ksieciu 28.06.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Jesli mozna to i my zagrilujemy z sasiadami ale potwierdzimy to w tygodniu poprzedzajacym spotkanie. Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 28.06.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A własnie ja tak z gruszki niz pietruszki. Nie ma ktoś do pożyczenia do wtorku generatora prądu?? Bo aktualnie nie mamy prądu Potzreba na szybko bo teść tam robi elektryke i cały czas śpi a nie ma niestety czym nawet sobie herbaty zagrzać, nie mówiac już o robocie i wierceniu. Moze ktoś ma?? Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 29.06.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Hej, jak myślisz arm. Czy warto montowac czujniki otwarcia drzwi i okien jesli sa czujniki ruchu? Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 29.06.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Hej, jak myślisz arm. Czy warto montowac czujniki otwarcia drzwi i okien jesli sa czujniki ruchu? Pozdrawiam Czarek no ja tez bym sie przyłaczyła do tego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 29.06.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 ksieciu ale mi sie przydały te Twoje dane odnośnie materiały na tynki mamy bardzo podobnej wielkosci dom u nas gdzie o 50 metrów mniej bedzie:) dziei Ci bardzo- wiemy ile mamy dokłądnie dokupic materiału a skad braliscie piasek kwarcowy i ile płaciliście?? Madziunia z naszych wyliczen wyszło dokładnie 594 m2 tynków ale przy rozliczaniu okazało się że wszystkie otwory okienne wlicza się do ściany, drzwiowe podobno też ale ja wytargowałam że nie bo ich nie obrabiali bo fotryny chcemy opaskowe, poza tym wszelkie przejścia typu z salonu do kuchni czy do holu gdzie nie ma drzwi tez liczyli jako całe ściany. Im wyszło w wyliczeń o 100 m2 wiecej A piasek kwarcowy kupiliśmy od ogłaszającej się tutaj na forum dziewczyny z Góry Kalwarii (jak wpiszesz w google piasek kwarcowy to znajdziesz ją bez problemu) za worek płaciłam 10 zł + transport 150 zł. Aga. Aga a jakiej pojemności były te worki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 29.06.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witam! Ma ktos doswiadczenia z firma Archbud z Halinowa ? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 29.06.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Aga a jakiej pojemności były te worki?? po 50 kg kazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 29.06.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Hej, jak myślisz arm. Czy warto montowac czujniki otwarcia drzwi i okien jesli sa czujniki ruchu? Pozdrawiam Czarek Napewno warto, niewiele kosztują w porównaniu do czujek ruchu . A jeśli ktoś nie ma możliwości montażu czujek zewnętrznych,to zawsze jest jakaś ochrona głownie w nocy, okno możemy mieć uchylone a alrm czuwa. Chociaż z barku czasu u siebie w domu jeszcze wszystkich nie założyłem(a mieszkam 1,5 roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 29.06.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Hej, jak myślisz arm. Czy warto montowac czujniki otwarcia drzwi i okien jesli sa czujniki ruchu? Pozdrawiam Czarek no ja tez bym sie przyłaczyła do tego pytania Dodam tylko że jeśli jesteście na etapie instalacji przewodów(przed tynkiem) to zawsze starajcie sie położyć przewody do wszystkiego co się da. Wiele osób instaluje sobie na początku tylko czujniki ruchu, później zachodzi potrzeba zainstalowania np. Kontraktronów w oknach lub drzwiach, czujek zewnętrznych, dymu , gazu,itp. I okazuje się że trzeba albo kuć ściany lub tynki zewnętrzne, lub w ostateczności instaluje się czujniki bezprzewodowe. Podam tylko że koszt kontraktronu przewodowego wacha się w cenie 8-30zł netto a bezprzewodowego ok 140-180zł, więc lepiej położyć zawczasu przewody.Polecam również instalacje przewodów alarmowych (mają bardzo słaba izolację) w cieniutkich peszelkach,w trakcie tynkowania nic się z nimi nie stanie a nie dalej jak przedwczoraj miałem sytuacje na budowie że na 30 szt przewodów tylko 11 jest sprawnych po tynkowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 30.06.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Poszło na privaWitam! Ma ktos doswiadczenia z firma Archbud z Halinowa ? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 01.07.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Pilnie szukam studniarza, który powie co jest mojej studni, spróbuje naprawić, a dopiero potem stwierdzi, że robimy nową. Sprawa straszliwiepilna nie mogę całej budowy ciągnąć na wodzie od sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 01.07.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam!Poszukuję solidnej i terminowej brygady do wykonania więźby oraz pokrycia dachu blachodachówką na sierpień. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 02.07.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Możecie mi napisać jak wyglądał u Was proces i ile trwał wytyczania domu na działce przez geodetę? Bo właśnie zadzwoniłem do Orzelskiego, a ten mi tu wznawianiu granic działki, jakichś iglicach na pekinie i to niby wszytko lekkie 2 miechy??? Ciężko go zrozumieć przez telefon. Sądziłem, że daje mu do łapki projekt z planem zagospodarowania działki on wpada robi swoje i sru. A tu takie jaja mogą z tym być????????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.kiepas 02.07.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U nas też wyznaczał Pan Orzelski i jesteśmy zadowoleni z jego pracy. U nas też był problem z granicami działki ano kupiliśmy działkę gdzie granice były tylko na papierze w rzeczywistości był kawał pola i nikt dokładnie nie wiedział gdzie jest koniec i początek działki. Geodeta sam nie może wyliczyć i wbić Tobie kołków, ale może Ci pokazać i Ty mozesz sam zrobić to dyskretnie. Zgodnie z prawem powinieneś wystąpić o wznowienie granicy, co kosztuje ok 2000zł i odbywa się w obecności sąsiadów. Jeżeli w trakcie wytyczania któryś z sąsiadów nie zgodzi się z granicą zostaje sprawa sądowa i ciągnie się pewnie dłużej niż 2 msc.Jeżeli chodzi o samo wytyczanie budynku to nie trwało dłuzej niż 3 - 4 godziny. Najlepiej spotkać się z geodetą osobiście i przedyskutować to w cztery oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 02.07.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U nas też wyznaczał Pan Orzelski i jesteśmy zadowoleni z jego pracy. U nas też był problem z granicami działki ano kupiliśmy działkę gdzie granice były tylko na papierze w rzeczywistości był kawał pola i nikt dokładnie nie wiedział gdzie jest koniec i początek działki. Geodeta sam nie może wyliczyć i wbić Tobie kołków, ale może Ci pokazać i Ty mozesz sam zrobić to dyskretnie. Zgodnie z prawem powinieneś wystąpić o wznowienie granicy, co kosztuje ok 2000zł i odbywa się w obecności sąsiadów. Jeżeli w trakcie wytyczania któryś z sąsiadów nie zgodzi się z granicą zostaje sprawa sądowa i ciągnie się pewnie dłużej niż 2 msc. Jeżeli chodzi o samo wytyczanie budynku to nie trwało dłuzej niż 3 - 4 godziny. Najlepiej spotkać się z geodetą osobiście i przedyskutować to w cztery oczy Suuuperrrr że też dowiaduje się o takim bagnie akurat na tym etapie. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 02.07.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam:)Odprzedam 16 palet (900sztuk) Porotherm 25 P+W kl15[email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 02.07.2007 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Nie chcialbym deprecjonowac poprzedniej oferty, ale... Oddam ok 20 pustakow Porotherm 11,9cm A takze opakowanie podbitki palstikowej zloty dab Moge podzielic sie takze resztka cegly klinkierowej brazowej LODE i zoltej Eco-Klinkier pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 03.07.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Nie chcialbym deprecjonowac poprzedniej oferty, ale... Oddam ok 20 pustakow Porotherm 11,9cm... Weź na grilla, zrobimy licytację Może pójdzie moja stal i 3 worki zaprawy do klinkieru. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 03.07.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ludziska, jakie robiliście tynki ? Cementowo-wapienne czy gipsowe z agregatu ? Jak się przedstawia to cenowo ? Jakie są plusy i minusy? No napewno się różnią pracochłonnością, twardością, gładkością, chłonięciem wody,ceną i innymi. Fajne też są tynki strukturalne. Ale chyba cięższe w utrzymaniu. Podobają mi się . No i na cem-wap też można dać sztablaturę, tylko cenowo to drogo. Powiedzcie jakie są Wasze doświadczenia. pozdrawiam całą naszą Ananasową z Kazimierowa i koleżankę Poziomkę z za miedzy Pitekk vel Gryfik również pozdrawiam Kazimierów i zdecydowanie cementowo - wapienne (zapraszam właśnie sie robią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.07.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Hej pozima. Za ile ci robią te tynki?Małż mi znalazł tynkarza za 23 zł. Wydaje mi się ta kwota trochę za kosmiczna, szczególnie jak przeliczę ją na 400 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts