markiz 02.10.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam Poszukuje kogoś z koparką do wykopania fundamentów w przyszłym tygodniu w Cisiu. Macie może jakieś namiary. Z góry dziękuję za pomoc. Pan Rogala 602 653 921 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.10.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Mi kopał Markop 603 924 645 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 02.10.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Mi kopał Markop 603 924 645 Nie polecam jeśli oszczędzasz pieniądze Korzystałem z jego usług dwa razy. Za każdym razem był droższy od konkurencji o 50 % - 70 % I później taką samą usługę miałem dużo taniej i także solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.10.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Mi kopał Markop 603 924 645 Nie polecam jeśli oszczędzasz pieniądze Korzystałem z jego usług dwa razy. Za każdym razem był droższy od konkurencji o 50 % - 70 % I później taką samą usługę miałem dużo taniej i także solidnie Trzeba się umieć targować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 02.10.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Mi kopał Markop 603 924 645 Nie polecam jeśli oszczędzasz pieniądze Korzystałem z jego usług dwa razy. Za każdym razem był droższy od konkurencji o 50 % - 70 % I później taką samą usługę miałem dużo taniej i także solidnie Trzeba się umieć targować. Super. Dzięki za radę. Podam Ci przykład. Pół roku temu firma ta nawoziła mi ziemię. Gwarantowała jej super jakość. Cena 400 zł/samochód ok 13m. Jakość jej okazała się marna. Po pół roku taką samą usługę świadczyła mi inna firma po 230 zł/sam Następny? Potrzebowałem rozładować samochód z dachówką.Tą samą usługę sąsiad załatwił za 100 zł, ja za 250 zł, a firma chciała 300 zł. Pan powiedział później, że koparka pracowała ponad trzy godziny i należy się 300 zł . Z dwóch źródeł dowiedziałem się po kilku dniach , że pracowała godzinę max półtorej z dojazdem. Fakt jest tylko taki, że facet był słowny co do terminu i tu nic nie mogę mu zarzucić. Tym też argumentował wysokie ceny. Może płaciłem za ten luksus hehe. Ale dzieki za radę, będę się targował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 02.10.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 lepiej powiedz sąsiad co z tym twoim dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.10.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Mi kopał Markop 603 924 645 Nie polecam jeśli oszczędzasz pieniądze Korzystałem z jego usług dwa razy. Za każdym razem był droższy od konkurencji o 50 % - 70 % I później taką samą usługę miałem dużo taniej i także solidnie Trzeba się umieć targować. Super. Dzięki za radę. Podam Ci przykład. Pół roku temu firma ta nawoziła mi ziemię. Gwarantowała jej super jakość. Cena 400 zł/samochód ok 13m. Jakość jej okazała się marna. Po pół roku taką samą usługę świadczyła mi inna firma po 230 zł/sam Następny? Potrzebowałem rozładować samochód z dachówką.Tą samą usługę sąsiad załatwił za 100 zł, ja za 250 zł, a firma chciała 300 zł. Pan powiedział później, że koparka pracowała ponad trzy godziny i należy się 300 zł . Z dwóch źródeł dowiedziałem się po kilku dniach , że pracowała godzinę max półtorej z dojazdem. Fakt jest tylko taki, że facet był słowny co do terminu i tu nic nie mogę mu zarzucić. Tym też argumentował wysokie ceny. Może płaciłem za ten luksus hehe. Ale dzieki za radę, będę się targował Widzisz, każde z nas ma inne doświadczenia. Piszesz, że pół roku temu przywozili Ci ziemię po 400 a teraz inna firma po 230. Tylko weź pod uwagę, że kwiecień i maj tego roku był najgorszy pod względem kosztów. Ceny szły w górę z dnia na dzień. Za kamaza piachu do zasypywania fundamentów w Mińsku krzyczeli 350 dzisiaj za piach do murowania biorą 300. Jest różnica? Ja piach do zasypywania fundamentów brałam w Markopie po 400 za samochód 3-osiowy. Do tego gratis dostałam koparkę. Za kamazy krzyczeli po 350. Czyli jakieś 1400 do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 02.10.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam! Potrzebuje na gwalt namiar na betoniarnie ktora kreci beton w sobote,potrzebuje B-25 9,5 mł macie jakis namiar.Prosze tez o numer tel. do Sadowskiej , potrzebuje tez B -10 , 2,5 mł moze zaryzykuje i kupie u niej juz na ten piatek! Dzieki i Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Maliszew 25 759 38 92Cemton 25 758 25 42Mazowieckie Mosty 25 758 35 16Pazio 22 187 77 28Sadowska 502 536 092 pracują co drugą sobotę, może się wstrzelisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 03.10.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Ja buduję z Porothermu. Mogę porównać ten z Zielonki i z Dobrego, bo jeden transport miałam z Z a drugi z D Otóż co następuje: z Zielonki jaśniejszy ale ponoć nieco mocniejszy, a z Dobrego w pięknym ceglanym kolorze, równomiernym i z wyglądu dla mnie ładniejszy ale podobno nieco bardziej kruchy, ale obydwa bardzo dobre(jak twierdzą fachowcy). Tych czarnych spieków nie ma w żadnym. A odnośnie tych właśnie to ponoć nie wpływają one na jakość cegły negatywnie, wręcz przeciwnie są tak wypalone, że nic cegły nie ruszy i jest dużo mocniejsza. Pozdrawiam Dzięki za info, ale mam jeszcze pytanie - czy Ty brałaś bezpośrednio z cegielni czy też z któregoś ze składów w okolicy? Chciałbym wiedzieć skąd się dowiedziałaś, że jeden jest z Zielonki a drugi z Dobrego? Pitekk pisał kiedyś, że na każdej cegle jest napisane, ale jak ja ostatnio byłem na składzie to widziałem tylko jakiś numer na jednej z cegieł a nazwy nie było. Laik jestem więc może źle szukałem lub nie potrafiłem przetłumaczyć kodu. Do Pitekk: zastanawiałem się czy nie kupić od Ciebie tych cegieł, ale na razie zbieram kasę by jak najwięcej ich kupić ze składu, więc jednak na razie zrezygnuję. Jak będę miał kogoś kto będzie chciał to podeślę go do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 04.10.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 nieosiagalny opłacony przeze mnie kierowca mi przywoził, stąd wiem skąd .Prawdą jest, że sprawdzałam te oznaczenia na cegle, ale ja też jestem laik i po numerach też nie doszłam. Zamawiałam w jednej z firm handlujących porothermem, ale nie w okolicznym składzie, okoliczne składy przebijali ofertą, dali mi bardzo dobre warunki i możliwość wyboru z której z tych 2 cegielni chcę...Jestem zadowolona. Mają też ponoć dojścia do tanich kominów Schiedla, ale z tego nie korzystałam, buduję z pełnej cegły. Aha, 11,5 na działówki są dostępne tylko z Dobrego Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 04.10.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 nieosiagalny opłacony przeze mnie kierowca mi przywoził, stąd wiem skąd .Prawdą jest, że sprawdzałam te oznaczenia na cegle, ale ja też jestem laik i po numerach też nie doszłam. Zamawiałam w jednej z firm handlujących porothermem, ale nie w okolicznym składzie, okoliczne składy przebijali ofertą, dali mi bardzo dobre warunki i możliwość wyboru z której z tych 2 cegielni chcę...Jestem zadowolona. Mają też ponoć dojścia do tanich kominów Schiedla, ale z tego nie korzystałam, buduję z pełnej cegły. Aha, 11,5 na działówki są dostępne tylko z Dobrego Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz. A czy mogłabyś mi wysłać kontakt do tej "firmy handlującej porothermem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 04.10.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Mi kopał Markop 603 924 645 Nie polecam jeśli oszczędzasz pieniądze Korzystałem z jego usług dwa razy. Za każdym razem był droższy od konkurencji o 50 % - 70 % I później taką samą usługę miałem dużo taniej i także solidnie Trzeba się umieć targować. Super. Dzięki za radę. Podam Ci przykład. Pół roku temu firma ta nawoziła mi ziemię. Gwarantowała jej super jakość. Cena 400 zł/samochód ok 13m. Jakość jej okazała się marna. Po pół roku taką samą usługę świadczyła mi inna firma po 230 zł/sam Następny? Potrzebowałem rozładować samochód z dachówką.Tą samą usługę sąsiad załatwił za 100 zł, ja za 250 zł, a firma chciała 300 zł. Pan powiedział później, że koparka pracowała ponad trzy godziny i należy się 300 zł . Z dwóch źródeł dowiedziałem się po kilku dniach , że pracowała godzinę max półtorej z dojazdem. Fakt jest tylko taki, że facet był słowny co do terminu i tu nic nie mogę mu zarzucić. Tym też argumentował wysokie ceny. Może płaciłem za ten luksus hehe. Ale dzieki za radę, będę się targował Widzisz, każde z nas ma inne doświadczenia. Piszesz, że pół roku temu przywozili Ci ziemię po 400 a teraz inna firma po 230. Tylko weź pod uwagę, że kwiecień i maj tego roku był najgorszy pod względem kosztów. Ceny szły w górę z dnia na dzień. Za kamaza piachu do zasypywania fundamentów w Mińsku krzyczeli 350 dzisiaj za piach do murowania biorą 300. Jest różnica? Ja piach do zasypywania fundamentów brałam w Markopie po 400 za samochód 3-osiowy. Do tego gratis dostałam koparkę. Za kamazy krzyczeli po 350. Czyli jakieś 1400 do przodu. Skoro nie przemawiają do Ciebie inne argumenty, to może przemówi taki Jeśli ktoś mnie oszuka na tym, ile czasu pracował, drugi raz go nie wezmę. Może masz inne doświadczenia. Ja jak narazie zawiodłem się tylko na dwóch ekipach. I były to drobne prace. W większości jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony. Ekipę która budowała mi dom mogę polecić każdemu pod względem pracowitości, rzetelności , uczciwości , terminów. Poprostu takich ekip trzeba szukać ze świecą )) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 04.10.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Ja buduję z Porothermu. Mogę porównać ten z Zielonki i z Dobrego, bo jeden transport miałam z Z a drugi z D Otóż co następuje: z Zielonki jaśniejszy ale ponoć nieco mocniejszy, a z Dobrego w pięknym ceglanym kolorze, równomiernym i z wyglądu dla mnie ładniejszy ale podobno nieco bardziej kruchy, ale obydwa bardzo dobre(jak twierdzą fachowcy). Tych czarnych spieków nie ma w żadnym. A odnośnie tych właśnie to ponoć nie wpływają one na jakość cegły negatywnie, wręcz przeciwnie są tak wypalone, że nic cegły nie ruszy i jest dużo mocniejsza. Pozdrawiam Dzięki za info, ale mam jeszcze pytanie - czy Ty brałaś bezpośrednio z cegielni czy też z któregoś ze składów w okolicy? Chciałbym wiedzieć skąd się dowiedziałaś, że jeden jest z Zielonki a drugi z Dobrego? Pitekk pisał kiedyś, że na każdej cegle jest napisane, ale jak ja ostatnio byłem na składzie to widziałem tylko jakiś numer na jednej z cegieł a nazwy nie było. Laik jestem więc może źle szukałem lub nie potrafiłem przetłumaczyć kodu. Do Pitekk: zastanawiałem się czy nie kupić od Ciebie tych cegieł, ale na razie zbieram kasę by jak najwięcej ich kupić ze składu, więc jednak na razie zrezygnuję. Jak będę miał kogoś kto będzie chciał to podeślę go do Ciebie. 3435 to kod Zielonki 3425 Dobre dodatkowo na palecie będą kody z boku na folii a pozatym poznasz po kolorze, z Dobrego jest taki pomarańcz ) koleżanka jedna pisała że z Dobrego jest bardziej kruchy jest ale wytrzymałość na ściskanie ma ten tam wspólczynnik mi zostało trochę PTH 30, będę stawiał jeszcze garaż ale z PTH25, nie przyda mi się 30 więc już do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 04.10.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 nieosiagalny opłacony przeze mnie kierowca mi przywoził, stąd wiem skąd .Prawdą jest, że sprawdzałam te oznaczenia na cegle, ale ja też jestem laik i po numerach też nie doszłam. Zamawiałam w jednej z firm handlujących porothermem, ale nie w okolicznym składzie, okoliczne składy przebijali ofertą, dali mi bardzo dobre warunki i możliwość wyboru z której z tych 2 cegielni chcę...Jestem zadowolona. Mają też ponoć dojścia do tanich kominów Schiedla, ale z tego nie korzystałam, buduję z pełnej cegły. Aha, 11,5 na działówki są dostępne tylko z Dobrego Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz. 3420 Lębork 3424 Zielonka 3425 Dobre 3426 Honoratka2 3428 Lajsy 3430 Gnaszyn Częstochowa 3432 Toruń kilnkier 3434 Osiek 3436 Kupno 3428 Cermegad Kraków 3439 Zesławice Kraków 3492 Zieleniec 3431 Złocieniec 3493 Honoratka2 3433 Jankowa klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 04.10.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Mi kopał Markop 603 924 645 Nie polecam jeśli oszczędzasz pieniądze Korzystałem z jego usług dwa razy. Za każdym razem był droższy od konkurencji o 50 % - 70 % I później taką samą usługę miałem dużo taniej i także solidnie Trzeba się umieć targować. Super. Dzięki za radę. Podam Ci przykład. Pół roku temu firma ta nawoziła mi ziemię. Gwarantowała jej super jakość. Cena 400 zł/samochód ok 13m. Jakość jej okazała się marna. Po pół roku taką samą usługę świadczyła mi inna firma po 230 zł/sam Następny? Potrzebowałem rozładować samochód z dachówką.Tą samą usługę sąsiad załatwił za 100 zł, ja za 250 zł, a firma chciała 300 zł. Pan powiedział później, że koparka pracowała ponad trzy godziny i należy się 300 zł . Z dwóch źródeł dowiedziałem się po kilku dniach , że pracowała godzinę max półtorej z dojazdem. Fakt jest tylko taki, że facet był słowny co do terminu i tu nic nie mogę mu zarzucić. Tym też argumentował wysokie ceny. Może płaciłem za ten luksus hehe. Ale dzieki za radę, będę się targował Widzisz, każde z nas ma inne doświadczenia. Piszesz, że pół roku temu przywozili Ci ziemię po 400 a teraz inna firma po 230. Tylko weź pod uwagę, że kwiecień i maj tego roku był najgorszy pod względem kosztów. Ceny szły w górę z dnia na dzień. Za kamaza piachu do zasypywania fundamentów w Mińsku krzyczeli 350 dzisiaj za piach do murowania biorą 300. Jest różnica? Ja piach do zasypywania fundamentów brałam w Markopie po 400 za samochód 3-osiowy. Do tego gratis dostałam koparkę. Za kamazy krzyczeli po 350. Czyli jakieś 1400 do przodu. Skoro nie przemawiają do Ciebie inne argumenty, to może przemówi taki Jeśli ktoś mnie oszuka na tym, ile czasu pracował, drugi raz go nie wezmę. Może masz inne doświadczenia. Ja jak narazie zawiodłem się tylko na dwóch ekipach. I były to drobne prace. W większości jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony. Ekipę która budowała mi dom mogę polecić każdemu pod względem pracowitości, rzetelności , uczciwości , terminów. Poprostu takich ekip trzeba szukać ze świecą )) pzdr Docierają do mnie Twoje argumenty. Zostałeś oszukany wiec ostrzegasz innych. Ja też zostałam oszukana przez pseudo murarzy i też ostrzegam przed nimi. Ja korzystałam 5 razy i byłam zadowolona, Ty nie. Ja wyraziłam swoją opinię, Ty swoją. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 04.10.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Mi kopał Markop 603 924 645 Nie polecam jeśli oszczędzasz pieniądze Korzystałem z jego usług dwa razy. Za każdym razem był droższy od konkurencji o 50 % - 70 % I później taką samą usługę miałem dużo taniej i także solidnie Trzeba się umieć targować. Super. Dzięki za radę. Podam Ci przykład. Pół roku temu firma ta nawoziła mi ziemię. Gwarantowała jej super jakość. Cena 400 zł/samochód ok 13m. Jakość jej okazała się marna. Po pół roku taką samą usługę świadczyła mi inna firma po 230 zł/sam Następny? Potrzebowałem rozładować samochód z dachówką.Tą samą usługę sąsiad załatwił za 100 zł, ja za 250 zł, a firma chciała 300 zł. Pan powiedział później, że koparka pracowała ponad trzy godziny i należy się 300 zł . Z dwóch źródeł dowiedziałem się po kilku dniach , że pracowała godzinę max półtorej z dojazdem. Fakt jest tylko taki, że facet był słowny co do terminu i tu nic nie mogę mu zarzucić. Tym też argumentował wysokie ceny. Może płaciłem za ten luksus hehe. Ale dzieki za radę, będę się targował Widzisz, każde z nas ma inne doświadczenia. Piszesz, że pół roku temu przywozili Ci ziemię po 400 a teraz inna firma po 230. Tylko weź pod uwagę, że kwiecień i maj tego roku był najgorszy pod względem kosztów. Ceny szły w górę z dnia na dzień. Za kamaza piachu do zasypywania fundamentów w Mińsku krzyczeli 350 dzisiaj za piach do murowania biorą 300. Jest różnica? Ja piach do zasypywania fundamentów brałam w Markopie po 400 za samochód 3-osiowy. Do tego gratis dostałam koparkę. Za kamazy krzyczeli po 350. Czyli jakieś 1400 do przodu. Skoro nie przemawiają do Ciebie inne argumenty, to może przemówi taki Jeśli ktoś mnie oszuka na tym, ile czasu pracował, drugi raz go nie wezmę. Może masz inne doświadczenia. Ja jak narazie zawiodłem się tylko na dwóch ekipach. I były to drobne prace. W większości jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony. Ekipę która budowała mi dom mogę polecić każdemu pod względem pracowitości, rzetelności , uczciwości , terminów. Poprostu takich ekip trzeba szukać ze świecą )) pzdr Docierają do mnie Twoje argumenty. Zostałeś oszukany wiec ostrzegasz innych. Ja też zostałam oszukana przez pseudo murarzy i też ostrzegam przed nimi. Ja korzystałam 5 razy i byłam zadowolona, Ty nie. Ja wyraziłam swoją opinię, Ty swoją. pozdrawiam No pewnie Ja szanuję Twoją, bo każdy może mieć inne doświadczenia z tą samą nawet ekipą. Nikt nie przebije jednak jednej ekpiy, która robiła u nas ogrodzenie. Nie byli najczęściej w stanie wyjść z samochodu A byli z polecenia i znajomy za nich ręczył, że niby świetni fachowcy. Na szczęście szybko ich pożegnaliśmy i życzyliśmy szczęścia na nowej robocie:) Potem było tylko dobrze i bardzo dobrze zobaczymy co będzie dalej , pewnie już nie tak słodko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 04.10.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Może wrzuć namiary na tych "fachowców" ku przestrodze dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 04.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 nieosiagalny wysłałam na priv. Pitekk dzięki Twojej pomocy już zawsze rozgryziemy każdego pustaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 05.10.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Dzięki Pitekk - to bardzo cenna informacja z tymi kodami. Jeszcze raz dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts