cocorocos 30.04.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 moze z was albo waszych znajomych ma ktos jakas dzialke do sprzedania w halinowie albo okolicy jesli tak to bardzo prosze o jakies info na P.W.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 02.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witam . Może spróbuj w Okuniewie k Halinowa.Czasami jak chodzimy na spacer z dzieckiem to widać kartki sprzedam działkę.Sami będziemy prawdopodobnie sprzedawać ale działka jest troche nietypowa wąska i długa.Niestety brak dostępu do lini kolejowej ale kursuje kupę autobusów. moze z was albo waszych znajomych ma ktos jakas dzialke do sprzedania w halinowie albo okolicy jesli tak to bardzo prosze o jakies info na P.W. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 02.05.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 U nas na Długiej Szlacheckiej kobietka nas zaczepiła że podzieliła świeżo działki. Niestety nie mam do niej namiarów, mieszka na przedłużeniu ul. Krakowskiej w Sulejówku (dom z czerwonej cegły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 03.05.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Czołem, wczoraj widziałem w Józefinie ogłoszenie: 1001 m2 przy Stołecznej (w okolicy ul. Bażantów), ok 100 m od asfaltu, na razie bez mediów (w trakcie załatwiania prąd i woda, droga to wysypany gruz - przejechać się raczej nie da).Właściciel życzy sobie 250 zł/m2. Jak ktoś chce, to mogę dać namiar na priva.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kierownik wzmiuw 04.05.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 był to komentarz do poisu walki z zarządem melioracji w otwocku stoczonej przez MazaQ77postanowiłem jednak wrzucić to na forum, może komus się przyda może od pocvzątku: zgodnie z plnami zagospodarowania gminy Halinów przed uzyskaniem pozwolenia na budowę trzeba uzyskać opinię z Wojewódzkiego Zarządu Melioracji i Urządzeń Wodnych w Warszawie, Inspektoratu w Otwocku, czy działka jest na gruntach zmekliorowanych i czy mo9żliwa jest zabudowa 80 % powierzchni gminy została zmeliorowana stą problemy z melioracją. Kupując działkę , która była rolnicza trzeba mieć to na uwadze. W związku z tym, że drenaże rolnicze nie nadają sie do odwodnień działek budowlanych (inne średnicy, inne zagłębienia, brak obsypek filtracyjnych, brak studzienek kontrolnych, wzmiuw zaleca, nie nakazuje, przebudowę tych urządzeń, w taki sposób, żeby nie stwarzały zagrożenia zabudowywanej działce i terenom sasiednim. Dla sprostowania są to Państwa urządzenia i Państwa sąsiadów. WZMiUW prowadzi jedynie ewidencję tych urzadzeń. Niestety sa to urządzenia oddziaływujące na dany większy obszar i nie mozna sobie ich tak na własna rękę przerabiać . są to urządzenia wodne i na ich przebudowę lub likwidację (gdy są końcówki dopuszczamy takie rozwiązanie i też Państwo zostali na samym początku o tym poinformowani) wymagane jest pozwolenie wodnoprawne i oczywiście wydanie kasy na projekt i samą przebudowę. Co trzeba robić, każdy dostaje, w miarę dokładną informację. Państwo po prostu próbowali kombinować na wszystkie sposoby aby uniknąć tego obowiązku. stąd ta cała "walka". Zapomniał Pan wspomnieć, że to kierownik WZmiuw w czasie pierwszej kontroli znalazał sączek bo Pan twierdził . że na dziaŁCE TAKOWEGO NIE MA. owszem, inaczej nieco przebiega ale jak wyżej wspomniałem były to gruntu rolne a dla drenowania gruntów rolnych nie ma znacvzenia przebieg a rozstawa sącvzków, zresztą na każdej mapce ,którą otrzymują Państwo jest informacja, że urzadzenia TE NIE BYŁY INWENTARYZOWANE geodezyjnie. stąd nie mamy ich dokładnegov przebiegu. W każdym bądź razie Petent którey skaład w celu uzyskania takiej opinii dwie mapy w skali 1 : 1000 lub 1:500 po ok. miesiacu czasu dostaje informację, że na działce nie występują urzadzenia i ma luz albo zostają nanienione urzadzenia i informacja na piśmie, że należy te urzadzenia przebudować. Jak ktoś jest bardzo uparty i rzeczywiście rurociąg przebiega w taki spodób, że nie będzie przeszkadzał w zabudowie działki deopuszczamy mozliwość, że ktoś składa oswiadczenie, ze ma świadomość o urz.ądzeniu na jego działce ale ze względu, na to że przebiega po rolniczej części działki nie zamierza go przebudowywać i bierze na siebie wszelkie koszty zwiazane jego naprawą pokrycie strat wywołanych przez jego awarię. Jednak jeszcze raz powtórzę zalecamy przebudowę, lepiej teraz niż za 5 lat gdy działka bedzie już w pełni zagospodarowana, poza tym pamiętajmy, że zagospodarowanie działki to nie tylko budynek ale i przyłacza, teraz Pan się żali , że musiał czekać na warunki przyłączy, przecież czy elektrycy, czy gazownicy też muszą to uzgadniać, wtedy by Pan zlikwidowal ten nieszczęsny sączk i elektryk by nie czekał kolejny miesiąc na uzgodnienie bo na działce już nie było by urządzeń a tak podwójna robota. teraz może jeszcze uzasadnienie po co ta przebudowa, jest kilka argumentów: 1. urządzenia zaprojektowane do celów rolniczych mają przeważnie za małe średnice, brak studzienek kontrolnych i obsypki (były wykonywane przy jak naujmniejszych nakładach finansowych) 2. nie ma mozliwości konserwacji. 3. w razie awari (zamulenie., zarośniecie, pękniecie rurki drenarskiej) na polu w każdym miejscu można było wykonać wykop i naprawić czy udrożnić drenaż, na dziłce budowlanej nie wiem czy będą ktoś będzie chętny wpuścić spółkę wodną z koparką aby rozkopać pół działki, jeżeli ktoś nadal chce zaoszczędzić parę groszy i nie ma zamiaru przebudowywać urządzeń to cóz jego sprawa, tylko na własną odpowiedzialność U Państwa była końcówna (początek ) sączka średnicy 5 cm więc takie roziwiązanie moze spowodować jedynie zakłocenia w stosunkach wodnych na Państwa działce z tąd przystałem na takie rozwiązanie. w przypadku gdy przebiega zbieracz lub sączek odwadniający kilka działe na pewno wzmiuw nie idzie na takie kompromisy, pozdrawiam i życzę udanej budowy aczkolwiek zawsze mi sie kojarzy budowa w Halinowie, Hipolitowie, Józefinie czy Długiej Kościelnej z budową Pałaców na Wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kierownik wzmiuw 04.05.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Agawa powódź faktycznie jest:( widać to u mnie doskonale.. Jak pojechałam na działke to miałam wrażenie ze mam jezioro a nie działke http://img411.imageshack.us/img411/9291/p2030039jf8.th.jpg Tam z tyłu tonie w wodzie nasz przyszły kibelek to jest ta nasza działka a własciwie jej połowa co doradzacie?? Ziemi nie sypać?? myslelismy zeby wyrównac nasz teren do normalnego poziomu czyli podniesc teren pewnie o jakies 50 cm a w niektórych miejscach tam gdzie to jezioro to nawet i 70 cm.. Sytuacja powstała bo sąsiedzi mają wyżej teren i bardzo dużo od nich spływa do nas no ale cóż zrobić?? tam jest najniższy punkt Przecież jak nic z tym nie zrobimy to mozemy i do lipca czekać aż to wyschnie:/ http://img255.imageshack.us/img255/5571/p2030038ty4.th.jpg Qdlaty wreszcie wyskoczy na świat tylko poczekaj spokojnie najlepiej udrożnić urządzenia melioracyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 04.05.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witajcie!Potrzebuje wyciąć kilka osik fi 150mm, czy już muszę uderzać do Wydziału Ochrony Środowiska naszej gminy. Ile to trwa i czy robią problemy??PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.05.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Mam do Was pytanie. Czy jak składaliście wniosek o prąd w zakładzie energetycznym to występowaliście o większą moc przyłączeniową niż 7 kW? I jeszcze jak określiliście pobór mocy odbiorników jedno i trójfazowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 07.05.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ja osobiście nei składałemAle moc o ile się nie myle to 13Kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 07.05.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ja składałem osobiście i jak zobaczyłem formularz, to od razu zadzwoniłem do znajomego, który po pierwsze budował podobny wielkościowo dom i zna się trochę na elektryce.Doradził mi minimum 12 kW (ZEWT wystawił mi warunki na 13 kW) i zasilanie trójfazowe. Koszt przyłączenia liczy się od zdeklarowanych kW, ale to płacisz jednorazowo.Chodzi o to, żebyś miał możliwości podłączenia większej ilości urządzeń bez obawy, że "kabel na wejściu nie da rady" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 07.05.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Doradził mi minimum 12 kW (ZEWT wystawił mi warunki na 13 kW) i zasilanie " Bo o ile sie nie myle jest coś takiego że jak by ci dali 12 czy 11 to i tak by było jak byś miała 7kw bo tam są jakieś dwa pułapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.05.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Doradził mi minimum 12 kW (ZEWT wystawił mi warunki na 13 kW) i zasilanie " Bo o ile sie nie myle jest coś takiego że jak by ci dali 12 czy 11 to i tak by było jak byś miała 7kw bo tam są jakieś dwa pułapy No tak, ale pisząc o 13kW macie chyba na myśli docelową moc, natomiast na potrzeby budowy to chyba 7 kW wystarczy by betoniara pociągnęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 07.05.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 a to nic nie mówiłeś, że to na budowę betoniarka powinna uciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 07.05.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Hello,gdzieś się przewijał wątek śmieci pozostałych po budowie, ale już go nie widzę. Gdzie zamawialiście kontener i ile taka przyjemność kosztowała? Pozdrawiam,Qdłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 07.05.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Tak wpisuje się dwa wnioski jeden na prowizorke budowlaną i może być mniej niż 10 Kw czyli nawet 6 , i drugi wniosek na docelowe podłaczenie domu 13 kW.Chyba jest tak ,że jak sie od razu wpisze i na budowe te 13kW to masz tę różnicę ,że nie płacić 1500 tylko jakieś 700 zł najpierw a potem za zwiększenie mocy / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.05.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Hello, gdzieś się przewijał wątek śmieci pozostałych po budowie, ale już go nie widzę. Gdzie zamawialiście kontener i ile taka przyjemność kosztowała? Pozdrawiam, Qdłaty Zadzwoniń do Eko-sam bis. Mój sąsiad zamawiał, ale nie wiem ile płacił. Tel. 22 783-83-28 i 506-047-289 Halinów ul. Bema 84 Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.05.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Trochę zasypuję forum pytaniami, ale chciałem Was poprosić, jeśli ktoś ma namiar na jakiś barak na czas budowy w rozsądnej cenie to bardzo proszę o info. Aha, najlepiej na kółkach, ale już taki wybredny nie jestem może być bez... Na razie znalazłem w Siedlcach za 1000zł., ale może gdzieś bliżej budowy znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 08.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dla mieszkańców Halinowa... Wizja lokalna pani minister Tereny w Wesołej i Halinowie rozważane jako miejsce przebiegu trasy ekspresowej oglądała wczoraj minister rozwoju regionalnego Grażyna Gęsicka. Do końca czerwca obiecuje podjąć decyzję, którędy zostanie przeprowadzona wschodnia obwodnica stolicy. Wizja lokalna zaczęła się przed godz. 9. W wyprawie brali udział m.in. szef Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych na Mazowszu Wojciech Dąbrowski i wiceprezydent Warszawy Jerzy Miller. Urzędnicy przejechali od Marek do Wiązowny wszystkimi trasami branymi pod uwagę przy planowaniu wschodniej obwodnicy. W sprawie tej drogi trwa konflikt między mieszkańcami Wesołej i Halinowa. Dlaczego? W lutym minister środowiska Jan Szyszko podjął decyzję o "odgięciu" trasy z Wesołej w kierunku Halinowa. Jednocześnie wybuchła medialna burza; wyszło bowiem na jaw, że Szyszko ma dom na terenie Wesołej, a jego żona jest tam radną. W kwietniu premier Kaczyński odsunął Szyszkę od decyzji w sprawie obwodnicy, powierzając ją Grażynie Gęsickiej (pani minister mieszka na Woli, z dala od trasy). W maju Gęsicka planuje spotkanie z obydwiema stronami sporu. Z powodu protestów i wstrzymania przygotowań do budowy wschodniej obwodnicy nie ma szans, żeby została ona otwarta przed Euro2012. kmaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 08.05.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dla mieszkańców Halinowa... Z powodu protestów i wstrzymania przygotowań do budowy wschodniej obwodnicy nie ma szans, żeby została ona otwarta przed Euro2012. kmaj Dobry kawałek Proszę mnie nie rozśmieszać bo mi zajady popekają..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 10.05.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Prawdopodobnie będziemy miec barak do sprzedania od czerwca.. Info na priv jakby ktoś z nowych był zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts