Pitekk 03.12.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chyba otworzę czarną listę wykonawców Wyobraźcie sobie jacy ludzie są beznadziejni. Jest taki jeden stolarz w Halinowie, który wziął od nas pieniądze ponad dwa miesiące temu i zobowiązał się zrobić drzwi wejściowe i garażowe. Powiedział, że potrzebuje na to 7 tygodni zapewniając niejednokrotnie,że napewno wyrobi się w terminie. Terminem był dzień wstawienia okien. 4 dni przed nim Pan zapewniał, że napewno da radę. I co? W dzień montażu okien powiedział, że za tydzień zrobi te drzwi, bo mu teściowa choruje. Za tydzień powiedział, że robi remont w mieszkaniu. Za dwa tygodnie powiedział, że ma jeszcze 10 drzwi do zrobienia i za nasze jeszcze się nie wziął. Za trzy tygodnie powiedział, żebyśmy przyjechali po zaliczkę bo on ma gdzieś naszą robotę. Szczerze mówiąć szczęka nam opadła. Kiedy go spytałem czy mu nie zależy na opinii powiedział, że nie. Że woli być niesłowny niż zrobić coś kiepsko i nie fachowo. Kiedy mu powiedziałem, że skoro jest taki fachowy to czemu nasi sąsiedzi narzekają na drzwi, które im zrobił. Powiedział, że to ich wina, bo nie pomalowali drzwi na czas. Z tego co wiem to on miał je pomalować. Szczerze mówiąc, jak żyję nie widziałem takiego olewacza. Powiem jaki z tego morał. Nie możemy podłączyć alarmu przez jednego idiotę, który traktuje klientów jak g... Straciliśmy dwa miesiące , bo drzwi z normalnej firmy były by już dawno gotowe. A tylko dlatego, że wzieliśmy namiar od sąsiadów nie konsultując czy byli zadowoleni. Wczoraj przyjechał człowiek z firmy Zdrowy Dom z Miłosnej. Zupełnie inne podejście do klienta. Mamy nadzieję, żę zrobią te drzwi szybko i dobrze. W każdym razie to, że sami dzwonią do klienta jest budujące tamten stolarz z Halinowa zabił mnie na koniec tekstem, że nie ma do nas numeru telefonu i tak w ogóle to on nie używa telefonu. Bo po zaliczkę pojechaliśmy osobiście. Facet poprostu podaje numer i potem nie odbiera Tak naprawdę napisał nam wcześniej zaświadczenie, że pobrał zadatek, więc powiniem zwrócić 100 % więcej. Ja jednak nie chcę go już poprostu widzieć na oczy To nasza pierwsza większa wpadka. Dotychczas wszystko szło jak po maśle Także przestrzegam przed Panem Krzysztofem, który zamieszkuje przy ulicy Bema 56 w Halinowie /droga przy torach/ telefon nieznany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 03.12.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chyba otworzę czarną listę wykonawców Wyobraźcie sobie jacy ludzie są beznadziejni. Jest taki jeden stolarz w Halinowie, który wziął od nas pieniądze ponad dwa miesiące temu i zobowiązał się zrobić drzwi wejściowe i garażowe. Powiedział, że potrzebuje na to 7 tygodni zapewniając niejednokrotnie,że napewno wyrobi się w terminie. ciach Także przestrzegam przed Panem Krzysztofem, który zamieszkuje przy ulicy Bema 56 w Halinowie /droga przy torach/ telefon nieznany Nie możecie zainstalowac alarmu bez drzwi jak są już okna? W sobotę instalowałem system a równolegle montowali okna niestety też bez drzwi ale wstawiliśmy z właścicielem dyktę w otwór wejściowy i system działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 04.12.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Chyba otworzę czarną listę wykonawców Wyobraźcie sobie jacy ludzie są beznadziejni. Jest taki jeden stolarz w Halinowie, który wziął od nas pieniądze ponad dwa miesiące temu i zobowiązał się zrobić drzwi wejściowe i garażowe. Powiedział, że potrzebuje na to 7 tygodni zapewniając niejednokrotnie,że napewno wyrobi się w terminie. ciach Także przestrzegam przed Panem Krzysztofem, który zamieszkuje przy ulicy Bema 56 w Halinowie /droga przy torach/ telefon nieznany Nie możecie zainstalowac alarmu bez drzwi jak są już okna? W sobotę instalowałem system a równolegle montowali okna niestety też bez drzwi ale wstawiliśmy z właścicielem dyktę w otwór wejściowy i system działa. Tak też robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.12.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Pozostały mi po budowie materiały jak niżej. Może komuś się przyda - chcę się tego pozbyć i oddam za symboliczną kwotę. Styropian: ok. 2m3, Nie frezowany, 14cm, FS-15 fasada Płyty gipskartonowe: wymiary: 2400x1200x9,5 11 szt. + duże pozostałości (mogę oddać w ramach oferty specjalnej) dłuższa krawędź jest spłaszczona, krawędź krótka jest równo obcięta. Folia kubełkowa: dwie rolki, nawet nierozpakowane. 20 mb w rolce, 100 cm szeroka, kupowana u Kowalczyka na Trakcie Brzeskim. Sulejówek Zainteresowanych proszę o info na forum muratora. Podam telefon na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 05.12.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Ta folia to mnie może zainteresuje, tylko pogadam z majstrem czy potrzebna. Za ile te 2 rolki.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.12.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ta folia to mnie może zainteresuje, tylko pogadam z majstrem czy potrzebna. Za ile te 2 rolki.?? 99pln/2 szt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.12.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Sąsiedzi, poszukuję namiarów na fachowców od ocieplenia, tynków zewnętrznych i wewnętrznych oraz do wylewek. Za wszystkie namiary z góry dziekuję. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Sąsiedzi, poszukuję namiarów na fachowców od ocieplenia, tynków zewnętrznych i wewnętrznych oraz do wylewek. Za wszystkie namiary z góry dziekuję. pozdrowionka Ocieplenie i tynkowanie zewnętrzne robiła u mnie ekipa z Radomia, ceny w-wskie: 35 pln/m2 (za wszystko). Po 4 miesiąach nie widzę fuszerek. Namiar na priva. Do wewnętrznych nie polecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.12.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Sąsiedzi, poszukuję namiarów na fachowców od ocieplenia, tynków zewnętrznych i wewnętrznych oraz do wylewek. Za wszystkie namiary z góry dziekuję. pozdrowionka Ocieplenie i tynkowanie zewnętrzne robiła u mnie ekipa z Radomia, ceny w-wskie: 35 pln/m2 (za wszystko). Po 4 miesiąach nie widzę fuszerek. Namiar na priva. Do wewnętrznych nie polecę. Dzieki śliczne Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.12.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Ta folia to mnie może zainteresuje, tylko pogadam z majstrem czy potrzebna. Za ile te 2 rolki.?? 99pln/2 szt? OK. Podaj kontakt do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.12.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Mam kontakt, dzięki, nie zauważyłem priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 09.12.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Moi drodzy sasiedzi , kiedys zadałem pytanie na temat terminowości Pana Kudlińskiego otrzymałem informacje ze to jedyny na tym terenie gosc wporzo, no i niestety 1 XII 07 powinienem miec pomiary i odbiory a tu nawet jednego słupa nie ma , dom stoi prawie wykończony a prądu niet, facet wyłączył telefon tyko mozna nagrać sie na sekretarke , wiec uprzedzam nie róbcie z nim interesów bo możecie wyjść jak Zabłocki na mydle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 09.12.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 To ja. Przyznaję się bez bicia Ale ja naprawdę nie miałam żadnych z nim problemów. Na oczy człowieka nie widziałam, a sam w mojej sprawie Otwock popędzał. Próbuj w godzinach rannych i wieczornych dzwonić. Ja tak zaraz po 8.00 z reguły dzwoniłam. Może trzeba Zakład pogonić. Mnie się tam przeciągało. No, ale najlepiej Kudlińskiego dorwać i dopytać. A swoją drogą molestuj Pana Wójcika w Otwocku. To człowiek za nas odpowiedzialny. Nie mam już telefonu, ale po nazwisku przez centralę się dodzwonisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 09.12.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 A swoją drogą molestuj Pana Wójcika w Otwocku. To człowiek za nas odpowiedzialny. Hej,rozmawiałem z nim , nie jest w temacie, najciekawsze jest to ze czekam juz trzy lata pełne trzy lata i nic kompletnie nic , telefony i gadanie ze mam juz dom nic dla nich nie znaczy .Najbardziej boli mnie ich ignoracja mnie jako człowieka. Ale co zrobic to państwowy moloch a ludzie w nim pracujący sa jak figury z wosku , zero zrozumienia.Chyba nie wziołem do serca powiedzenia " nie odpalisz nie polecisz" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 09.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Moi drodzy sasiedzi , kiedys zadałem pytanie na temat terminowości Pana Kudlińskiego otrzymałem informacje ze to jedyny na tym terenie gosc wporzo Nie informacje tylko jedną informację. Wystarczyło przeszukac nasz wątek. Lub wpisać w "szukaj" nazwisko Kudliński. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 09.12.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 A swoją drogą molestuj Pana Wójcika w Otwocku. To człowiek za nas odpowiedzialny. Hej,rozmawiałem z nim , nie jest w temacie, najciekawsze jest to ze czekam juz trzy lata pełne trzy lata i nic kompletnie nic , telefony i gadanie ze mam juz dom nic dla nich nie znaczy .Najbardziej boli mnie ich ignoracja mnie jako człowieka. Ale co zrobic to państwowy moloch a ludzie w nim pracujący sa jak figury z wosku , zero zrozumienia.Chyba nie wziołem do serca powiedzenia " nie odpalisz nie polecisz" Pozdrawiam Zalezy na kogo trafisz i jak z nim pogadasz Ja mam doswiadczenia z Minska Mazowieckiego, dobre doswiadczenia. W ciagu 1,5 roku udalo mi sie zalatwic przylaczenie i to kablem ziemnym, a to w mojej okolicy ewenement. Jesli chcesz isc na udry, to strasz ich sadem - dwa lata okreslone w warunkach przylaczenia sa terminem ustawowym. Sad zwykle zdecydowanie przyspiesza dzialanie energetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 10.12.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A swoją drogą molestuj Pana Wójcika w Otwocku. To człowiek za nas odpowiedzialny. Hej,rozmawiałem z nim , nie jest w temacie, najciekawsze jest to ze czekam juz trzy lata pełne trzy lata i nic kompletnie nic , telefony i gadanie ze mam juz dom nic dla nich nie znaczy .Najbardziej boli mnie ich ignoracja mnie jako człowieka. Ale co zrobic to państwowy moloch a ludzie w nim pracujący sa jak figury z wosku , zero zrozumienia.Chyba nie wziołem do serca powiedzenia " nie odpalisz nie polecisz" Pozdrawiam To zadzwoń i proś, żeby się dowiedział, albo niech ci nazwisko jakieś poda osoby zorientowanej. Ich trzeba wziąć na molestację. Ja nic nie odpalałam. Po prostu zamęczałam ich telefonami. Najpierw Pijanowskiego, potem Kudlińskiego, a na koniec Wójcika. A i czasami Kierownika Pana Ścisłowskiego(może tu jeszcze spróbuj), ale ten to dopiero niedostępny. Wszyscy już po nazwisku kojarzyli i może na odczepnego poszło w miarę szybko, tzn z 2-3 miesiące od złożenia wniosku o przyspieszenie założenia prądu. Na jakim jesteś etapie? Być może Ścisłowski nie podpisał jeszcze projektu przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 10.12.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Jak sądzicie do jakich temperatur powinno się robić tynki wewnętrzne z agregatu? chodzi oczywiście o temperaturę wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 10.12.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Słoneczka wy moje podajcie mi prosze namiar na kominiarza!! bo pilnie potrzebuje a mam namiar tylko na jednego który w ogóle nie odbiera telefonów. Ile kosztuje przegląd kominiarski do tych papierków do zakończenia budowy domu i zdania budynku?? Błagam was to piiilne... jak ja tego nie lubie keidy wszystko jest jak na wariackich papierach.. Zaraz poprzegladam strony moze ktoś tu juz jakis nr podawał z góry dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 10.12.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 I ja też o tego kominiarza proszę.Madziunia ty już chyba kończysz, więc podrzuć proszę informację, jakie jeszcze papierki trzeba zebrać do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts