mika31 03.01.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Czy ktoś ma namiary na instalatorów anten? Potrzebuję antenę do n tv zainstalować. u mnie instalowal Cyfre+ (ale chyba do tego sie nie ograniczaja) punkt z ul. Plowieckiej 11, 815-43-88, 501-122-660, 607-886-624. n nie miala mini-mini dla dzieci i disney channel.... Dzięki już znalazłam. Za 150 za antenę z konwerter quadem i podłączenie 2 n-ek do odbiorników. Służę namiarami jakby ktoś potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Dzięki wielkie, sprawdzę gościa. Czy ktoś jeszcze korzystał z usług stolarza? Czesc! Sproboj z gosciem z Chobotu - Adam Bajda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 na wiosnę dostawałem oferty na poziomie 45-50 pln/m2 więc to chyba standardowa teraz cena. Zdecydowanie hefalump ma rację - na końcu roboty okazuje sie że każda pierdoła poza kładzeniem glazury jest wyceniana oddzielnie. Można znaleźć jakąś stronę glazurnika w necie z obszernym cennikiem i poprosić pana Kazia o podanie wszystkich cen według takiego wzorca. hej, witam wszystkich po Świętach zaczynam się umawiać na wykończeniówkę (nie ma co zostawiać na ostatnią chwilę) i stąd pytanie: kafelki - 45 zł/m2 (nie ważne czy podłoga czy ściana) tynki - 29 zł/m2 z materiałem drogo to czy w normie? ekipy są sprawdzone... pozdrowienia tynki nie pamietam juz.... kafelki - cena niezla na wiosne tego roku, teraz nie wiem. Ale dowiedz sie, jak licza za listwy ozdobne, szlifowanie krawedzi na 45 stopni(chyba, ze tego nie bedziesz robic), i za dlubanine, przy polkach, wnekach itp. czesto licza to jako metr biezacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 03.01.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 na wiosnę dostawałem oferty na poziomie 45-50 pln/m2 więc to chyba standardowa teraz cena. Zdecydowanie hefalump ma rację - na końcu roboty okazuje sie że każda pierdoła poza kładzeniem glazury jest wyceniana oddzielnie. Można znaleźć jakąś stronę glazurnika w necie z obszernym cennikiem i poprosić pana Kazia o podanie wszystkich cen według takiego wzorca. hej, witam wszystkich po Świętach zaczynam się umawiać na wykończeniówkę (nie ma co zostawiać na ostatnią chwilę) i stąd pytanie: kafelki - 45 zł/m2 (nie ważne czy podłoga czy ściana) tynki - 29 zł/m2 z materiałem drogo to czy w normie? ekipy są sprawdzone... pozdrowienia tynki nie pamietam juz.... kafelki - cena niezla na wiosne tego roku, teraz nie wiem. Ale dowiedz sie, jak licza za listwy ozdobne, szlifowanie krawedzi na 45 stopni(chyba, ze tego nie bedziesz robic), i za dlubanine, przy polkach, wnekach itp. czesto licza to jako metr biezacy... Popieram Hefalumpa i Kraftza. Lepiej sobie zrob dokladna rozpiske i niech Pan Glazurnik podpisze ceny.Ja znam takie stawki: glazura/terakota 30/30, 25/30 itp - 30 zl/m2 gres wymiary jak wyzej - 35zl/m2 gres 30/60, 45/45, 60/60 itd - 50zl/m2 i wiecej wszelkie mozaiki - pewnie po 80 zl/m2 albo wiecej i oddzielnie liczone wszelakie cokoliki, ciecie/fazowanie plytek na 45 stopni, poleczki, docinanie plytek przy obkladaniu lukow itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 03.01.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam!moze mi ktos dac namiar na dobry tartak? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 04.01.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam!Wiem, że gdzieś to było ale poszukuję w okilcach Halinowa niedrogiego i solidnego dostawcy piasku np wiślaka sianego do tynków i gorszego na podniesienie terenu. Znam Mar-Kop solidny ale drogi i wiślaka szukam lepszego. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 04.01.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Czy ktoś miał do czynienia z firmą Cemton w Mińsku Maz.? Chcą mi sprzedać bloczki za 3,40 zł./szt. i to jest najtaniej w okolicy. Mówią, że jest to beton B-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 04.01.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Brałem od nich beton, w miarę tani, wszystkie certyfikaty,faktury i mają jakieś certyfikaty jakości ISO. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byniek 04.01.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam, jak dotąd jestem zadowolony z mojego dekarza. Namiary posyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GT 04.01.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Czy ktoś miał do czynienia z firmą Cemton w Mińsku Maz.? Chcą mi sprzedać bloczki za 3,40 zł./szt. i to jest najtaniej w okolicy. Mówią, że jest to beton B-20. Ja również myślę o kupnie bloczków fundamentowych. Może gdybyśmy zamówili razem to będzie taniej? Co do cen się nie orietowałem. Jeśli interesowałaby Ciebie taka współraca czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniak28 04.01.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Ja też z chęcią bym się dołączył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GT 04.01.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Jak będzie nas trzech, a może i jeszcze więcej, to może będziemy mieli szansę na jakiś rabat jak dla hurtownika? Jestem zdania, że w kupie tkwi siła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniak28 04.01.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Widziałem w,, ofercie'' w ogłoszeniach bloczki po 3,20 ale ciekawe jaka jakość.Po weekendzie podzwonię i sprawdzę co oferują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GT 04.01.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Super! A więc jak tylko ustalimy, gdzie warto kupować przystąpimy do negocjacji. Czy wiecie ile mniej więcej potrzeba takich bloczków na dom niepodpiwniczony o wymiarach 10x12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniak28 04.01.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 jak dobrze wiem to wychodzi 21 bloczków na m2. Oblicz ile metrów masz fundamentu razy wysokość razy 21 i masz ilość potrzebnych bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.01.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 jak dobrze wiem to wychodzi 21 bloczków na m2. Oblicz ile metrów masz fundamentu razy wysokość razy 21 i masz ilość potrzebnych bloczków Bardzo ciekawa propozycja z kupnem tych bloczków we 3, ale nie wiem jak będzie z fakturami - tzn. czy będą chcieli wystawić na każdego z nas osobno. No i dochodzi ta jakość: Dzwoniłem w piątek do kilku sprzedawców i wytwórców i najtaniej znalazłem w mińskim Cemtonie 3,40 zł./szt. brutto. Pojechałem tam i kupiłem jeden - potem pojechałem do majstra i obaj sprawdziliśmy młotkiem. Cóż bloczek nie jest najmiększy czyli dobrze, ale mógłby być twardszy. Podobno najtwardsze (ale i najmniej równe - co jest zresztą trochę oczywiste) są w miejscowości Jatne koło Celestynowa, ale niestety na tą chwilę nie mają bo jeszcze nie ruszyli z produkcją (było za zimno) i trzeba czekać. Cena też taka sobie: 3,66 zł./szt. plus za dowóz do Dębe Wielkie ok. 300zł. Aha, najważniejsze: na 99% w lutym zdrożeje cement co zapowiedziały już cementownie więc bloczek też będzie droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmartaf 07.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ja bloczki kupowałam w desnie jakość ok i cena byla przyzwoita jeszcze w mrozach jest podobno tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.01.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ja bloczki kupowałam w desnie jakość ok i cena byla przyzwoita jeszcze w mrozach jest podobno tanio Dzwoniłem do Desna i niestety jeszcze nie robią bloczków. Mają zacząć w końcu stycznia gdzieś - będę się jeszcze dowiadywał. Natomiast co do Mrozów to dzięki za info - sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GT 08.01.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jestem pełen uznania Nieosiągalny dla profesjonalnego podejścia do transkakcji. Myślę, że na pewno się dogadamy. Ja faktur nie potrzebuję, chodzi mi tylko o to, żeby wytargować na większej ilości niższą cenę. Na transporcie też już będzie taniej. 300 PLN na trzech to 20 w kieszeni. Jak znajdziesz już towar godny uwagi to skontaktujemy się na priva albo telefonicznie. OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 09.01.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Jestem pełen uznania Nieosiągalny dla profesjonalnego podejścia do transkakcji. Myślę, że na pewno się dogadamy. Ja faktur nie potrzebuję, chodzi mi tylko o to, żeby wytargować na większej ilości niższą cenę. Na transporcie też już będzie taniej. 300 PLN na trzech to 20 w kieszeni. Jak znajdziesz już towar godny uwagi to skontaktujemy się na priva albo telefonicznie. OK? Niczego nie obiecuję ponieważ wcale nie jestem przekonany, czy jak będziemy kupować we 3 to nam dadzą niższą cenę. Gdy zamawiałem gazobeton tydzień temu to powiedzieli mi na składzie, że nieważne czy biorę 15 czy 30 palet - cena będzie ta sama. Niemniej jednak gdy już zdecyduję się który bloczek mi najbardziej odpowiada to napiszę na tym forum i potem ustalimy. Co do transportu to ja chciałem przechować bloczek w cementowni do wiosny (jak się da). Poza tym nie sądzę, żeby wszystkie palety bloczków dla 3 naszych domów weszły na jeden skład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts