Pitekk 13.09.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Acha i nie wiesz w bzdury które piszą ludzie Porotherm jest z tego samego materiału co Max. Może różnić się mieszanką bo każda fabryka ma inną. A więc zależy to od fabryki a nie od produktu. Co do czarnego koloru po przekrojeniu jest to nic innego jak wypał z pieca. Ale to nic groźnego i nie często występuje Super. Dzięki za informację z pierwszej ręki. Trochę mnie uspokoiłeś w sprawie tego czarnego pyłu ponieważ przy zakupie nie można tego sprawdzić. Zakładając, że by mi się to opłacało to czy istnieje możliwość kupna bezpośrednio z fabryki? (ilość - tyle co na dom) Czy trzeba kupować od pośredników? Aha, no i ostatnie z dociekliwych pytań: czy jak kupuję Porotherm w jakimś składzie to jak mogę sprawdzić z której cegielni on pochodzi? Rozumiem, że sprzedawca mi to powie (albo okłamie), ale czy są jakieś oznaczenia bezpośrednio na cegłach (paczkach)? Wejdź sobie na stronę Wienerberger i odszukaj firmę Evertrans. Spytaj czy mogą Ci przywieźć cegłę z Gnaszyna-Częstochowy. Jeśli nie to poszukaj jakiegoś pośrednika z tamtego Regionu. Wszystko zależy jaki chcesz format bo np Maxa Gnaszyn nie produkuje. Podsumowując. Jeśli będziesz kupował Porotherm 30 warto z Gnaszyna. Jeśli Max to i tak będzie on prawdopodobnie z Ceregadu Krakowa bo tam go najwięcej się produkuje Acha na każdej cegle będziesz miał symbol fabryki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 13.09.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Wejdź sobie na stronę Wienerberger i odszukaj firmę Evertrans. Spytaj czy mogą Ci przywieźć cegłę z Gnaszyna-Częstochowy. Jeśli nie to poszukaj jakiegoś pośrednika z tamtego Regionu. Wszystko zależy jaki chcesz format bo np Maxa Gnaszyn nie produkuje. Podsumowując. Jeśli będziesz kupował Porotherm 30 warto z Gnaszyna. Jeśli Max to i tak będzie on prawdopodobnie z Ceregadu Krakowa bo tam go najwięcej się produkuje Acha na każdej cegle będziesz miał symbol fabryki pozdrawiam Super, bardzo dziękuje za praktyczne rady. Zadzwonię i zobaczę ile mnie ta impreza będzie kosztowała. 3-warstwowa Również chciałem zrobić taką, ale w projekcie wpisali mi 2W i nie chciałem tego zmieniać bo bym zapłacił u architekta tyle kasy co za fundamenty. Jednak zastanawiam się czy jest możliwość ominięcia przepisów i zrobienia fundamentów zamiast 30 cm. na 50cm. w stronę granicy działki, czyli nie kosztem powierzchni użytkowej domu? Jak wygląda odbiór wybudowanego domu - oni mierzą usytuowanie domu od granicy działki? Ja i tak mam 5metrów czyli jak będzie 4,80 m. to i tak będzie zgodnie z przepisami, że nie bliżej niż 4 metry. Czy ktoś na tym forum robił taki myk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 17.09.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Ja ostrzegam przed braniem do jakichkolwiek, nawet prostych robót, niejakiego Tomasza J. mieszkańca Sulejówka u mnie miał rozplantowac ziemię - prosta robotamimo wielkokrotnych próśb o to, żeby uważał na elewację, pobrudził a potem zrobił nawet dziurę w tynku - taczką kompletnie bezmyślny jełop niestety jak brać robola, to trzeba nad nim stac z pałą i za przeproszeniem na........ć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 17.09.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Ja ostrzegam przed braniem do jakichkolwiek, nawet prostych robót, niejakiego Tomasza J. mieszkańca Sulejówka u mnie miał rozplantowac ziemię - prosta robota mimo wielkokrotnych próśb o to, żeby uważał na elewację, pobrudził a potem zrobił nawet dziurę w tynku - taczką kompletnie bezmyślny jełop niestety jak brać robola, to trzeba nad nim stac z pałą i za przeproszeniem na........ć hehe ciekawe czy nie zabrali mu prawka na prowadzenie taczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 18.09.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Pilnie poszukuję kogoś z okolic Halinowa, kto może mi HDSem lub wózkiem widłowym rozładować dachówkę z samochodu ciężarowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 18.09.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Pilnie poszukuję kogoś z okolic Halinowa, kto może mi HDSem lub wózkiem widłowym rozładować dachówkę z samochodu ciężarowego spróbuj tu: 602610466 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 18.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Czy możecie polecić jakiegoś dekarza do położenia blachodachówki? Poszukuję na przyszły tydzień. Mój dekarz zamówiony wycofał sie Blacha zamówiona, potem okna, ocieplenie i wszystko stanie, bo nie ma pokrycia Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 19.09.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Czy możecie polecić jakiegoś dekarza do położenia blachodachówki? Poszukuję na przyszły tydzień. Mój dekarz zamówiony wycofał sie Blacha zamówiona, potem okna, ocieplenie i wszystko stanie, bo nie ma pokrycia Proszę o pomoc. Ja miałam chyba niezłego, ale nie masz szans u niego na ten rok. Jak chcesz spróbować wyślę na priva. Skąd wziąć słupki ogrodzeniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 19.09.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 może spróbuj: centrumogrodzen.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.09.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Czy możecie polecić jakiegoś dekarza do położenia blachodachówki? Poszukuję na przyszły tydzień. Mój dekarz zamówiony wycofał sie Blacha zamówiona, potem okna, ocieplenie i wszystko stanie, bo nie ma pokrycia Proszę o pomoc. Ja miałam chyba niezłego, ale nie masz szans u niego na ten rok. Jak chcesz spróbować wyślę na priva. Skąd wziąć słupki ogrodzeniowe? Ja brałam w Sulejówku przy przejeździe kolejowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 19.09.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 tym pierwszym od cisia?Za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.09.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 W Sulejówku nie w Miłosnej. To jest pierwszy zjazd na Sulejówek o strony W-wy ul. Kombatantów. Ja kupowałam na początku sierpnia po 21 pln. Na priva prześlę Ci telefon do właściciela. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 19.09.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dzięki imienniczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 19.09.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Poszukuję namiary na sprawdzonych elektryków i hydraulików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raptos 19.09.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Poszukuję kogoś do zrobienia ogrodzenia ok 75 mb siatka na podmurówce, możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 19.09.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Uuuu, mnie 4 wyrolowało. Poproszę nazwisko Twojego mistrza (może być na priw). Q. Czy możecie polecić jakiegoś dekarza do położenia blachodachówki? Poszukuję na przyszły tydzień. Mój dekarz zamówiony wycofał sie Blacha zamówiona, potem okna, ocieplenie i wszystko stanie, bo nie ma pokrycia Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 19.09.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Okazało się ,że wcisnął nas w okienko, a nam się, naiwnym, wydawało, że to dla nas termin. A tymczasem coś sie przesunęło i wypadliśmy z okienka Jutro mamy jeszcze zadzwonić. Cień szansy istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 21.09.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 z innej beczki: stoję przed wyborem agencji ochrony, rozważam juwentus i solid (widziałem tabliczki w swoim sąsiedztwie). czy szanowni sąsiedzi mają jakieś doświadczenia? opinie? przestrogi?z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 21.09.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 U mnie pierwszy był człowiek z solidu, właściwie pierwszy i ostatni, więc stanęło na solidzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.09.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Mika, a ile płacisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts