qdlaty 13.07.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 podobno mineralne i silikatowe dobrze oddychają jak DODA wybierz raczej akrylowe lub silikonowe ,nie zachodzą glonami i łatwo je umyć potem wyglądają jak nowe(mam psa który lubi zaglądać przez okno,jest duży).Ja mam akrylowy wałkowy,jest tani w miarę i zużycie jest dużo mniejsze. No to co innego mi mówią w składach budowlanych. Że jak tanio - to mineralny. A jak dobrze - silikat. Jak ma się kasę - silikonowo-silikatowy. A właśnie akryl zachodzi glonami. To ja już nic nie rozumiem. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 13.07.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 składy mówią to co im wygodne(najlepszy zarobek)poczytaj muratora ,akryl i silikon ma inną strukturę materiału,mineralny jest tez dobry pod warunkiem ze pomalujesz go dobrą farbą silikonową(koszt malowania i farby)silikat wymaga dobrego wykonawcy bo jest żrący,mogą ci budowlańcy upaćkać okna etc.i będzie kłopot.Mnie akryl (sam tynk)wałkowy kosztował 2500 zł i nie jest to dużo a dom ma 200 m2.Silikon jest najlepszy bo najbardziej elastyczny ,tak łatwo nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.07.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Mnie akryl (sam tynk)wałkowy kosztował 2500 zł i nie jest to dużo a dom ma 200 m2.Silikon jest najlepszy bo najbardziej elastyczny ,tak łatwo nie pęka. No to za 2200 zł mam akryl Kreisel na 200 m2. Silikat za 2500 zł. Silikonowo-silikatowy za 2750 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 14.07.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Czesc Qdlaty, Mi ta roznica nie wydala i nie wydaje sie duza, biorac pod uwage calkowity koszt budowy i efekt wizualy za jaki ten element odpowiada... Dlatego wzialem silikatowo-silikonowy, ponoc najlepszy, latwozmywalny i trwaly. Mam nadzieje, ze bede mial spokoj na lata - zwlaszcza ze wybralem jasny kolor, ktory pewnie czasem bede musial zmyc... Zaopatrywalem sie w Eurobudzie w Sulejowku pzdr H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 16.07.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Hej!Sąsiedzi, może jestem nienormalny ale poszukuję brygady do zakończenia budowy na zaraz(od stanu zero do więźby. Jeżeli ktoś zna kogoś solidnego SOLIDNEGO to poproszę o namiar na priva. Sprawa bardzo pilna.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 16.07.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 jeśli ceny są tak mało rozbieżne to bierz silikatowo-silikonowy na tym nie warto oszczędzać,tylko niech robole wszystko dobrze okleją bo będzie kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam Wszystkich Przestrzegam przed nawiązywaniem jakiejkolwiek współpracy ze Zbigniewem Stanisławem Pieńkowskim z Puznówki/Pilawy. Sumiaste wąsy, białe Audi A8, złote zęby buduje podobno nawet koscioły. Podejmuje sie zrobienia prawie wszystkiego. Chętnie pośredniczy w zakupach materiału. Firma ma bogatą historię działalnościo Dla zainteresowanych: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=9177&start=2940 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=42058&postdays=0&postorder=asc&highlight=czarna+lista&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Przepraszam nie przedstawiłem się;Buduje dom w okolicach Otwocka i podobnie jak kilku forumowiczów miałem przyjemność korzystać z usług tego „wykonawcy”. Skończyło się to dla mnie pewnymi kłopotami. Jeżeli ktoś już korzysta proszę uważać z tzw. zaliczkowaniem. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 18.07.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 jeśli ceny są tak mało rozbieżne to bierz silikatowo-silikonowy na tym nie warto oszczędzać,tylko niech robole wszystko dobrze okleją bo będzie kuku. Dzięki Kekosz i Hefalump. Wziąłem silikatowo - silikonowy. Raz się żyje Zakupiłem też 8 rolek taśmy do oklejania. Pozdrawiam, Q. Aha, przestrzegam przed klejem do styropianu MIX-S. Syf straszny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.07.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 qdlaty, co tam słychać w sprawie grilla? Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 18.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 qdlaty, co tam słychać w sprawie grilla? Monika Dobrze Robimy oczywiście. Woda jest. Wychodek jest. Prund jest. Tylko jakoś mało zgłoszeń. Ale najwyżej kameralnie pogrillujemy Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.07.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 qdlaty, co tam słychać w sprawie grilla? Monika Dobrze Robimy oczywiście. Woda jest. Wychodek jest. Prund jest. Tylko jakoś mało zgłoszeń. Ale najwyżej kameralnie pogrillujemy Q. No właśnie, co jest? Czyżby wszyscy na urlop wyjechali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 18.07.2007 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Czt to juz jutro? Jak sie skladamy? Co kto przynosi? O ktorej? pzdr H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.07.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Czt to juz jutro? Jak sie skladamy? Co kto przynosi? O ktorej? pzdr H za tydzień 28.07. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 18.07.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 tak nieśmiało spytam czy też bym mógł się z żonką dołączyć do miłego GRILOWANKA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 19.07.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Dopisuję się do grilla z żoną jak jest miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 19.07.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 tak nieśmiało spytam czy też bym mógł się z żonką dołączyć do miłego GRILOWANKA ? Dopisuję się do grilla z żoną jak jest miejsce No, nareszcie Miejsce jest, działka wprawdzie niewielka. Ale sobie poradzimy. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.07.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Qdlaty, może rozdysponujesz kto co ma przynieść. W niedzielę wyjeżdzam i do soboty nie mam dostępu do netu. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 19.07.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Czesc Monia, Podobno bylas u mnie i... gosc od kostki Cie posadzil o robienie reportazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.07.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Czesc Monia, Podobno bylas u mnie i... gosc od kostki Cie posadzil o robienie reportazu... Nie, to nie ja. Przejeżdzam sobie czasami koło Twojego domku ale fotoreportażu jeszcze nie robiłam. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts