manykes 19.09.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam Jak zrobić bramę tymczasową,proszę o własne doświadczenia forumowiczów w tej kwestii.... pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.09.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam Jak zrobić bramę tymczasową,proszę o własne doświadczenia forumowiczów w tej kwestii.... pozdrawiam.. Najprostszae skrzydło bramy _tymczasowej_ to cztery deski zbite w prostokątną ramę, do tego piąta deska po przekątnej (przy zawiasach od dolnego rogu), na to kawałek siatki ogrodzeniowej połapany gwoździami i już J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 19.09.2005 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 dzięki, ale jeszcze jedna niewiadoma;czy ta konstrukcja utrzyma się na drewnianych palach wkopanych w ziemię..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 19.09.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 dzięki, ale jeszcze jedna niewiadoma;czy ta konstrukcja utrzyma się na drewnianych palach wkopanych w ziemię..? jasne ze sie utrzyma tylko trzeba wkopac te pale jak najglebiej ja wkopalem na 80 cm i wsypalem troche gruzu a reszte zasypalem ziemia jak narazie jest ok a skrzydla bramy mam na 2,5 metra..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 20.09.2005 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 dzięki , moje pale są wkopane równie głęboko,bez gruzu ,ale powinno być dobrzepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 27.09.2005 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 zadanie wykonane na 5 , wszystko trzyma się solidnie,a jaka DUMA...... POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 28.09.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 a u mnie niestety juz nie ma bramy wandale ja polamali slupki zastaly wyciagniete i pozginali zawiasy a poza tym zniszczyli jeszcze slupki klinkierowe rozwalajac je ceglami az sie plakac chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechowaty 28.09.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Wybaczcie że na tym forum ale nie znalazłem żadnego, na którym byłby ten temat poruszany w ostatnim czasie. Mianowicie w jaki sposób zrobić drzwi tymczasowe? Zamierzam wstawić okna i bramę do garażu ale drzwi i futryny wstawiać na razie nie chcę bo mi ją robotnicy od wykończeniówki po prostu zniszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.09.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Wybaczcie że na tym forum ale nie znalazłem żadnego, na którym byłby ten temat poruszany w ostatnim czasie. Mianowicie w jaki sposób zrobić drzwi tymczasowe? Zamierzam wstawić okna i bramę do garażu ale drzwi i futryny wstawiać na razie nie chcę bo mi ją robotnicy od wykończeniówki po prostu zniszczą. Podobnie jak bramę można zrobić typowe drzwi "od wygódki": parę desek ściśle obok siebie poprzybijanych do dwóch poprzecznych i pomiędzy nimi rozpora po przekątnej (dół przy zawiasach). Jak się chce, można to jeszcze od zewnątrz arkuszem blachy obić. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 30.09.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ja zrobiłem z płyty OSB. Ponieważ miałem szeroki otwór (150 cm) kupiłem dwa kawałki OSB (przycieli mi na poday wymiar w składzie). Do tego kawałki deski przybite do muru (zamiast ościeżnicy). Oczywiście dochodzą zawiasy, okucia do zamocowania kłódki i chaczyk żeby od środka zamocować na dole jedną połówkę drzwi do progu (takie dodatkowe wzmocnienie). Prawdę mówiąc nie wiem czemu zrobiłem to tak masywnie (nawet to pomalowałem żeby wyglądało na normalne drzwi) bo dodatkowo miałem 4 duże otwory na drzwi tarasowe na parterze zabezpieczone tylko folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts