mialek 17.09.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Nurtuje mnie pewien problem. W warunkach zagospodarowania terenu przewidzianą mam kanalizację ( która niestety jeszcze nie istnieje). Nie mam tam wpisanego szamba ani przydomowej oczyszczalni ścieków. Gmina nie wyraziła zgody na zmianę PZiZT i wpisanie szamba (nawet tymczasowego). Gdzieś wyczytałem , że na przydomową oczyszczalnię ścieków nie muszę mieć pozwolenia na budowę. Czy mogę wybudować taką oczyszczalnię ( czy musi być ona ujęta w PZiZT ? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lomeb 19.09.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 z dnia 7 lipca 1994 r. Prawo budowlane (tekst jednolity) ( Dz. U. Nr 207 poz.2016 z 2003 roku z późniejszymi zmianami ) Art. 29. 1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa: 3) indywidualnych przydomowych oczyszczalni ścieków o wydajności do 7,50 m3 na dobę; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 20.09.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 to już raczej było skorzystaj z funkcji "szukaj" sporo pisania i nie każdy napisze ponownie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 21.09.2005 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Rozumiem , że nie potrzebuję pozwolenia na budowę, a jedynie zgłoszenie. Ale czy w PZiZT musi być wpis o oczyszczalni ścieków? W moim planie nie ma takiego wpisu. Gdy składałem w starostwie papiery na szambo , to mi je odrzucili poniewać w PZiZT nie ma szamba. Czy podobnie może być w przypadku POŚ ? @lafcadio : Przeszukałem forum. Tej konkretnej informacji nie znalazłem. Nie nabijaj sobie postów pouczeniami o opcji "szukaj". Jeżeli zechcesz mi pomóc , będę Ci wdzięczny. Jeżeli nie, znajdą się napewno inni sympatyczni, chętni do pomocy forumowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 22.09.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 nie denerwuj się tak... spokojnie ... napisz czy chodzi o to by POZ była wpisana do Twojej decyzji o Warunkach Zabudowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 22.09.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Jezeli w planie zagospodarownia terenu jest napisane ze budynek bedzie przylaczony do zbiorczej kanalizacji to klapa, po prostu beda mowili nie jedyne wyjscie nie robic odbioru i zrobic oczyszczalnie i poczekac az wiecej osob bedzie sie budowalo i wtedy utworzyc komitet ktory bedzie walczyl z urzedem. Chcialem zrobic to samo nie pozwolili ale w muratorze chyba 8 lub 9 tego roku pisali o tym problemie, napisalem pismo do urzedu powolujac sie na ustawy wymienione w muratorze nie wiem czy mi odpowiedza ale bede naciskal.To tyle rad.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts