darekmatusz 22.05.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ja kupywalem deski na składzie przy Trakcie Brzeskim 136 (po prawej stronie jadąc do Warszawy) Drogie, ale są tel.783-24-80 Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.05.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 a gdzie to jest?? tylko wytłumacz mi jadąc od Józefina?? bede wdzieczna za wszelkie wskazówki.. A gdzie Żwirówka?? Do Długiej Szlacheckiej musisz jechać ul. Spacerową do skrzyżowania z Kochanowskiego. Skręcasz w lewo i jedziesz cały czas prosto. Miniesz skrzyżowanie z kapliczką i po prawej stronie będzie tartak. Jeżeli chodzi o Żwirówkę to jadąc Traktem nie skręcasz na Halinów tylko jedziesz dalej. Jakieś 500 m za ostatnim zjazdem na Halinów jest zjazd na Cisie. Jedziesz sobie nim cały czas prosto, przejeżdzasz przez tory i za jakies 1,5 km jest zjadz na Żwirówkę. pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 24.05.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Jak już tak o tartakach.... Ostatnio jechałem z Mińska Maz. przez Stanisławów do Wołomina i choć droga w niezbyt dobrym stanie to zaskoczyła mnie ilość tartaków w okolicznych miejscowościach. W jednej miejscowości (chyba się nazywała TURZE, ale w innych po drodze też były tartaki) to naliczyłem 4 tartaki a w sumie wieś może miała ze 2km. długości. Jedzie się na Wołomin przez Poświętne ze Stanisławowa (nr drogi chyba 634, ale głowy nie dam). Czasem warto poznać dalsze okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 25.05.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 dzieki bardzo za informacje nestety w tych naszych okolicznych tartakach mówili nam deski na za 2 tygodnie kupiliśmy w końcu u sledziewskich... nieosiagalny niestety za póżno przeczytałam Twoja wiadomość Wiecie co zbrakło nam 12 betonu komórkowego i musielismy dokupić 120 sztuk.. Boże zapłaciliśy aż 1200 zł!!!!!!!! matko a w styczniu płacilismy za taką ilośc 420 zł o boże..... co to sie w ogóle dzieje... porazka ... byle by szybciej ten stan domu zakończyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 26.05.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Witam!Kto z Was wykonywał w Halinowie drenaż odwadniający swojego domu?? Proszę o odpowiedź??PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.05.2007 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam! Kto z Was wykonywał w Halinowie drenaż odwadniający swojego domu?? Proszę o odpowiedź?? PZDR Ja robiłam, ale za cholerę nie wiem co zrobić z wodą z drenażu przy takich warunkach. Drenaż musiał być pod legalett. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.05.2007 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Ludzie błagam odpowiedzcie szybko ile mogę dać za dwukomorowe szambo betonowe, 10m3???? Dziś się ewentulanie będę umowiać. Wstepną cenę dostałam 2x 1700 netto plus montaż. Poprzedni wykonawsa z Cisia chciał 5000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 27.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Dzięki za info! Ja mam łatwiej bo mój teren graniczy z rowem drogowym. Nie mam piwnicy ale woda może na wiosnę powyżej ławy więc się zastanawiam czy warto. Może ktoś mądry albo doświadczony mi doradzi. Dzięki Witam! Kto z Was wykonywał w Halinowie drenaż odwadniający swojego domu?? Proszę o odpowiedź?? PZDR Ja robiłam, ale za cholerę nie wiem co zrobić z wodą z drenażu przy takich warunkach. Drenaż musiał być pod legalett. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 27.05.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Ratujcie!!! zabrakło mi 2 m desek na deskowanie dachu. Gdzie to od ręki kupic?? spróbuj przy wylocie z sulejówka na okuniew po prawej stronie jest skład z deskami ja tam kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 27.05.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Ludzie błagam odpowiedzcie szybko ile mogę dać za dwukomorowe szambo betonowe, 10m3???? Dziś się ewentulanie będę umowiać. Wstepną cenę dostałam 2x 1700 netto plus montaż. Poprzedni wykonawsa z Cisia chciał 5000zł. My ze względu na podmokły nasz teren (w całym halinowie) zakupiliśmy zbiornik 8 m3 jednokomorowy, szambo 2200 brutto na fakture a reszta dodatków czyli płyta górna i właz razem z transportem z radomia wyszło 3056 zł. Transport wynosił z tego 350 zł bo zakupowaliśy z naszymi sąsiadami wiec koszt był podzielony na pół. Ogólnie to bardzo duzo osób bierze z Radomia szamba. Musielismy tylko wykopac dół koparka a oni przyjechali i od razu wstawili to szambo. Jak dla mnie 5 tysiecy zł to bardzo duzo... bo chyba dobrze zrozumiałam ze to ma byc dwukomoowe czyli zbiorniki po 5m2?? U nas będzie kanalizacja i wolelismy jednokomorowy gdyż dwukomorowe nie sprawdzaja sie i przeciekają na szczelinach czyli łaczeniach zbiorników. Dodatkowo posmarowalismy to jeszcze od góry dysperbitem tym czarnym. Tam kupowalismy http://jesbet.pl/oferta.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.05.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Madziunia a tu masz telefon do tartaku, o którym wspomina arm.pl:602-510-542. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 27.05.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Madziunia a tu masz telefon do tartaku, o którym wspomina arm.pl: 602-510-542. dzięki mika ale juz dawno dach juz zakryty kupilismy drozsze ale juz jest to przykryte.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.05.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.05.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Madziunia a te szambo miałaś z montażem i podłączeniem?Jeśli nie to ile cię wyniósł ostateczny koszt.Ostateczna wycena jaką dostałam to 4 500, za szambo dwukomorowe, 2 pokrywy, podłączenie ok.3m, wykop itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.05.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 UWAGA RATUNKU pilna sprawapotrzebuję rzeczoznawcę, który realnie wyceni budowę na cele kredytowe, czyli na liście bankowej musi być. Dotychczasowy rzeczoznawca, z którym współpracowałam, do wyceny używał zeszłorocznych aktów notarialnych, a czym to grozi to chyba nie trudno sobie wyobrazić, serdecznie proszę o namiary na priva bowiem wcześniej musimy załatwiać kredycik serdeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 27.05.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Madziunia a te szambo miałaś z montażem i podłączeniem? Jeśli nie to ile cię wyniósł ostateczny koszt. Ostateczna wycena jaką dostałam to 4 500, za szambo dwukomorowe, 2 pokrywy, podłączenie ok.3m, wykop itp. Nie, wykop osobno sami łatwilismy i koparka 300 zł, podlaczenie sami robimy wiec nic nie zapłacimy. Oni przyjechali, wstawili, zasmarowali pokrywe od szamba i tyle.. A napewno 2-komorowe chcesz?? jest u was perspektywa kanalizacji?? my traktujemy to tylko jako okres przejsciowy do czasu podłaczenia kanalizacji do naszej drózki... Ale mimo wszystko wzielismy mniejsze o 2 metry a jednokomorowe, żeby uniknac łaczenia komór-to jednak moze przeciekac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 28.05.2007 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 No teraz to już nie wiem czy chcę dwukomorowe . Ktoś mi po prostu takie polecił. Pogadam z tym facetem zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 28.05.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam wszystkich przyszlych sasiadow z okolic Grabiny i Halinowa! Podjelismy te trudna decyzje i rozpoczynamy budowe.Kupujemy juz projekt,lecimy zaraz po pozwolenie na budowe,prosimy o namiary na dobrego kierownika nadzoru,i ewentualnie jakiejs ekipy.mamy zamiar jeszcze pod koniec lata wylac fundamenty (stan zero)moge sam sluzyc porada jesli chodzi o Rygipsy i elektryke. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.05.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 ....moge sam sluzyc porada jesli chodzi o Rygipsy i elektryke. Hej, witamy "w klubie" Ja po roku budowania mam jedną dobrą radę - nie buduj. Chyba, że lubisz zawierać gówno warte umowy z oszustami, gdzie czyjeś słowo możesz sobie wsadzić głęboko w d...... gdzie sprawdzisz wszystko 3 razy a i tak Cię na czymś rąbną. Ech, jakaś mnie depresja dopada, jak policzę ile nerwów i kasy kosztowało mnie ludzkie ku...estwo. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 28.05.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Hej! Jestes naprawde w dolku rozumiem,mam juz pewne doswiadczenia z "solidnoscia".Pani geodetka z Halinowa, Sylwia Czerwinska-Szostak robila podzial 10 miesiecy, nie naciskalem zabardzo,ale i tak krecila,oszukiwala,ze jakies problemy,moze jej nie zalezalo,dokumenty sa juz prawie gotowe,a zlozylem je w sierpniu 2006.Jeszcze jestem optymista,moze dlatego ze to poczatek bardzo wyboistej drogi pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts