J_K_K 17.09.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Pochwalcie się, co komu udało się ostatnio kupić i zainstalować w temacie j. w. Ze względu na warunki - glina, ale i istniejący rów do ew. odprowadzenia OCZYSZCZONEJ wody, skłaniam sie ku takiemu rozwiązaniu - ostatnio widziałem taką 2-zbiornikową - cena z montażem 7 kPLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 19.09.2005 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Ze względu na warunki - glina, ale i rów do ew. odprowadzenia OCZYSZCZONEJ wody, skłaniam sie ku takiemu rozwiązaniu - ostatnio widziałem taką 2-zbiornikową - cena z montażem 7 kPLN. Czyżby wszyscy mieli na działkach piaseczek i oczyszczalnie z drenażem ? Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 19.09.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Myślałem nad taką,ale ze względu na olbrzymie koszty i czas trwania założyłem szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 19.09.2005 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Myślałem nad taką,ale ze względu na olbrzymie koszty i czas trwania założyłem szambo. Hmm - z tego co powiedzieli na targach - 2 zbiorniki, w drugim złoże biologiczne, z instalacją 7 kPLN, vs. 7 kPLN, za drenażową z wymianą gruntu, ew. 5 kPLN bez wymiany gruntu (ale to odpada). Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 19.09.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Ja policzyłem dokładniej1,oczyszczalnia 7-7,5 tys2,odprowadzenie do rowu melioracyjnego -500 zł (60-80m)3,geodeta ,mapki do ZUD-u,melioracji,starostwa,opłaty - 500-700złCzas.1,Zgoda z Melioracji na odprowadzenie do ich rowu2,Naniesienie na mapki itp.3,ZudIle by to trwało 2-3 miesiące ?Czort wie.Zrobiłem za 2 tys szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.09.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 a mozna wode z takiej oczyszczalni odprowadzac do istniejacego drenu przebiegajacego przez dzialke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 19.09.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Musisz mieć zgodę właściciela drenu,rowu melioracyjnego czy czegokolwiek.Na ogół jest to miejscowa spółka wodna lub urząd melioracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 19.09.2005 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Musisz mieć zgodę właściciela drenu,rowu melioracyjnego czy czegokolwiek. Na ogół jest to miejscowa spółka wodna lub urząd melioracji. 1. j. w. 2. Osobiście - nie radzę. "W razie czego" czyli zapchania się, ciężko, lub wręcz niemożliwe jest znalezienie zatoru i można sobie, lub sąsiadowi niezłe "bagienko" zrobić (niestety znam taki przykład). Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts