hefalump 10.12.2007 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Namiary na kominiarza przesle za moment na priva.Impreza kosztuje bodajze ok 180 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.12.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Sąsiedzi, poszukuję namiarów na fachowców od ocieplenia, tynków zewnętrznych i wewnętrznych oraz do wylewek. Za wszystkie namiary z góry dziekuję. pozdrowionka ponawiam prośbę, pilnie poszukuję tynkarzy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 11.12.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nareszcie udalo nam sie zamieszkac !!!!! jupi Od niedzieli mieszkamy na kartonach, ale co tam najwazniejsze ze juz mieszkamy Jeszcze droga mogłaby troche byc lepsza (niezle blotko) ale nie bede narzekac hihihiihi. Pozdrawiam P.S. przylaczam sie do prośby o podanie listy dokumentów i cen potrzebnych do odbioru budynku. Z góry dziekuje Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.12.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Gratulacje i wszystkiego najlepszego w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 11.12.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Gratuluję Księciu.My też juz wkrótce. Właściwie czekamy tylko na kuchnię.Już w ten weekend nocujemy, żeby trochę posprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 11.12.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nareszcie udalo nam sie zamieszkac !!!!! jupi Brawo Teraz możecie odsapnąć i cieszyć się domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 12.12.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Moi drodzy sąsiedzi, moze ktos mnie oświeci i powie kiedy robi sie projekt przyłącza energetycznego i czy moze ktoś ma namiary na fachowca który tym sie zajmuje to bardzo bardzo prosze o przesłanie mi. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 12.12.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Nareszcie udalo nam sie zamieszkac !!!!! jupi Od niedzieli mieszkamy na kartonach, ale co tam najwazniejsze ze juz mieszkamy Jeszcze droga mogłaby troche byc lepsza (niezle blotko) ale nie bede narzekac hihihiihi. Pozdrawiam P.S. przylaczam sie do prośby o podanie listy dokumentów i cen potrzebnych do odbioru budynku. Z góry dziekuje Aga. A wiec tak, by odebrac chalupke trzeba pofatygowac sie do Powiatowego Inspektoratu Budowlanego w Minsku Mazowieckim. Razem z: -dziennikiem budowy, w ktorym kierownik dokonal ostatniego wpisu, iz prace budowlane i wykonczeniowe oraz porzadkowe zostaly zakonczone umozliwiajac uzytkownie budynku -Do tego trzeba oswiadczenie kierownika budowy o zgodnosci wykonania domu z projektem, warunkami pozwolenia na budowe i obowiazujacymi przepisamioraz uporzadkowaniu terenu budowy -protokoly odbioru przylaczy wodnego, gazowego, elektrycznego (kanalizacji jesli jest). Uwaga musza to byc oryginaly, lub kopie potwierdzone za zgodnosc z oryginalem. Ja gazowe musialem potwierdzac. Klopot byl tez z elektrycznym, bo protokol mialem wystawiony przez podwykonowce Zaklady Energetycznego, a urzad zyczy sobie bezposrednio od ZEWT w Otwocku, wiec musialem wyslac do ZEWT-u podanie o wystawienie takiegoz dokumentu do odbioru domu i pofatygowac sie po jego odbior. -protokoly sprawdzen instalacji gazowej, elektrycznej (ja mialem, ale nie wiem czy jest wymagane w naszym urzedzie) i kominowej -geodezyjna inwentaryzacja powykonawcza budynku -ponadto wypelnia sie na miejscu druk zawiadomienie o zakonczeniu budowy - musialem to zrobic, pomimo tego, ze mam taki gotowy w dzienniku budowy (latwiej jest im zaprowadzic porzadek w papierach) Jezeli podczas budowy wprowadzane byly nieznaczne zmiany (nieistotne) do projektu, trzeba zalaczyc kopie rysunkow wchodzacych w sklad zatwierdzonego projektu budowlanego z naniesionymi zmianami wraz (jezeli taka potrzeba jest) z opisem uzupelniajacym... Wszystko na ten temat mozna znalezc na zoltych stronach Rzeczpospolitej z 24 pazdziernika. pozdr H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 12.12.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Namiary na kominiarza przesle za moment na priva. Impreza kosztuje bodajze ok 180 zl a dziękuje za namiar, niestety miałam ten sam numer ale wreszcie sie dodzwoniliśy... Koszt 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 12.12.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Moi drodzy sąsiedzi, moze ktos mnie oświeci i powie kiedy robi sie projekt przyłącza energetycznego i czy moze ktoś ma namiary na fachowca który tym sie zajmuje to bardzo bardzo prosze o przesłanie mi. Chodzi o kablowe (ziemne)? No to robi się wtedy, gdy ZE nie chce zrobić A przeważnie nie chce. Jedź do ZE do Otwocka i tam zapytaj. Na pewno dadzą Ci namiar na kuzyna/szwagra/kolegę itp. Aha, przygotuj się na 1000 zł + uzgodnienia w ZUDP. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 13.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Chodzi o kablowe (ziemne)? No to robi się wtedy, gdy ZE nie chce zrobić A przeważnie nie chce. Jedź do ZE do Otwocka i tam zapytaj. Na pewno dadzą Ci namiar na kuzyna/szwagra/kolegę itp. Aha, przygotuj się na 1000 zł + uzgodnienia w ZUDP. Q. Dzięki , zadzwonie i popytam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_bichta 14.12.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Sąsiedzi, poszukuję namiarów na fachowców od ocieplenia, tynków zewnętrznych i wewnętrznych oraz do wylewek. Za wszystkie namiary z góry dziekuję. pozdrowionka ponawiam prośbę, pilnie poszukuję tynkarzy!!!! Witam, oto namiar 602 332 965 D. Miśkiewicz. http://www.budarmil.pl Drogi, ale dobry. Nie mięliśmy żadnych zastrzeżeń. I mieszka gdzieś w Zakręcie. Do ociepleń Ci nie polecę, ponieważ u nas jeszcze nie skończyli i zaczynam mieć wątpliwości, kiedy skończą. Teraz mówią, że pogoda kiepska,ale jak na razie zabrali swoje rusztowania z naszej budowy i z tego co wiem, to na wiosnę wzięli trzy budowy. Szczerze w to wątpię, że obejdzie się bez opóźnień. Pozdrawiamy wszystkich i gratulujemy Tym, którzy już będą mogli spędzić te święta we własnym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 14.12.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Kasiu, dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 19.12.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Czy ktoś ma namiary na instalatorów anten? Potrzebuję antenę do n tv zainstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.12.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Czy ktoś ma namiary na instalatorów anten? Potrzebuję antenę do n tv zainstalować. Może podjedz do najbliższego sklepu z Rtv, tam często pracownicy dorabiają sobie na montażach. Wysyłam Ci zapytanie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 19.12.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Czy ktoś ma namiary na instalatorów anten? Potrzebuję antenę do n tv zainstalować. A sam nie dasz rady? Ja swoją montowałem wczoraj (już drugą ta którą dostałem razem z dekoderem okazała się za mała ,jak tylko była mżawka to był brak sygnału) -musiałem kupić większą 100 i teraz nie ma problemu, generalnie montaż tej większej z ustawieniem zajął mi ok godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 20.12.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 No nie bardzo się mężowi chce za to zabierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 20.12.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A tak z innej beczki to powiem wam, że pierwszą noc we własnym domu mam już za sobą. Mąż dokonał uroczystego wódowania z sąsiadem, więc padł drętwy około 20stej, a ja całą noc latałam od okna do okna, bo mi coś szeleściło, pukałało, a czasami nawet klucz przekręcało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.12.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Gratulacje, strasznie Wam zazdroszczę. Muszę dopytać o te ściany, czy aż tak źle było czy uszło? pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 20.12.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Najlepiej wpadnij i sama zobacz. Dla mojego męża może być, mnie w niektórych miejscach bije po oczach tymbardziej, że po sprzątaniu wiem już gdzie patrzeć.Będziemy teraz nocować w pierwszy weekend po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts