Dyletant 10.12.2002 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Ludzie na pomoc! Musze sobie bardzo orientacyjnie policzyc, ile zaplace za rozne materialy i robocizne i potrzebuje wiedzy, ile co kosztuje (wiem, wiem ceny sa bardzo rozne, ale przeciez jakies widelki da sie okreslic chyba i na pewno ktos z budujacych ma je w glowie). BARDZO PROSZE TAKIEGO KOGOS, BY POSWIECIL PARE MINUT NA POMOC DYLETANTOWI!!!Czyli tak:styropian do ocieplenia scian 12cm = od x do y za m2 (8, 10 i 15cm tez, jak kto pamieta)siatki, kleje etc???? = od x do ydachowka ceramiczna = od x do y za m2pokrycie robocizna = od x do y za m2welna do izolacji dachu 30cm = od x do y za m2drewno na wiezbe dachowa (dach dwuspadowy z gankiem) powierzchnia 220m2 =styropian do izolacji fundamentów = od x do y za m2lepiki, folie cosie??? = od x do yokna cieple K<1 = od x do y za (m2?)(sztuke?) Z GORY DZIEKUJEdylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenowo 10.12.2002 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Wejdz na strone http://www.ile.pl ,tam dowiesz sie duzo o srednich cenach.Powodzenia w liczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 10.12.2002 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 ja bym jednak pojezdzil po hurtowniach budowalnych ... tak czy siak nie bedziesz mial takich samych cen wszedzie co region to inna cena ... wiec jedyne co ci zostaje to kalkulator dobry rower ( wyjdzie ci na zdrowie ), i powodzenia ... ja juz jestem po tym etapie ale kolejne przedemna pozdrowienia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 10.12.2002 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 przygotuj na kartce zestwienie swoich potrzeb i rozdaj w okolicznych hurtowniach. Umów się na termin np. 7 dni, potem dzwoń i pytaj, czy gotowe. Z moich doświadczeń wynika, że będziesz miał oferty po min. 3 tygodniach ->> nieskończoności (na dwie ostatnie czekam chyba już 2 miesiąc...)Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 11.12.2002 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Witam. Może coś Ci się przyda z zestawienia kosztów na mojej stronce:http://artmedia.of.pl dział "Budowa" i dalej "Dokładny arkusz wydatków 2000, 2001, 2002". Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipm111 11.12.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Daj na mój adres e-mail [email protected] wykaz, za tydzień dostaniesz odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 11.12.2002 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Pomysł ze zbieranie ofert od różnych dostawców jest dobry. Ja robiłem jeszce jedną rundę już po otrzymaniu ofert z pytaniem kto da mniej. Czasem wychodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 11.12.2002 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 On 2002-12-10 17:19, Dyletant wrote: Ludzie na pomoc! Musze sobie bardzo orientacyjnie policzyc, ile zaplace za rozne materialy i robocizne i potrzebuje wiedzy, ile co kosztuje (wiem, wiem ceny sa bardzo rozne, ale przeciez jakies widelki da sie okreslic chyba i na pewno ktos z budujacych ma je w glowie). BARDZO PROSZE TAKIEGO KOGOS, BY POSWIECIL PARE MINUT NA POMOC DYLETANTOWI!!! Czyli tak: styropian do ocieplenia scian 12cm = od x do y za m2 (8, 10 i 15cm tez, jak kto pamieta) siatki, kleje etc???? = od x do y dachowka ceramiczna = od x do y za m2 pokrycie robocizna = od x do y za m2 welna do izolacji dachu 30cm = od x do y za m2 drewno na wiezbe dachowa (dach dwuspadowy z gankiem) powierzchnia 220m2 = styropian do izolacji fundamentów = od x do y za m2 lepiki, folie cosie??? = od x do y okna cieple K<1 = od x do y za (m2?)(sztuke?) Z GORY DZIEKUJE dylu Napisz jeszcze gdzie prowadzisz swoją inwestycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 12.12.2002 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Aha, buduje w okolicach Mszczonowa/Zyrardowa ok. 40 km od Warszawydylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts