Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dołączam do grona budowniczych z Cisia i od razu mam prośbę, poszukuję cieśli, bo ten, z którym sie umawiałam przekłada ciągle termin rozpoczecia. Chciałam podpisac z nim umowę, ale nie ma czasu nawet, by to zrobic, wiec wydaje mi sie, że trzeba szukac innego.

Będę wdzięczna, za jakies namiary.

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Skoro nie przemawiają do Ciebie inne argumenty, to może przemówi taki :) Jeśli ktoś mnie oszuka na tym, ile czasu pracował, drugi raz go nie wezmę. Może masz inne doświadczenia. Ja jak narazie zawiodłem się tylko na dwóch ekipach. I były to drobne prace. W większości jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony. Ekipę która budowała mi dom mogę polecić każdemu pod względem pracowitości, rzetelności , uczciwości , terminów.

Poprostu takich ekip trzeba szukać ze świecą :))) pzdr

Witam Szanownych Sąsiadów,

Zamierzam ruszyć z budową kwiecień, maj 2008 i jestem na etapie szukania ekipy. Bardzo pozytywnie piszesz o swojej ekipie. Mogę dostać od nich namiar? Chętnie z sobie pogadam. Może coś wyjdzie :)

Skoro nie przemawiają do Ciebie inne argumenty, to może przemówi taki :) Jeśli ktoś mnie oszuka na tym, ile czasu pracował, drugi raz go nie wezmę. Może masz inne doświadczenia. Ja jak narazie zawiodłem się tylko na dwóch ekipach. I były to drobne prace. W większości jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony. Ekipę która budowała mi dom mogę polecić każdemu pod względem pracowitości, rzetelności , uczciwości , terminów.

Zamierzam ruszyć z budową kwiecień, maj 2008 i jestem na etapie szukania ekipy. Bardzo pozytywnie piszesz o swojej ekipie. Mogę dostać od nich namiar? Chętnie z sobie pogadam. Może coś wyjdzie :)

Proszę bardzo

604-482-627

Na wiosnę mają mi jeszcze stawiać garaż, ale termin z nimi ustalałem w lipcu tego roku. Z tego co z nimi rozmawiałem wczoraj, będzie problem bo cały następny rok mają już zarezerwowany. Z mojego doświadczenia warto było na nich czekać. Ekipa ze sporym doświadczeniem

Słuchaj dzwoń do nich w mig bo wypadł im jeden termin na maj . Powiedz że tel masz od piotrka

pzdr i powodzenia

Witam, mam do odsprzedania drewniany barak na czas budowy o wymiarach 3x5 m z szerokimi drzwiami pozwalajacymi na zamykanie tam pokaznych rozmiarow betoniarki, dach opapowany jednospadowy.

Zainteresowanych prosze o kontakt na gg 1754747

Aga.

czy to znaczy,że to już koniec?

Tosinek mam taka nadzieje, jak tylko przekonam jakiegos fachowca zeby podlaczyl nam kotłownie to mozemy sie przeprowadzac. Pozostało do zrobienia jedynie zewnętrzne otoczenie ale to juz nie przeszkadza w zamieszkaniu :)

I jak tu nie wierzyc w przysłowie że szewc bez butów chodzi a hydraulikowi kran cieknie :wink:

A.

P.S. zostało nam troche styropianu fasada 15 cm frezowanego (2 opakowania) i gładkiego 1,5 opakowania (fs20) jakby komuś się miał przydać odsprzedam po zeszłorocznych cenach :)

z innej beczki: stoję przed wyborem agencji ochrony, rozważam juwentus i solid (widziałem tabliczki w swoim sąsiedztwie). czy szanowni sąsiedzi mają jakieś doświadczenia? opinie? przestrogi?

z góry dzięki!

Znajomi korzystali z Solidu, ale po dwoch spoznionych interwencjach (przyjazd po 20 min) zmienili na Juwentusu i wszystko jak na razie gra!

z innej beczki: stoję przed wyborem agencji ochrony, rozważam juwentus i solid (widziałem tabliczki w swoim sąsiedztwie). czy szanowni sąsiedzi mają jakieś doświadczenia? opinie? przestrogi?

z góry dzięki!

Znajomi korzystali z Solidu, ale po dwoch spoznionych interwencjach (przyjazd po 20 min) zmienili na Juwentusu i wszystko jak na razie gra!

Ja mam solid, sasiad tez. Nie mialem zastrzezen do ostatniego weekendu. Ba! Bylem nawet bardzo mile zaskoczony, kiedy to ogrodnicy przyjechali swoim dostawczakiem i czekali przed brama, az laskawie wroce z pracy, a Solid zainteresowal sie, kto to koczuje pod moim domem i Panow przepytali na okolicznosc...

Tymczasem pare dni temu, pod jego niebecnosc sasiada, wlaczyl sie jego alarm. Wyl i wyl... Ja zdarzylem oderwac sie od filmu, zadzwonic do sasiada, porozmawiac, ubrac sie, wyjsc z domu i obejsc jego posesje z kuzynem... I dopiero przyjechal Solid - nie wiem czy minelo 15, czy 20 minut. Najsmieszniejsze bylo to, ze my, oglednie mowiac, nie wygladalismy na biznesmenow (dresiki, bezrekawniki, czapki baseballowe, latarka w reku...). Panowie zapytali nas kim jestesmy - my ze sasiadami i odeszlismy nie zatrzymywani, ani legitymowani (tak jak mogliby odejsc bez przeszkod wlamywacze...). Bycmoze to jest standard we wszystkich firmach dozoru, ale wcale mnie to nie uspokaja....

z góry dzięki!

A na naszym terenie działa też juwentus? spotkałem się jedynie z solidem. ma ktoś jakiś namiar?

Witam,

Może ktoś z Was przechodził przez procedury wycinki drzew w Halinowie? Ile czasu czeka się na pozwolenie? Ile się płaci?

Może też ktoś zna metodę jak wyliczyć wiek drzewa? Mam na działce kilka młodych dębów, który wyrosły tam, gdzie ma być wjazd do garażu i dom. Nie wiem od czego zacząć od pozwolenia na budowę czy od wycinki tych drzew?

W tej chwili drzew nie ma na mapce, ale wiadomo, że jak zacznę coś przy nich kombinować, to niektórzys sąsiedzi mogą o tym donieść. Wszystkich sąsiadów nie znam.

Czekam na Wasze rady i opinie.

Pozdrawiam,

GT