Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

<>Jak proponujecie wykończyć taką łazienke 290x110cm -

mdzalewscy

Recommended Posts

ha ha ha ...ale jaja . normalnie cyrk.

a propos " wnetrz" - czy myslicie ze na podloge mozna polozyc zwykla cegle szlifowana i zabezpieczyc ja woskiem albo jakas pasta ?

no to dziekuje.

ps. ha ha ha ha..

zwykłe cegły są bardzo nasiąkliwe, bardziej by się nadawał klinkier, a zwykła jak wiem :-? w dodatku impregnować, impregnat to jakiś środek pewnie tłustawy (?) i potem stopami po tym chodzić :-? , w dodatku ten impregnat zaraz się wytrze i trzeba poprawiać. Sam nie wiem......

Sonika :

Myślę, że w małej łazience płytki do sufitu nie będą dobrze wyglądać.

Daj do wysokości drzwi.

Nie wie także czy kładzenie płytek niekalibrowanych bezfugowo, to dobry pomysł? Ja bym dała fugę najwęższą z możliwych.

myślę odwotnie - w tak małej łazience jasne płytki do sufitu pociagną optycznie w górę, tym bardziej, że jest dekor :)

poza tym kolekcja ma idelanie dopasowane wymiary, by położyć płytki do samej góry, a malowanie nad kabiną było by bez sensu, bo w małym wnętrzu szybciej zbiera się para i lepiej mieć zabezpieczone ściany glazurą.

Tutaj to mam małą rozterkę z jednej strony propozycja mimi płytki do góry jest efektowna, prosta i ze względów eksploatacyjnych bezpieczniejsza (para, łatwiejsza w utrzymaniu, itd..), nie trzeba dodatkowo malować, super to wygląda... z drugiej strony Sonika może mieć rację, bo wydaje mi się to powiększy łazienkę, obniży ją więc wizualnie ją poszerzy, druga zaleta to koszty, bo metr tych płytek kosztuje około 100zł i przypadku położenia ich do 180-200cm, mogę zaoszczędzić około 800zł, a za to można kupić tą piękną umywalkę Koła Quadro... :-?

• Odpowiedzi 326
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wlasnie wosk zabezpiecza przed nasiakaniem..robilismy eksperyment:) nic nie wsiaklo. I podobno wystarczy odnowic warstwe wosku co 1/2 roku.

Widzialam taka podloge - ze starych cegiel do tego - i wygladala bardzo stylowo i fajnie.. Taka tez sobie wymyslilam - do naszej wiejskiej kuchni polaczonej w piwnica ( a wlasciwie piwniczka) z winami.. (tp co zaoszczedze na podlodze to zainwestuje w wino ;)

modzalewscy - op.. przepraszam , ze ja z ta moja podloga do Twojego watku sie wpycham :)

Co do kafli do sufitu - mam obecnie mala lazienke - 2,5m na 1,8 m i kafle do samej gory - i rzeczywiscie zmiejsza to ja optycznie , taka wyoka kicha sie zrobila. Dzisiaj bym zdecydowanie polozyla mnie kafli - najwyzej do linii kabiny- i nie koniecznie na wszystkich scianach.

modzalewscy - op.. przepraszam , ze ja z ta moja podloga do Twojego watku sie wpycham :)

Co do kafli do sufitu - mam obecnie mala lazienke - 2,5m na 1,8 m i kafle do samej gory - i rzeczywiscie zmiejsza to ja optycznie , taka wyoka kicha sie zrobila. Dzisiaj bym zdecydowanie polozyla mnie kafli - najwyzej do linii kabiny- i nie koniecznie na wszystkich scianach.

Zocha, nie ma Twego mego wątku, forum publiczne może pisać do bólu :D

Więc jednak płytki nie do samej góry

Muszę skonsultować to z moim designerem :D

Ewunia

w innym wątku wypięłaś dokładnie taki sam

pupka malutkiego dziecka na plaży, z daleka, w koszulce jest zadkiem -

matko, co za kobieta! :o :evil: nie obrażaj dzieci, to wstrętne i świadczy o tobie jak najgorzej! :evil:

naprawdę nie sposób przejść obok takiego chamstwa bez komentarza, przepraszam Was bardzo :( Przykre to , bardzo :( .

Zochna

witaj w klubie wielbicieli cegły - także marzy mi się taka na podłodze, ale jednak nie cegła, a ręczne płytki klinkierowe, takie "nadpsute" zębem czasu - są śliczne i mają ten klimat, który chcę uzyskać :D

piękne są też stare dachówki, płaskie, pokryte woskiem właśnie.

Albo tak jak piszesz - cegły :) to dobry pomysł, ale zaopatrz się w dobry środek impregnujący, np. firmy Quix-mix.

polecam wydawnictwo wnętrzarskie z francuskiej serii maison et travaux - są tam wnętrza w takim klimacie, mnóstwo starych podłóg, ceglanych, klinkierowych, ręcznie formowanych - uwielbiam je, choć inaczej - bo w połączeniu z nowoczesną stalą, drewnem, szkłem i prostymi formami :)

taki ma być mój drugi domek :)

mdzalewscy - no to kończymy te łazienkę :D

adminie - nie kasuj projektów i postów, please...bo mi się już kończą pomysły na nicki, a ja naprawdę chcę to zamknąć i ...adieu :D

poza tym mam taki ubaw, że trudno mi się skupić :lol: :lol: :lol:

Ja już kilkanaście razy to adieu słyszałem, ale nigdy się nie doczekałem realizacji obietnicy... eeee... to znaczy groźby.

ładnie by wyglądało, gdyby przeciągnąć pas dekoracyjny na podłogę - wtedy trzeba dokładnie proporcjonalnie ustawić umywalkę

szerokość pasa dekoracyjnego wynosi:

6,1 plus 2x29,5 plus 6,1 czyli około 70 cm - dobrze by tu wyglądała ta umywalka 90 z szafką. Niekoniecznie Quattro, także inne mebelki, bo Quattro to niestety najdroższa seria KOŁO Aplauz :-? .

drzwi masz 90 - czyli po bokach po 10 cm.