tadeooo 18.09.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 witam mam dylemat z czego zrobić podlogę na gruncie dotychczas wykonałem podsypkę z gruzu ceramicznego czystego (z cegielni) grubości 25-30cm uwibrowalem go i na to chudy beton i co dalej jaka podloga jest cieplejsza 10 cm styropianu i wylewka betonowa czy legary i miedzy nie styropian lub watę mineralną deska a na to panel ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 19.09.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Temat rzeka – przewałkowany na forum już wielokrotnie. Twoje działania powinny być wynikiem tego co chcesz mieć na końcu na podłodze. Mieszasz trochę technologie bo jeśli legary i dechy to po co panele, a jeśli panele to: izolacja przeciw wilgoci, 5 do 10 cm twardego styropianu (o technologii wykonania poczytaj na forum) i 5-7 cm betonu z dodatkami. Nic nowego Ci tu nie jestem w stanie przytoczyć. Wejdź w „szukaj” i zadaj pytanie „podłoga na gruncie”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablaris 23.09.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Witam.Ja wykonałem podłogę na gruncie z użyciem Keramzytu, efekt nisamowity w pomieszczeniach z tą podłogą panuje temp. o 2-3 stopnie wyższa niż w innych (oczywiście zimą), podłoga wydaje się być "ciepła" tzn. nie ma efektu tzw.ciągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts