Heliodor 17.09.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Czy jest konieczna?Jaki jest jej cel?Czy każdy gres można /trzeba impregnować?Jakim preparatem?K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.09.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Nie każdy gres trzeba impregnować. Nie musisz np. szkliwionego,ale gres matowy, naturalny, polerowany na wysoki połysk, strukturalny, profilowany lub gładko szlifowany już tak. Mam nadzieję, że ten opis ze strony NG odpowie na Twoje pytanie: Specjalnej pielęgnacji wymaga polerowana powierzchnia płytek. Proces polerowania polega na mechanicznym zeszlifowaniu wierzchniej warstwy płytki za pomocą specjalnych ściernic i uzyskania efektu "lustra". Ze względu na otwarcie mikroporów w procesie polerowania, producent zaleca stosowanie impregnacji powierzchni płytek polerowanych przy pomocy środków impregnujących renomowanych firm dostępnych na rynku w celu ułatwienia utrzymania podłogi w czystości w trakcie eksploatacji oraz zapobiegania plamienia płytek. Nie poleca się woskowania lub natłuszczania powierzchni płytek w celu zabezpieczenia przed brudzeniem. Impregnację gresu należy wykonać PRZED FUGOWANIEM. Ja będę impregnować środkiem HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 18.09.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Nie każdy gres trzeba impregnować. Nie musisz np. szkliwionego, ale gres matowy, naturalny, polerowany na wysoki połysk, strukturalny, profilowany lub gładko szlifowany już tak. Mam nadzieję, że ten opis ze strony NG odpowie na Twoje pytanie: Specjalnej pielęgnacji wymaga polerowana powierzchnia płytek. Proces polerowania polega na mechanicznym zeszlifowaniu wierzchniej warstwy płytki za pomocą specjalnych ściernic i uzyskania efektu "lustra". Ze względu na otwarcie mikroporów w procesie polerowania, producent zaleca stosowanie impregnacji powierzchni płytek polerowanych przy pomocy środków impregnujących renomowanych firm dostępnych na rynku w celu ułatwienia utrzymania podłogi w czystości w trakcie eksploatacji oraz zapobiegania plamienia płytek. Nie poleca się woskowania lub natłuszczania powierzchni płytek w celu zabezpieczenia przed brudzeniem. Impregnację gresu należy wykonać PRZED FUGOWANIEM. Ja będę impregnować środkiem HG. Równie dobry (a sporo tańszy) jest Delfin Atlasa. Nie wiem tylko czy i jak często impregnację się powtarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 18.09.2005 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Dziękuję pięknie.Pozdrawiam.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts