Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

działka usługowa

miecho44

Recommended Posts

Witam Wszystkich to jest moje pierwsze wejście więc sorki jak coś będzie nie tak. Mam działke ok. 25ar przy przekształcaniu okazało się że jest ona w planie zagospodarowania pod usługi i działalność, czy to jest zatem jakiś problem jeżeli chcę się wybudować? Co z projektem? czy są jakieś szczególne wymagania? ?/prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą/

Tez mam działkę 20 arów "teren aktywizacji gospodarczej z mozliwoscią zabudowy mieszkaniowej". Ponad 51 % terenu musze przeznaczyc pod działalność.

Nie moge wystapic z projektem na sam dom - jedynie na dwa projekty jednoczesnie tzn. dom i cos tam np. magazyn, hale itp. Oczywiscie najpierw moge wybudowac dom i w nim zamieszkac, a pozniej dopiero cos innego (jak bedzie mi sie chciało :-).

Generalnie chodzi o to, zeby w papierach zagospodarowac działke na dom i usługe (ale samo budowanie nie jest tak istotne). Tylko dochodzą koszty drugiego projektu :-(.

Probuje to ominąć w taki sposób: zamierzam wybudowac budynek gospodarczo-usługowy, co od domu mieszkalnego rózni sie w zasadzie nazwą i małymi szczegółami np. parter h=270 cm (dostane na niego zgode bez zadnych przeciwskazan), a pozniej poprostu w nim zamieszkac :-).

Nikt nie moze Cie zmusic do prowadzenia działalności gosp. - najwazniejsze ze budynek jest do tego przystosowany.

Co o tym myslicie?