cocorocos 22.06.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 od 300zl/m2 sa i tansze ale takie byle jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 22.06.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hej.a tak na marginesie to po ile sa działki w Halinowie? Mi w grudniu 2006 bank wycenił na 95 zł/m2. Heheheheheheheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 22.06.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 WID-BUD Drogowa 9 na Tarchominie ich tel. jest w każdym Muratorze 0,5m do wody to trochę mało ale jak zmienisz geotechnika to 1m będzie ok nasyp u mnie ma ok 0,5 m a po podniesieniu terenu prawie go nie będzie widać.No ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 23.06.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam. Poszukuję namiaru na niedrogie i dobre wapno do tynkowania. Oczywiście w workach do zagaszenia.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 24.06.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Edek ja wszystkie materiały kupuje w ROZ-BUD 029 777-03-17Wapno - worek 30 kg kupuje po 15 zl/szt. nie wiem czy to drogo czy nie bo nie sprawdzałam w innych składach budowlanych. Tynkarze zadowoleni (nie skarżyli się na jakość), właśnie kończą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 25.06.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Mi w grudniu 2006 bank wycenił na 95 zł/m2. No to nieźle dzięki dardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 25.06.2007 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Nie pametam, czy juz o tym pisalem, czy nie.... Raczej nie... Mam propozycje: moze bysmy wymienili sie adresami (o ile juz macie numery domow) i telefonami, bysmy troche zblizyli nasza "spolecznosc"? Co Wy na to: Moja chalupka jest przy Dabrowskiego 3. Telefon podam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 25.06.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dzięki, dzięki! Ja pojeździłem i wybrałem Euro Bud w Sulejówku 13,50 PLN brutto za 30kg, transport na działkę gratis. Pewnie tak jest, że to wyjeżdżone paliwo to ta różnica. Poza tym raz się zaoszczędzi, raz przepłaci. A ja męczę bułę, 66 dni od wbicia łopaty a mam dopiero poziom zerowy. Zazdroszczę. Zagaszę wapno i czekam, czekam, czekam.Edek ja wszystkie materiały kupuje w ROZ-BUD 029 777-03-17 Wapno - worek 30 kg kupuje po 15 zl/szt. nie wiem czy to drogo czy nie bo nie sprawdzałam w innych składach budowlanych. Tynkarze zadowoleni (nie skarżyli się na jakość), właśnie kończą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 25.06.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ludziska, jakie robiliście tynki ? Cementowo-wapienne czy gipsowe z agregatu ? Jak się przedstawia to cenowo ? Jakie są plusy i minusy? No napewno się różnią pracochłonnością, twardością, gładkością, chłonięciem wody,ceną i innymi. Fajne też są tynki strukturalne. Ale chyba cięższe w utrzymaniu. Podobają mi się . No i na cem-wap też można dać sztablaturę, tylko cenowo to drogo. Powiedzcie jakie są Wasze doświadczenia. pozdrawiam całą naszą Ananasową z Kazimierowa i koleżankę Poziomkę z za miedzy Pitekk vel Gryfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 26.06.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ludziska, jakie robiliście tynki ? Cementowo-wapienne czy gipsowe z agregatu ? Jak się przedstawia to cenowo ? Jakie są plusy i minusy? No napewno się różnią pracochłonnością, twardością, gładkością, chłonięciem wody,ceną i innymi. Fajne też są tynki strukturalne. Ale chyba cięższe w utrzymaniu. Podobają mi się . No i na cem-wap też można dać sztablaturę, tylko cenowo to drogo. Powiedzcie jakie są Wasze doświadczenia. pozdrawiam całą naszą Ananasową z Kazimierowa i koleżankę Poziomkę z za miedzy Pitekk vel Gryfik Ja zdecydowanie c.-w. Twardsze i bardziej nadają się na mój ytong. Nie będę na to gładzi kładła. Mam teraz w mieszkaniu. Jakoś tak za plaskato. Jak się zarysuje to się zaraz świeci. Jeeeh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.kiepas 26.06.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Cześć, My też się porwaliśmy z motyką na słońce i zaczęliśmy budowę w tych trudnych czasach naszego nowego domu w Hipolitowie . Jak na razie mamy zalany fundament i już mnie szlag trafia miało być wykopane 50 cm ale koparkowy pokłócił się z majstrem i wykopali 70 cm w efekcie zamiast 25 m^3 weszło 36m^3. Tak to jest jak się nie ma czasu siedzieć cały dzień na budowie. W chwili obecnej jestem na etapie szukania taniego ( ) gazobetnu jak na razie Sledziewscy wygrywają w poszukiwaniach. Mieliśmy zamówiony ytong ale okazało się że dostawa będzie w lipcu, a od lipca ceny idą w gorę o 20% więc dziś zrezygnowaliśmy. Ze stropami też jest problem obdzwoniłam okoliczne firmy i wszędzie cena jednakowa ok 8600 za materiał i czekać trzeba ok miesiąca. Macie może namiary na ekipę, która robi dobrze i niedrogo więźbę i kryje dach? będę wdzięczna za pomoc. pzdr. Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 26.06.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ludziska, jakie robiliście tynki ?... Gipsowe z agregatu. Chcesz zobaczyć - odezwij się na priv. Ale ekipa mnie trochę powiozła na rozliczeniach. Dobra rada: ustal wszystko: co, gdzie, jak za ile ma być obrobione. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocorocos 26.06.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 poprosze o namiary na jakiegos notariusza z halinowa na spisanie umowy przedwstepnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 27.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 poprosze o namiary na jakiegos notariusza z halinowa na spisanie umowy przedwstepnej Ja to robiłem u tej Pani: Katarzyna Paszkowska Adres: ul. Konstytucji 3 Maja 2/129, 05-300 Mińsk Mazowiecki Telefon: tel.:(25) 758-63-32 , fax: 758-63-32 Email: e-mail: [email protected] Szybko i sprawnie. Gdzie kupiłeś działkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 27.06.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Cześć, Macie może namiary na ekipę, która robi dobrze i niedrogo więźbę i kryje dach? będę wdzięczna za pomoc. pzdr. Ada Czy obczaiłeś tani tartak? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 27.06.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ....Mam propozycje: moze bysmy wymienili sie adresami (o ile juz macie numery domow) i telefonami, bysmy troche zblizyli nasza "spolecznosc"?... A może 28.07 byśmy u mnie zagrillowali? He? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 27.06.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Ja zdecydowanie c.-w. Twardsze i bardziej nadają się na mój ytong. Nie będę na to gładzi kładła. Mam teraz w mieszkaniu. Jakoś tak za plaskato. Jak się zarysuje to się zaraz świeci. Jeeeh. hej ja nie za bardzo jeszcze orientowałem się w tynkach, ale powiedz proszę, czemu c-w bardziej nadają się na ytong? sorki za lamerkę ale człowiek się uczy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.kiepas 27.06.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Czy obczaiłeś tani tartak? Jak na razie zamierzamy brać z Turza chyba, że masz coś tańszego? Co do poszycia to jeszcze nie szukałam może w ten weekend pojeździmy poszukać jak na razie wdłuż Trkatu Brzeskiego. Na początku chcieliśmy ceramikę ale chyba poprzestamy na dachówce cementowej. Tylko jeszcze nie mamy ekipy, która by to zrobiła. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.06.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Po pierwsze są twardsze. To mnie ostatecznie przekonało, bo kruchością samego ytonga byłam przerażona, więc wolę położyć na ytong coś twardszego.Poza tym tak nam poradził wykonawca od ytonga. Ytong jest paroprzepuszczalny, więc radził nam położyć tynk paroprzepuszczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 27.06.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Czy obczaiłeś tani tartak? Jak na razie zamierzamy brać z Turza chyba, że masz coś tańszego? Co do poszycia to jeszcze nie szukałam może w ten weekend pojeździmy poszukać jak na razie wdłuż Trkatu Brzeskiego. Na początku chcieliśmy ceramikę ale chyba poprzestamy na dachówce cementowej. Tylko jeszcze nie mamy ekipy, która by to zrobiła. pozdrawiam a jakie mają ceny? bo coś ostatnio ceny drewna chyba poszybowały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts