kekosz 18.06.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Jeśli potrzebujecie elektryków dzwońcie 516744393.Mieszkam w Cisiu i chętnie służę pomocą.Robimy solidnie i nie zdzieramy(za bardzo*** żyć trzeba)jak się umawiamy to jesteśmy i NIE zmieniamy cen w trakcie roboty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 18.06.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Za rozdzielnię bierzemy 10 pln od pola,zajmiesz 40 pól płacisz 400pln.Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 18.06.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Za rozdzielnię bierzemy 10 pln od pola,zajmiesz 40 pól płacisz 400pln.Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 18.06.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Za rozdzielnię bierzemy 10 pln od pola,zajmiesz 40 pól płacisz 400pln.Proste No to przepłaciłem: 12 zł/pole Tylko jeszcze mam na rozliczeniu: Złącze licznikowe: złącze bezpiecz. 50 zł, montaż 50 zł. I nie wiem co to ma być? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 18.06.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Za rozdzielnię bierzemy 10 pln od pola,zajmiesz 40 pól płacisz 400pln.Proste Mam pytanko , w projekcie gosć przewidział w holu rozdzielnice Fael WXL 3X24 czy to możliwe aby w małym domku gdzie jest trzy sypialnie ,salon i dwie łazienki potrzeba było 72 bezpieczniki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 18.06.2007 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 w tej branży są ludzie,ludziska i taborety:)))Ze wspólnikiem bierzemy 30 zl za pkt.bez materiału,ceny kabli oszalały i osprzętu tez wiec jak ktoś mówi 50 zł z materiałem to jest samobójcą.Metr kabla 3*1,5 mm2 kosztuje ok 2 zł wiec prosty rachunek, średnie przebiegi w domu to ok 15 m a gdzie jeszcze zużycie sprzętu a jest spore! Nie wierzcie w cuda ,nie ma nic za darmo.Jesli chodzi o przyłącza bierzcie ludzi z elektrowni, w pokoju technicznym dadzą wam tel. zaoszczędzicie dużo nerwów,to jest niestety państwo w państwie.Sąsiedzka rada--- jak macie trochę więcej kasy i możliwość zakładajcie oczyszczalnię ścieków.Moja kosztowała 6700 pln i po 1,5 roku użytkowania jestem kupę kasy do przodu,zwrot nakladów po ok 2,5 roku,pózniej czysty zysk,ale trzeba na tych terenach robić nasyp bo woda wysoko,coś za coś.GEODETA---Orzelscy są ok.WODOCIąGI--szukajcie Tomka Witkowskiego z zakładu komunalnego,dużo zdrowia wam zaoszczędzi i czasu w miarę jego skromnych możliwości:))) Mój tel.516744393,[email protected] Pozdrawiam wszystkich na forum dosc doslownie zrozumialem to, ze kupe kasy do rzodu jestes na oczyszczalni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 18.06.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Za rozdzielnię bierzemy 10 pln od pola,zajmiesz 40 pól płacisz 400pln.Proste Mam pytanko , w projekcie gosć przewidział w holu rozdzielnice Fael WXL 3X24 czy to możliwe aby w małym domku gdzie jest trzy sypialnie ,salon i dwie łazienki potrzeba było 72 bezpieczniki? Pozdrawiam zależy jaka instalacja, jak na tradycyjną to za duża .ja mam na 120 m2 rozdzielnice Merlin gerlin 5x24 (instalacja typu belgijskiego, bezpuszkowa) i po kolejnych nowych pomysłach jest juz za mała. Jeśli juz masz mieć taką dużą to wez lepiej taką jak moja tylko 3x24 jest dużo ładniejsza od faela legranda., a cena podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julagov 19.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Zostało nam z budowy 9 palet bloczków fundamentowych po 72 sztuki (tak mój mężuś wyliczył...). Jakby ktoś potrzebował to chętnie odsprzedamy. Cena do uzgodnienia. Bloczki znajduja się na placu budowy w Halinowie. Są równe i nie pokruszone, w paletach. Kontakt na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 19.06.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ja osobiście na 2 salony,4 łazienki,2 kuchnie,5 sypialni i garderobę UFF teraz wiem dlaczego zabrakło mi na wykończenie mam zajęte 46 pól przy montażu na puszki łącznikowe i mi to wystarcza w zupełności a i tak mam zapas.Można robić bez puszek i taki jest efekt że nigdy nie spalisz kabli bo ich nie przeciążysz,ale to kosztuje, idzie dużo kabla i bezpieczników ale to zależy co i kto oczekuje od instalacji.Ja nie uważam że twój elektryk przesadził może ty miałeś duże wymagania od instalacji. Do hefalumpa :ja też nie wiem co to za złącze może chodzi o główny kabel zasilający między skrzynką licznikową a rozdzielnią ale tą pozycję mógłby sobie darowac, mi to podłączyła elektrownia i doprowadziła do rozdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 19.06.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 ...Do hefalumpa :ja też nie wiem co to za złącze może chodzi o główny kabel zasilający między skrzynką licznikową a rozdzielnią ale tą pozycję mógłby sobie darowac, mi to podłączyła elektrownia i doprowadziła do rozdzielni. To do mnie było Elektryk mi przekazał, że: złącze licznikowe: złącze bezpiecz. 50 zł, montaż 50 zł, to: "zainstalowanie wyłącznika nadmiarowo-prądowego limitującego moc którego Zakład Energetyczny nie instaluje, właśnie to jest ten bezpiecznik obok licznika + jego montaż". Kurcze, dziwne czasy. Ja tam nikomu w kieszeń staram się nie zaglądać, ale uzbrojenie rozdzielni zajęło elektrykowi 3 godziny. Do zapłacenia za robociznę: 472 zł!!! Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 19.06.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 w takim razie rąbnął cię pacjent montujący skrzynkę z licznikiem to musi(a raczej powinno) być w komplecie z licznikiem i bezpiecznikami ,przeczytaj warunki przyłącz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 19.06.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 za rozdzielnię nie płacisz za to ile ktoś robi only za to że wie jak to zrobić,no może nie do końca to prawda ale ostatnio czytałem w necie że wielu elektryków woli robić dzień pomiary i skasować 1200 pln niż kłaść kable przez tydzień lub dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 19.06.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 w takim razie rąbnął cię pacjent montujący skrzynkę z licznikiem to musi(a raczej powinno) być w komplecie z licznikiem i bezpiecznikami ,przeczytaj warunki przyłącz Chyba to jest po mojej stronie. W warunkach mam: "Pkt. 8.3. Dodatkowe wymagania: Zalicznikowo w szafce pomiarowej zainstalować wyłącznik nadmiarowo-prądowy 20A w obudowie pezystosowanej do plombowania. Schemat jednokreskowy instalacji odbiorczej dostarczyć do uzgodnienia w R.E. Wszystkie pomiary posesji - w złączu j. w. " Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 20.06.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Generalnie brak zastrzeżeń i ceny u obu panów są na normalnym poziomie w tej branży są ludzie,ludziska i taborety:)))Ze wspólnikiem bierzemy 30 zl za pkt.bez materiału,ceny kabli oszalały i osprzętu tez wiec jak ktoś mówi 50 zł z materiałem to jest samobójcą.Metr kabla 3*1,5 mm2 kosztuje ok 2 zł wiec prosty rachunek, średnie przebiegi w domu to ok 15 m a gdzie jeszcze zużycie sprzętu a jest spore! Nie wierzcie w cuda ,nie ma nic za darmo.Jesli chodzi o przyłącza bierzcie ludzi z elektrowni, w pokoju technicznym dadzą wam tel. zaoszczędzicie dużo nerwów,to jest niestety państwo w państwie.Sąsiedzka rada--- jak macie trochę więcej kasy i możliwość zakładajcie oczyszczalnię ścieków.Moja kosztowała 6700 pln i po 1,5 roku użytkowania jestem kupę kasy do przodu,zwrot nakladów po ok 2,5 roku,pózniej czysty zysk,ale trzeba na tych terenach robić nasyp bo woda wysoko,coś za coś.GEODETA---Orzelscy są ok.WODOCIąGI--szukajcie Tomka Witkowskiego z zakładu komunalnego,dużo zdrowia wam zaoszczędzi i czasu w miarę jego skromnych możliwości:))) Mój tel.516744393,[email protected] Pozdrawiam wszystkich na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 21.06.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 TURUM TURUM TURUM Uwaga uwaga!!!! MAM PRĄD!!!! Po ciężkich i długich walkach (od 23.12.2005), mój domek ożył Aż chciałem złapać za jakiś kabel, żeby mnie ostro pokopało. Tak z radości Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 21.06.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 to złap i opowiedz wrażenia (tylko wykup polisę na życie bo jak różnicówka nie zadziała....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 21.06.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Edek 24 daj jakieś namiary na osobę która wykonywała Ci oczyszczalnię Jak jest taki wysoki poziom wód np 0,5 m to oczyszczalnia wchodzi w grę? jak duży trzeba zrobić nasyp ?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 21.06.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 A nie to pisał chyba Kekosz że jest zadowolony z oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 21.06.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Kochani, anegodotka na Noc KupałyWiecie za ile mi wyceniała Pani działkę w stolicy o powieszchni 860m2??na 20 cerwca2007? Ano dała 250 zł za metr. I co wy na to??? Poprosiłam ją aby mi powiedziała gdzie takie dają bo ja chętnie kupięJa na razie to kupię sobie pistolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 22.06.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Kochani, anegodotka na Noc Kupały Wiecie za ile mi wyceniała Pani działkę w stolicy o powieszchni 860m2?? na 20 cerwca2007? Ano dała 250 zł za metr. I co wy na to??? Poprosiłam ją aby mi powiedziała gdzie takie dają bo ja chętnie kupię Ja na razie to kupię sobie pistolet Hej.a tak na marginesie to po ile sa działki w Halinowie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts