Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a skąd ten Thomas? masz jakieś namiary?

22 6790501 nie wiem skąd są ale przywożą prawie w białych rękawiczkach i pani mi mówiła, że chcą być konkurencja dla Lafarge

dzięki

No jak konkurencja dla Lafarge to mają dalekie plany

Cześć

A więć powiem Ci, że dzwoniłem do Thomasa. Cena 251zl za B20 to cena netto. Do tego pompa 26 zł za metr i jeszcze dojazd 280 zł./ Brałem pod uwagę dużą pompę/ Brałem 18 metrów, także metr wyszedł by 292 netto. Cena Pawbudu była ze wszystkim 290 netto. Przy zamówieniu mniejszym niż 18 m Thomas wychodzi jeszcze drożej. Także ceny jednak są porównywalne.

Moje majstry w zeszłym roku robili podobny strop u sąsiadów. I sąsiedzi zamówili beton na strop od Sadowskiej. Podobno sama woda. Doszło do tego, że nie chcieli im zapłacić za te B20. Sąsiedzi zagrozili, że sprowadzą fachowca i sprawdzi on klasę betonu. No to podobno firma zapytała, a ile Państwo możecie zapłacić? Zapłacili jakieś grosze. Ponieważ zbrojenie mieli dobre to zaryzykowali. No i stoi do dzisiaj. Ale mówili, że pieniądze nie były warte tych nerwów.

Dzisiaj zapytałem o tą historię majstrów. to ile mógł mieć ten beton u sąsiadów? a oni że ok B7,5 max B10. Nie wiem tylko jak mogła to pociągnąć pompa. Może bajki jakieś :)

Myślę, że to bajki.

Ja zamawialem beton od p.Sadowskiej (inaczej Betoniarnia Majdan, tel. 502-536-092) juz trzy razy i zawsze byl w porzadku. Kontakt mam z polecenia kilku osób, a aktualna cena 240 zł netto za B20 plus pompa.

Dobre rzeczy słyszałem o Pawbudzie również, tylko beton sprzedają drożej. Jakości pomiędzy Pawbudem i Majdanem nie porównywałem.

Pozdrowienia

Darek M.

Gdzieś za 2 tygodnie będę oddawał barak jaki wynajmowałem na czas prac u mnie ekipy od stanu surowego. Kosztował 350 zl za miesiąc. Jest na kółkach i można go przeciągnąć - jesli ktoś chciałby przejąć piszcie na priv.

Pisłam do Ciebie na PW, ale nie doczekałam się żadnej odpowiedzi. Czy oferta nadal jest aktualna? Jesli nie to napisz, z której wypożyczalni jest barak.

pozdrawiam

Witam!

Poszukuję właściciela dachu pokrytego blachodachówką Lindab najchętniej niskoprofilowego LPAL ale wysoki też może być. Chcaiłbym porozmawiać o doświadczeniach i obejrzeć dach co ze dwie wiosny już przeżył.

ps mam do odsprzedaży w dobrej cenie belki pod terrivę mam 33szt o długości 4,20 m oraz 12 szt o długości 4.80 m

PZDR