Frankai 21.01.2002 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Jak sobie radzicie szczęśliwi użytkownicy kominków z kurzem w pokojach i popiołem? Z tego co słyszałem, mając kominek i DGP, należy się nastawiać na częste malowanie ścian - co 2-3 lata. Wygarniając popiół (chyba że się ma piwnicę i wybiera tam) kurzy się, a potem trzeba to jeszcze wynosić przez pół domu. Jakie macie uwagi do tych co dopiero wstawiają kominki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2002 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 mMlowanie - tak, ale tylko kominka. Mamy bialą obudowę, i na dole, pod szybą, są ślady zabrudzenia od popiolu - ale to juz poltora roku uzytkowania, wiec jak na biala obudowe, niezle chyba. Przed kominkiem fragment podlogi jest kamienny (dalej - normalna drewniana), ktory trzeba zawsze zamiesc i przeleciec scierą. W pokoju jest czysto. Nikt zlosliwie nie dmucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkonos 22.01.2002 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Mam kominek otwarty od zawsze. Używa się go w weekendy i tylko jako atrakcję, która przy okazji trochę grzeje pokój. DGP oczywiście nie mam ale popiół trzeba wynosić, a jak jest się ostrożnym to się nie nabrudzi. Trochę mnie dziwi pęd do ogrzewania kominkiem? ale co kto lubi.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.01.2002 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Popiół to zmora palenia, Aczkolwiek jak widze ile wchodzi do kominka drewna a jak mala zostaje kupeczka popiolu to mnie mysli eshatologiczne nachodza.A prpo slyszeliscie o wkldach grzewczych z systemem "la vitre face" czy jakos podobnie. Pytnie: Jak to sie sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts