wilcza75 08.06.2006 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 11.05.2006 ocieplenie, gzymsy, parapety zewnętrzne i zbrojenie styropianu były gotowe...http://i73.photobucket.com/albums/i214/wilcza/11.jpg 29 maja 2006 domek miał otynkowane 3 ściany, w tym jedną i to frontową, niestety do poprawki.Od początku budowy a więc od wbicia w ziemię pierwszej łopaty nie było żadnych wpadek. I na sam koniec brygada dała plamę. Zaprawa była źle rozmieszana i na 3/4 ściany tynk ma różną strukturę i kolor, widać każde pociągnięcie pacy. Majstrowie biją się w piersi, ale co z tego. Najpierw chciałem żeby wszystko zdrapali i kładli nowy, a oni, że wystarczy pomalować. Stanęło na tym że kupimy (na spółkę) tynk o drobniejszych ziarnach, który położą na istniejący. Zobaczymy co wyjdzie.Na razie wygląda to jakoś tak.http://i73.photobucket.com/albums/i214/wilcza/29.jpg http://i73.photobucket.com/albums/i214/wilcza/tynkigotowe.jpg Kolor mnie nie zachwyca, bo powinien być o jakieś 2 tony ciemniejszy, ale widząc co wielu inwestorom "wychodzi" na ścianach, pocieszam się, że w tej loterii mogłem trafić dużo gorzej.t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 08.06.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Wilcza, mam nadzieję, że odpowiesz .... Z czego robili Ci gzymsy ? To specjalne takie się kupuje, czy z tego samego styropianu, co ocieplenie? Wszystko jest kwestią gustu - mnie podoba się bardziej tynk po poprawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 09.06.2006 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Moi Drodzy, te mini (jak wszystko w naszym domku) gzymsy są zrobione ze styropianu 1cm. Paski szer 10cm przyklejone zostały do podstawowej warstwy ocieplenia i wykończone narożnikami aluminiowymi. Ciekawe tylko jak teraz zamontuję okiennice ? Co do tynku - to jeszcze nie został poprawiony Zrobię zdjęcia z bliska, przed i po poprawkach. Jeśli uda nam się to naprawić, pochwalę się ,a jak nie to ..... trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.06.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 A ta ceglana ściana w środku.... . Cudna . Poproszę o namiar na producenta i typ/model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 28.06.2006 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 A ta ceglana ściana w środku.... . Cudna . Poproszę o namiar na producenta i typ/model. K(asiu)74. To są zwykłe cegły, z jakiejś cegielni na Mazurach, gdzieś koło Szczytna. Z ich całej masy, wybierałem te o kolorze... ceglastym (większość była jakaś taka żółta) Murowane były podobnie jak klinkier - Majstrowie w licu wkładali listewki 1x1cm, dla równości spoin. t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 28.06.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Wygląda jak jakaś holenderska ręcznie formowana . Będę musiała rozejrzeć się się po rodzimych cegielniach. "Jeżeli nie widać różnicy, to po co przepłacać?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 19.07.2006 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 18/07/2006 http://i73.photobucket.com/albums/i214/wilcza/mo380eju380nied322ugo.jpg może już niedługo? Sporo się dzieje, ale ciągnie się koniec tej budowy jak ......... - to chyba jednak normalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 19.07.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 prześliczny domek, niezwykłe miejsce gratuluję! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 20.07.2006 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 dziękuję quit moja chałupka, to takie tam maleństwo, za to Wasze LK... to naprawdę piękny domek... , a tak wgóle to chyba lubimy podobne klimaty... tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 21.07.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 oj tak podobny styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts