Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

podobno mineralne i silikatowe dobrze oddychają jak DODA :lol: wybierz raczej akrylowe lub silikonowe ,nie zachodzą glonami i łatwo je umyć potem wyglądają jak nowe(mam psa który lubi zaglądać przez okno,jest duży).Ja mam akrylowy wałkowy,jest tani w miarę i zużycie jest dużo mniejsze.

No to co innego mi mówią w składach budowlanych.

Że jak tanio - to mineralny.

A jak dobrze - silikat.

Jak ma się kasę - silikonowo-silikatowy.

A właśnie akryl zachodzi glonami.

To ja już nic nie rozumiem.

Q.

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

składy mówią to co im wygodne(najlepszy zarobek)poczytaj muratora ,akryl i silikon ma inną strukturę materiału,mineralny jest tez dobry pod warunkiem ze pomalujesz go dobrą farbą silikonową(koszt malowania i farby)silikat wymaga dobrego wykonawcy bo jest żrący,mogą ci budowlańcy upaćkać okna etc.i będzie kłopot.Mnie akryl (sam tynk)wałkowy kosztował 2500 zł i nie jest to dużo a dom ma 200 m2.Silikon jest najlepszy bo najbardziej elastyczny ,tak łatwo nie pęka.

Czesc Qdlaty,

Mi ta roznica nie wydala i nie wydaje sie duza, biorac pod uwage calkowity koszt budowy i efekt wizualy za jaki ten element odpowiada... Dlatego wzialem silikatowo-silikonowy, ponoc najlepszy, latwozmywalny i trwaly. Mam nadzieje, ze bede mial spokoj na lata - zwlaszcza ze wybralem jasny kolor, ktory pewnie czasem bede musial zmyc...

Zaopatrywalem sie w Eurobudzie w Sulejowku

pzdr H

Witam Wszystkich

Przestrzegam przed nawiązywaniem jakiejkolwiek współpracy ze Zbigniewem Stanisławem Pieńkowskim z Puznówki/Pilawy. Sumiaste wąsy, białe Audi A8, złote zęby buduje podobno nawet koscioły. Podejmuje sie zrobienia prawie wszystkiego. Chętnie pośredniczy w zakupach materiału. Firma ma bogatą historię działalnościo Dla zainteresowanych:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=9177&start=2940

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=42058&postdays=0&postorder=asc&highlight=czarna+lista&start=60

Przepraszam nie przedstawiłem się;

Buduje dom w okolicach Otwocka i podobnie jak kilku forumowiczów miałem przyjemność korzystać z usług tego „wykonawcy”. Skończyło się to dla mnie pewnymi kłopotami. Jeżeli ktoś już korzysta proszę uważać z tzw. zaliczkowaniem.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

jeśli ceny są tak mało rozbieżne to bierz silikatowo-silikonowy na tym nie warto oszczędzać,tylko niech robole wszystko dobrze okleją bo będzie kuku.

Dzięki Kekosz i Hefalump.

Wziąłem silikatowo - silikonowy. Raz się żyje :)

Zakupiłem też 8 rolek taśmy do oklejania.

Pozdrawiam,

Q.

Aha,

przestrzegam przed klejem do styropianu MIX-S.

Syf straszny,