Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Orientacyjne ceny

Recommended Posts

Ludzie na pomoc! Musze sobie bardzo orientacyjnie policzyc, ile zaplace za rozne materialy i robocizne i potrzebuje wiedzy, ile co kosztuje (wiem, wiem ceny sa bardzo rozne, ale przeciez jakies widelki da sie okreslic chyba i na pewno ktos z budujacych ma je w glowie). BARDZO PROSZE TAKIEGO KOGOS, BY POSWIECIL PARE MINUT NA POMOC DYLETANTOWI!!!

Czyli tak:

styropian do ocieplenia scian 12cm = od x do y za m2 (8, 10 i 15cm tez, jak kto pamieta)

siatki, kleje etc???? = od x do y

dachowka ceramiczna = od x do y za m2

pokrycie robocizna = od x do y za m2

welna do izolacji dachu 30cm = od x do y za m2

drewno na wiezbe dachowa (dach dwuspadowy z gankiem) powierzchnia 220m2 =

styropian do izolacji fundamentów = od x do y za m2

lepiki, folie cosie??? = od x do y

okna cieple K<1 = od x do y za (m2?)(sztuke?)

Z GORY DZIEKUJE

dylu

ja bym jednak pojezdzil po hurtowniach budowalnych ... tak czy siak nie bedziesz mial takich samych cen wszedzie co region to inna cena ... wiec jedyne co ci zostaje to kalkulator dobry rower ( wyjdzie ci na zdrowie ), i powodzenia ... ja juz jestem po tym etapie ale kolejne przedemna :smile: pozdrowienia ...

przygotuj na kartce zestwienie swoich potrzeb i rozdaj w okolicznych hurtowniach. Umów się na termin np. 7 dni, potem dzwoń i pytaj, czy gotowe. Z moich doświadczeń wynika, że będziesz miał oferty po min. 3 tygodniach ->> nieskończoności (na dwie ostatnie czekam chyba już 2 miesiąc...)

Grzegorz

On 2002-12-10 17:19, Dyletant wrote:

Ludzie na pomoc! Musze sobie bardzo orientacyjnie policzyc, ile zaplace za rozne materialy i robocizne i potrzebuje wiedzy, ile co kosztuje (wiem, wiem ceny sa bardzo rozne, ale przeciez jakies widelki da sie okreslic chyba i na pewno ktos z budujacych ma je w glowie). BARDZO PROSZE TAKIEGO KOGOS, BY POSWIECIL PARE MINUT NA POMOC DYLETANTOWI!!!

Czyli tak:

styropian do ocieplenia scian 12cm = od x do y za m2 (8, 10 i 15cm tez, jak kto pamieta)

siatki, kleje etc???? = od x do y

dachowka ceramiczna = od x do y za m2

pokrycie robocizna = od x do y za m2

welna do izolacji dachu 30cm = od x do y za m2

drewno na wiezbe dachowa (dach dwuspadowy z gankiem) powierzchnia 220m2 =

styropian do izolacji fundamentów = od x do y za m2

lepiki, folie cosie??? = od x do y

okna cieple K<1 = od x do y za (m2?)(sztuke?)

Z GORY DZIEKUJE

dylu

Napisz jeszcze gdzie prowadzisz swoją inwestycje.