Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zaczynam fundament - czy o czyms zapomnialem?

brachol

Recommended Posts

Witam

napisze co mam w planach do zrobienia i prosilbym o uwagi odnosnie zastosowanych technologii

1. Humus zdjety

2. budynek wytyczony

3. kopanie reczne

4. lawa bez chudziaka w grunt wykop zabezpieczony folia

5. izloacja pozioma lawy 2x papa na lepiku

6. fundament z bloczkow murowany zaizolowany 3xdysperbitem na to styropian na kolki na niego zaprawa na siatce na to dysperbit 2x i na to folia kubelkowa

7. fundament z gory przykryty folia i bedzie cekal na wiosne

8. obsypanie fundamentu piaskiem i wstepne zageszczenie poziom piasku rowny poziomowi gruntu

9. acha zapomnialem ze wokol lawy drenaz opaskowy bo przez dom ukosnie przebiega dren drenaz na glebooksci dolu lawy?

10. rura do kanalizacji pod lawa prad i woda tez gaz chyba trzeba zostawic dziure w fundamencie?

11. dziura w bloczkach na czerpnie do kominka z plaszczem

12. o czyms zapomnialem????

pozdrawiam

Ja zostawilem przepusty doprowadzenie do budynku kanalizy i wody (do pomieszczenia gosp.) ale jakos nie pomyslalem, ze rury sciekowe ida np. z kuchni, ktora jest oddzielona od pom.gosp. sciana fundamentowa wewnetrzna (pomiedzy tymi pomieszczeniami jest sciana nosna). Tak wiec co z tego ze mam przepusty na zewnatrz, jak do poprowadzenia rur i tak trzeba bedzie kuc sciany fund. wewnetrzne. :-?

• 10 months później...