale jak juz ruszysz ze scianami i materialy beda na placu to ja wole nie ryzykowac, teraz u mnie grzebia w ziemi dopiero wiec jeszcze ogrodzenia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 22.03.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Pytanie do tych co już ruszli z budową czy robiliście ogrodzenie na czas budowy i jak z kradzieżami materiału? Monika Nie robiłem ogrodzenia. Ale to zależy czy w odludziu czy blisko ludzi i jacy sąsiedzi Ciężko ukrac takie materiały jak cegły itd itp z tych cięższych natomiast okna, materiały wykończeniowe, wełna czy styropian to rzeczy bardzo drogie chodliwe a lekkie i komuś mogą się przykleić do rączek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 22.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Nie grodzilismy tymczasowo działki ani placu budowy, nic nie gineło mimo ze dom raczej na odludziu stoi. Ogrodzenie docelowe planuje robic dopiero po tynkach i wylewkach jak bede miała przerwe technologiczną w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Pytanie do tych co już ruszli z budową czy robiliście ogrodzenie na czas budowy i jak z kradzieżami materiału? Monika Grodziłem działkę na zimę dopiero po wykonaniu tynków. Zadne matariały mi nie zginęły albo o tym nie wiem. Nie licząc pompy którą dziabnęli mi na początku budowy. Sęk w tym, że to był koniec 2005 r - wtedy z materiałami budowlanymi nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 23.03.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Grodziłem działkę na zimę dopiero po wykonaniu tynków. Zadne matariały mi nie zginęły albo o tym nie wiem. Nie licząc pompy którą dziabnęli mi na początku budowy. Z treści Waszych ostatnich postów wynika że ogrodzić się najlepiej po wykonaniu tynków. A ja się naczytałem że jest obowiązek ogrodzenia na czas budowy Ja chciałbym zapytać o dwie inne sprawy: 1) jak najlepiej zrobić przyłącze wodociągowe przez rozpoczęciem budowy tzn. dokąd pociągnąć rurę żeby nie mieć później problemu jak np. wjedzie koparka 2) czy Ktoś z Was nie ma na zbyciu albo będzie miał w niedługim czasie (na początek czerwca) garaż-blaszak albo inny tego typu magazynek na budowę? Byłbym chętny na zakup.... Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 23.03.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A ja się naczytałem że jest obowiązek ogrodzenia na czas budowy a są jakieś przepisy regulujące grodzenie placu budowy? gdzie się naczytałeś? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 23.03.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A ja się naczytałem że jest obowiązek ogrodzenia na czas budowy a są jakieś przepisy regulujące grodzenie placu budowy? gdzie się naczytałeś? pozdrawiam W przepisach mówi się o "zabezpieczeniu placu budowy", a dla mnie to jest równoznaczne z ogrodzeniem. Czytałem oczywiście na forum Muratora.... Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Szanowi Już-Pobudowani,Jakie dokumenty wymaga inspektorat w Mińsku do odbioru budynku? Dzwoniłem do nich ale Pani przez telefon udzieliła mi zamglonej informacji, którą można by streścić stwierdzeniem że "najlepiej się za dużo nie wyrywać z papierami". Nadal nie wiem jednak co zawiera żelazny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 23.03.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Hej sąsiedzi!Potrzebuję namiary na podsypkę. Najlepiej super tanio oczywiście.Potrzebuję tego ok 160m3. Szukam też koparko-ładowarki z przednią łyżką otwieraną.Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 23.03.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witajcie!Mam uprawomocnione pozwolenie na budowę domu, teraz czekam na prąd i wodę, namierzam brygadę i jak to skoordynuję w czasie i przestrzeni to dołączę do 400 aktualnie budowanych w gminie Halinów domów. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 23.03.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 @Edek24: no to gratulacje i rownaj do budujacych ja wlasnie zaczalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.03.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Edek24, gratulacje. Ja czekam już 5 tygodni, a zwrotki idą, idą i dojść nie mogą. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 24.03.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Hej sąsiedzi! Potrzebuję namiary na podsypkę. Najlepiej super tanio oczywiście. Potrzebuję tego ok 160m3. Szukam też koparko-ładowarki z przednią łyżką otwieraną. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Koparka: 603 67 19 63 JCB z otwierana lycha przednia. Chlopak dziala szybko i sprawnie. Zasypka: 604 56 16 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 25.03.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Dzięki Bonzo. Znacie może taką firmę od okien na Jana Pawła, na M....., ończy się jakość ...plast??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 25.03.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 witam! mam pytanie: co zrobic w sytuacji kiedy gmina wydala pozwolenie i wykonala odcinek sieci wodociagowej dla dwoch domow rurka o malutkiej srednicy co uniemozliwia podlaczenie kolejnych domow z racji za niskiego cisnienia a w warunkach dla przylacza wod-kan mamy napisane ze mamy sie podlaczac do istniejacej (zbyt malej) sieci? no przeciez to absurd, wojna z gmina o zmiane sieci? (to potrwa lata...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej973 25.03.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam wszystkich. Jestem pierwszy raz na tym forum. Kupiłem działkę w Kazimierowie i mam już dokumenty potrzebne do wydania pozwolenia. Brakuje mi jeszcze adaptacji projektu domu do warunków zagospodarowania. Moja prośba. Polećcie mi jakiegoś architekta, który to tanio i co najważniejsze szybko to zrobi. Nie wiem czy jestem niepoprawnym optymistą, ale chciałbym dostać pozwolenie na budowę na początku maja . Proszę o jakieś komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 25.03.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witajcie wczoraj geodeta wytyczyl nam domek ale nie wiemy czy czasem sie nie walna w wymiarach i mam pytanie czy wymiar odleglosci od granic to macie do budynlu czy osi symetrii? bo na mapce zagospodarowania mamy od granicy 4,2 m ale wedlug mnie to jest to kreska gruba i to ona oznacza sciane, w prawie budowlany mowa jest o zachowaniu odleglosci od granicy jesli jest okno to nie mniej niiz 4 metry a jak nie ma to nie mniej niz 3. a geodeta wytyczyl nam osie i odleglosc od granicy 4,2 m i po obliczeniach siany+ocieplenia wychodzi 3,94m wiec za malo ((. mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisalem i dzieki za pomoc pozdrowiatka zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts