mackre 19.09.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Bardzo prosze o super pilną pomoc. Musze zaraz zamówić dodatkowe dachówki z kominkiem creatona (mam juz ich kilka)- 300 zł za sztukę i mam pytanie: Czy odpowietrzenie pionu kanalizy powinieniem wyprowadzić dachówką z kominkiem ( tak radzi instalator) czy mogę zrobić to wyciągając pion pomiędzy wieńcem a szczytem budynku kratką wentylacyjną ( tak jest w projekcie) - oszczędność 300 zł na dachówce Proszę pomóżcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 19.09.2005 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 prosze o rade........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 19.09.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 nie widzę problemów , ewentualnie czy nie będzie to zbyt blisko okien itp? inny sposób to koncówka z zaworem napowietrzającym, umieczczona w nieużytkowej części, np poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 19.09.2005 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 tzn. że nie potrzeba dachówki z kominkiem? I można to wyciągnąć przy szczycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 19.09.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Wydaje mi się że sprawa pionu napowietrzającego nie załatwi sprawy.Główny pion powinien być wyprowadzony ponad dach ewentualnie przez ściane. W odgałęzieniach pionów można użyć napowietrzaczy.Wyprowadzenie pionu koło wieńca zależy od bliskości okien.Zeby nie było czuć wyziewów np jak wieje wiatr.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts