ksieciu 27.06.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Ludziska, jakie robiliście tynki ? Cementowo-wapienne czy gipsowe z agregatu ? Jak się przedstawia to cenowo ? Jakie są plusy i minusy? No napewno się różnią pracochłonnością, twardością, gładkością, chłonięciem wody,ceną i innymi. Fajne też są tynki strukturalne. Ale chyba cięższe w utrzymaniu. Podobają mi się . No i na cem-wap też można dać sztablaturę, tylko cenowo to drogo. Powiedzcie jakie są Wasze doświadczenia. Własnie wczoraj rozliczyłam się z moimi tynkarzami. Na 650 m2 tynków poszło mi: 45 worków cementu 25 kg 85 worków wapna 30 kg 25 worków piasku kwarcowego 1,5 wywrotki piasku wiślanego płukanego koszt materiałów: ok 3000 zł Robocizna tynkarza: 8500 zł robocizna pomocnika: 1200 zł Razem:12700 zł koszt jednostkowy: 19,54 zł/m2 Najtańsza oferta na tynki gipsowe z materiałem to w naszych okolicach 23-25 zł/m2 Oszczędność: 2250-3550 zł Poza tym moim zdaniem tynki tradycyjne są twardsze, mam u siebe w mieszkaniu gładź i mam małe dzieci, efekt - mnóstwo zarysowań i dziur po uderzeniu zabawką A wizualnie tynki c-w z piaskiem kwarcowym są podobne do gipsowych też gładziutkie i bielutkie Zdecydowanie polecam. Jedyny minus tynków c-w to czas, u nas trwało to 3,5 tygodnia tynki gipsowe mogliśmy mieć wykonane w 4 dni Gipsowe z agregatu. Chcesz zobaczyć - odezwij się na priv. Ale ekipa mnie trochę powiozła na rozliczeniach. Dobra rada: ustal wszystko: co, gdzie, jak za ile ma być obrobione. U nas przy rozliczeniu tez był mały zgrzyt bo okazało się że otwory okienne i drzwiowe, wszystkie przejścia i filar są liczone jako całe ściana wyszło ponad 100 m2 więcej niz nam z wyliczeń na ścianach w rzeczywistości otynkowanych załamałam się, ale udało mi się wytargować połowę czyli 50 m2 zapłacone więcej. Czy u ciebie był podobny problem? Ciekawa jestem jak u was liczyli powierzchnie otynkowane? Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.kiepas 27.06.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 a jakie mają ceny? bo coś ostatnio ceny drewna chyba poszybowały.... Właśnie dzwoniłam i mają po 780 zł netto trzeba zamówić ok. 3 tygodni wcześniej. pzdr Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.06.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Jezu Księciu U mnie facet policzył mi samą robociznę 23zł za metr. I to przy gotowych tynkach. Daj namiary jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocorocos 27.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 poprosze o namiary na jakiegos notariusza z halinowa na spisanie umowy przedwstepnej Ja to robiłem u tej Pani: Katarzyna Paszkowska Adres: ul. Konstytucji 3 Maja 2/129, 05-300 Mińsk Mazowiecki Telefon: tel.:(25) 758-63-32 , fax: 758-63-32 Email: e-mail: [email protected] Szybko i sprawnie. Gdzie kupiłeś działkę? Pozdrawiam dzieki za namiary a planuje zakup dzialki przy ulicy parkowej tam gdzie mialo byc osiedle budowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 27.06.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 U nas przy rozliczeniu tez był mały zgrzyt bo okazało się że otwory okienne i drzwiowe, wszystkie przejścia i filar są liczone jako całe ściana wyszło ponad 100 m2 więcej niz nam z wyliczeń na ścianach w rzeczywistości otynkowanych załamałam się, ale udało mi się wytargować połowę czyli 50 m2 zapłacone więcej. Dokładnie taki sam zgrzyt. Tym bardziej zgrzyt, że wykonawca mnie o tym nie uprzedził. I wielu rzeczy wogóle nie obrobił tłumacząc: Panie, tutaj sobie Pan kupisz futrynę opaskową i będzie git. I nic się nie udało wytargować. Więc na priva kogo omijać szerokim łukiem. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 27.06.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Mika namiary na tynkarza wieczorem, bo przy sobie w pracy nie mam. Ja płaciłam 13 zł/m2 ale umawialismy się w zeszłym roku teraz cene ma chyba 15 zł/m2 + oczywiście musielismy zapłacic za jego pomocnika 70 zł/doba Chłopaki uwijali się na prawde rzetelnie nie marudzili. Tyle że czekaliśmy na nich od marca, weszli na początku czerwca bo ciągle przesuwali termin (czyt. łapali małe robótki na 1-2 tygodnie) Dobrze jest przed robotą ustalić warunki rozliczania ścian bo potem są niezłe klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 27.06.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ksieciu ale mi sie przydały te Twoje dane odnośnie materiały na tynki mamy bardzo podobnej wielkosci dom u nas gdzie o 50 metrów mniej bedzie:) dziei Ci bardzo- wiemy ile mamy dokłądnie dokupic materiału a skad braliscie piasek kwarcowy i ile płaciliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 27.06.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 aaa nasz adres to bedzie Stołeczna 50 ale jeszcze nie ma tabliczki zawieszonej qdlaty a co do grillowania to mysle ze my jestesmy za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.06.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Dostanę gdzieś w naszych okolicach jakiś komin systemowy w miarę od ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 27.06.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Dostanę gdzieś w naszych okolicach jakiś komin systemowy w miarę od ręki? Buderus w starej miłosnej, przed Macdonaldem to chyba jeszcze jest, jadąc w kierunku warszawy po prawej stronie. I dalej za Mcdonaldem tez jest chyba jakiś mały punkt..moze beda mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.06.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Dzięki madziunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.06.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 A może 28.07 byśmy u mnie zagrillowali? He? Q. ja też się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.06.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 qudlaty ja też się piszę Mobika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Czy ktoś z was brał drewno na więźbę w tartakach koło Rządzy, za Stanisławowem, podobno w Turze są tartaki. Dajcie znać? Fajnie macie z tym grilem, ja jutro zalewam ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 28.06.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 ksieciu ale mi sie przydały te Twoje dane odnośnie materiały na tynki mamy bardzo podobnej wielkosci dom u nas gdzie o 50 metrów mniej bedzie:) dziei Ci bardzo- wiemy ile mamy dokłądnie dokupic materiału a skad braliscie piasek kwarcowy i ile płaciliście?? Madziunia z naszych wyliczen wyszło dokładnie 594 m2 tynków ale przy rozliczaniu okazało się że wszystkie otwory okienne wlicza się do ściany, drzwiowe podobno też ale ja wytargowałam że nie bo ich nie obrabiali bo fotryny chcemy opaskowe, poza tym wszelkie przejścia typu z salonu do kuchni czy do holu gdzie nie ma drzwi tez liczyli jako całe ściany. Im wyszło w wyliczeń o 100 m2 wiecej A piasek kwarcowy kupiliśmy od ogłaszającej się tutaj na forum dziewczyny z Góry Kalwarii (jak wpiszesz w google piasek kwarcowy to znajdziesz ją bez problemu) za worek płaciłam 10 zł + transport 150 zł. Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.06.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Hello, czyli skład grilla jest na razie taki: monia77w1 madziunia85 Ja z Żonką. Proszę się dopisywać Na tydzień przed grillem rozdysponuję kto co ma przynieść. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 28.06.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Hello, czyli skład grilla jest na razie taki: monia77w1 madziunia85 Ja z Żonką. Proszę się dopisywać Na tydzień przed grillem rozdysponuję kto co ma przynieść. Q. no to juz jest 6 osób a co z resztą ?? Tylko tyle ma nasza społecznosć gminy Halinów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 28.06.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A własnie ja tak z gruszki niz pietruszki. Nie ma ktoś do pożyczenia do wtorku generatora prądu?? Bo aktualnie nie mamy prądu Potzreba na szybko bo teść tam robi elektryke i cały czas śpi a nie ma niestety czym nawet sobie herbaty zagrzać, nie mówiac już o robocie i wierceniu. Moze ktoś ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 28.06.2007 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 PEWNIE, ZE TAK!!! Najprawdopodobniej sie uda i bede z zona i synkiem! H. ....Mam propozycje: moze bysmy wymienili sie adresami (o ile juz macie numery domow) i telefonami, bysmy troche zblizyli nasza "spolecznosc"?... A może 28.07 byśmy u mnie zagrillowali? He? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 28.06.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Hello, czyli skład grilla jest na razie taki: monia77w1 madziunia85 Ja z Żonką Proszę sie dopisywać Q. no to juz jest 6 osób a co z resztą ?? Tylko tyle ma nasza społecznosć gminy Halinów?? Hej..a czy ja z zonką też mogę?.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts