Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

<>Jak proponujecie wykończyć taką łazienke 290x110cm -

mdzalewscy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 326
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I jeszcze jedno. Musisz się zastanowić gdzie będzie oświetlenie - po bokach, nad lustrem, a może w lustrze?

Czy Ty masz już zrobione wszystkie podejścia, tzn. czy muszla kloz. musi być w lewym dolnym rogu łazienki?

Ten rzut jest nadal aktualny?

http://www.republika.pl/mdzalewscy/laz/l1.jpg

I jeszcze jedno. Musisz się zastanowić gdzie będzie oświetlenie - po bokach, nad lustrem, a może w lustrze?

Czy Ty masz już zrobione wszystkie podejścia, tzn. czy muszla kloz. musi być w lewym dolnym rogu łazienki?

Ten rzut jest nadal aktualny?

ojej, ojej .......... światła, boki, lustro, to chyba nie na moją głowę.

W tym lewym rogu mam rurę na dole od WC, i kibelek(miskę) analogicznie tam wstawiłem w tym rogu, na tej ścianie centralnie mam też na wysokości 1m mam wypuszczoną rurkę do grzejnika, teoretycznie można kibelek (miskę) dać nie w rogu, ale centralnie na tej lewej ścianie i rurkę spływową do WC przedłużyć i dać pod kątem do tego spływu na rogu. Ale co wtedy z grzejnikiem ?. Nad miską WC ?

A Twoją łazienkę to już na pamieć znam :D

Dasz sobie doskonale radę z oświetleniem, tylko musisz to sobie przemyśleć.

A co na ten projekt mówi żona? Podoba Jej się? Może sama ma jakies przemyślenia?

Jakoś mi nie pasuje WC w tym rogu - za bardzo sterczy do góry. Lepiej by było dać je w lewym górnym rogu, albo na lewej ścianie.

A grzejnika nie da się przeniść tam gdzie teraz jest kibelek na rysunku?

A Twoją łazienkę to już na pamieć znam

nie pisz o tym tak otwarcie, bo jeszcze sobie ktoś coś pomyśli.... :wink: :D

A co na ten projekt mówi żona? Podoba Jej się? Może sama ma jakies przemyślenia?

Żona w delegacji, cały tydzień sam rządzę 8) , przyrzekłem jej tylko, że będę grzeczny :D

przed samym położeniem kafelek będzie jeszcze hydraulik i zobaczymy co się da zrobić z tym kibrelkiem i grzejnikiem

Moje lustro nad umywalką podklejone jest na desce, która jest w licu ze ścianą (w gips kartonie była zrobiona specjalna wnęka) a do tego przyczepiona półeczka już z ładnego forniru - ta opcja była wyłącznie po to aby mieć półkę nad lustrem i miejsce na drobiazgi. Oczywiście można chyba dać samą półkę.

Wcale nie musisz dobierać płytek z 1 kolekcji (te co wybrałeś są równie ładne) ale można połączyć też beżowe płytki z kilkoma węższymi i ustawić je w pionie do wysokości lustra (zrób wizualizację) możesz dać te płytki np. tam gdzie sedes.

Nad lustrem w mojej wersji byłyby płytki beżowe jak w całej łazience. Chodzi o to by nad lustrem nie dawać innych płytek - po co podkreślać tak górę (ciężko to będzie wyglądać), dół ma uzasadnienie np. jako wydzielenie tzw. strefy mokrej, uwydatnienie fajnej umywalki i baterii itp. Ja nie dawałabym żadnych innych płytek od górnej krawędzi lustra tym bardziej do wysokości drzwi, a lustro wydłużyłabym do końca płytki beżowej zaś nad umywalką dałabym np. podwójny kinkiet ruchomy (ul. Migdałowa Warszawa).

Jeszcze jedno fachowcy od płytek odradzali mi kłaść je bezfugowo - nie pamiętam już dlaczego. Sama miałam płytki do położenia bez fugi (łazienka) a mam z minimalną fuga i bardzo ładnie to wygląda. Rzeczywiście lepiej byłoby aby lustro było na szerokośc umywalki - sama miałam skuwaną tę część bo lustro było szersze - mogło być ale lepiej jest teraz.

a teraz do konkretów, bo palców szkoda na komentarze mącicieli, zresztą i tak większość wie dobrze, o co chodzi rrmi i reszcie:D

Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa na maila, oczywiście nie dotyczy to zalewajacych moją pocztę obrzydliwych maili house i wcześniej JoShi.

Przy okazji przepraszam bardzo, ale nie mogę projektować Waszych łazienek w necie na e-mail, gdyż jest to zbyt czasochłonne i trudno jest tak ustalić wszystkie szczegóły.

A na forum nie chcę pisać, skoro mam wklejac po kilka razy projekty i rzuty - takie straaaszne rzeczy przecież tam piszę :o :wink: :lol:

aha, jeśli fotki znikną, znajdziecie je w foto-onet, autor mimilapin :)

Nie będę zakładać kolejnego nicka, redakcja może spać spokojnie i pisać powoli o nowych kolekcjach łazienkowych, już was nie bedę wyprzedzać o kilka miesięcy :lol: I o targach w Bolonii też nie napiszę, bo zaraz to pewno skasujecie :wink: