Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

<>Jak proponujecie wykończyć taką łazienke 290x110cm -

mdzalewscy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 326
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tylko co ja mam teraz wybrać ? co chwila pokazujesz co raz nowsze i ładnejsze kolekcje

Musisz po prostu pójść do sklepu i wybrać płytki, które będą się Tobie i Żonie podobać i potem robić projekt, bo co innego zobaczyć je na żywo, a zupełnie co innego na zdjęciu w necie.

A co dekorków, to jest całkiem prawdopodobne, że będą po 50 zł/szt. jak nie więcej :( .

nie będę liczyć, ile razy umieściłaś to samo wielkie zdjęcie

za to grzecznie i merytorycznie cię pytam, czy nie mogłabyś pokazywać je w postaci

TAKIEJ? => http://www.paradyz.com.pl//images/collections/mini/0228_5.jpg lub wręcz TAKIEJ? => http://www.paradyz.com.pl/images/collections/mini/0036_4.jpg

niech oglądacze skorzystają więcej, niz gapienie się na niewiele mówiące obrazki

Ewunia,

zaczynasz już być męcząca :evil: :evil: .

Co Cię to obchodzi ile razy...., duże, małe....kwadratowe...., jajo czy inne?

Nie Twój wątek, nie Twoja łazienka, wkleiła dwa razy, pięć razy...., mogła 150 razy, bo jakoś nie widzę, żeby mdzalewskiemu to przeszkadzało.

I nie, nie mogła takich jakie Ty proponujesz, bo akurat chciała inne!!!

I przestań jątrzyć, bo jesteś nudna.

Chyba mnie za chwilę trafi sz...g, jak jeszcze raz coś takiego przeczytam!!!!!

Peterek

a goły zadek wypinany przez house Cię nie razi? :o

Nie przeszkadza Ci to? :o

Bo mnie tak..to brak szacunku dla innych... :-?

i wątek nie byłby zaśmiecony jak to nazwałeś, gdyby nie posty house właśnie, bo to on kopiował celowo, z premedytacją wszystkie fotki, by popsuć temat.

bez tych balonowych kopii te kilkanacie zdjęć nikomu by nie przeszkadzało...troszkę luzu..please

Mimi, wprawdzie nie do mnie to pytanie, ale...to, o czym piszesz razi mnie tak samo jak Twoje deklaracje, że znikasz z forum i żegnasz się z nami, po to tylko, aby - niczym - feniks z popiołów- odrodzić się w nowej, niestety, nie lepszej postaci. Oczekujesz szacunku i zrozumienia, a sama nie oferujesz niczego w zamian. Pisałam juz kiedyś, że lubię zaglądać do Twoich watków wnętrzarskich, ale coraz cześciej są one zaśmiecane przez Ciebie samą. Oczekujesz szacunku, uszanuj sama siebie - nie daj sie prowokować, nie obrażaj innych (niestety - TEŻ to robisz) i NIE SKŁADAJ DEKLARACJI BEZ POKRYCIA. Daj sobie troche luzu....Pozdrawiam serdecznie :)

agniesia

a czy to sa kafle pelnowartosciowe? no wiesz 40 zl, z dziennikow, ktore czytalam to srednia cena kafli wyniosla ok 80 zl

tak, w pierwszym gatunku płytki kosztują w sklepach około 40-45 zł m2, te zwykłe, co wcale nie oznacza, że brzydkie.

zaraz wkleję, bo jestem trochę zajęta i robię kilka rzeczy naraz :)

już mam :D

pierwsza to kolekcja Castanio z Tubądzina - bazowa płytka po 41 zł/m2, dekory - te małe listwy -zdaje się około 9zł sztuka, ale mogę pomylić, tyle tego oglądałyśmy z A. (dzisiaj, w castoramie, komforcie i dużym salonie łazienkowym pod rząd :D

tak wyglądają, w realu ładniejsze, podobne do glazury Soniki :)

http://katalog.tubadzin.pl/d-castanio3.jpg

http://katalog.tubadzin.pl/d-castaniotapis2.jpg

http://katalog.tubadzin.pl/l-castanio2.jpg

http://katalog.tubadzin.pl/s-castanio2.jpg

Zochna

witaj w klubie wielbicieli cegły - także marzy mi się taka na podłodze, ale jednak nie cegła, a ręczne płytki klinkierowe, takie "nadpsute" zębem czasu - są śliczne i mają ten klimat, który chcę uzyskać :D

piękne są też stare dachówki, płaskie, pokryte woskiem właśnie.

Albo tak jak piszesz - cegły :) to dobry pomysł, ale zaopatrz się w dobry środek impregnujący, np. firmy Quix-mix.

polecam wydawnictwo wnętrzarskie z francuskiej serii maison et travaux - są tam wnętrza w takim klimacie, mnóstwo starych podłóg, ceglanych, klinkierowych, ręcznie formowanych - uwielbiam je, choć inaczej - bo w połączeniu z nowoczesną stalą, drewnem, szkłem i prostymi formami :)

taki ma być mój drugi domek :)

dzieki mimi, poszperam. Mysle , ze z podlogami i scianami sobie poradze.

Najwiekszy problem mam z kominkiem. Chcialabym zeby byl jak najprostszy, bez zadnych poleczek i ozdobek. Tez nie chce bardzo nowoczesnego - w marmurach i chromach. Takze sama nie wiem czego chce i obawiam sie ze w mojej koncepcji bedzie wygladam jak dziura w scianie poprostu. Masz jakis "niebanalny " pomysl na prosty kominek do wiejskiej chalupy ?

i to by M. wystarczyło, nie dawała bym tych dekoracyjnych kostek na podłogę, choć bardzoi ładne, bo podrożą zakup.

za to podsunęłam A. pomysł, by wkomponowała do tej łazienki deski z bambusa - np. ze dwa panele podłogowe z naturalnego bambusa - są w KOMFORCIE po 149 zł/m2.

na półkę, kończąca obudowę wc .

Do tego kilka dodatków bambusowych - są w TESKO nawet na wagę - miseczki, kubki, podstawki, jakieś ładne kadzidełka i jest fajny klimat gotowy.

Ponieważ A. ma dużą łazienkę i połączoną ze sporą garderobą, drzwi do szaf wnękowych garderoby będą z płyt bambusowych - na zamówienie są m.in. w Komandorze z Prestige

Oj, mimi i ta twoja odpowiedż dowodzi, że naprawdę nie masz woli, aby zrozumieć cokolwiek, a szkoda....naprawdę

:(

a ty masz dobra wole? czego sie czepiasz - skoro nie podobaja ci sie posty mimi to ich nie czytaj - wyarzilas juz swoja opinie i wystarczy, po co ciagle czepiasz sie o to samo? naparwde tak ciezko ci cokolwiek zrozumiec? ...

droga anSi,

j a t y l k o p o p r o s t u, n a j z w y c z a j n i e j w ś w i e c i e c h c ę s k o ń c z y ć t ę ł a z i e n k ę i w y l o g o w a ć s i ę n a a m e n z t e g o f o r u m !!!

o Mateczko! :D

czy mogę? pytam bez cienia złośliwości, chcę skończyć:

bo staram się dotrzymywać obietnice to raz :D

M. to bardzo fajny facet to dwa :D

nie mam czasu na inne łazienki i możliwości bez pisania na forum po zbanowaniu, choć obiecałam wcześniej i to jest troszkę w zamian - to trzy :D

uffff

p.s. wcześniej przekonali mnie inni, bym wróciła, teraz już nie ma takiej możliwości, ani potrzeby, ani chęci,ani nie czuję bluesa, ani inni nie czują bluesa do tego co piszę i już wystarczy :D

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56529

no a teraz skończę, dobrze? :D