Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Melania z Archipelagu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ŁAŁ !!! Jacooo !!! Super kominek ! Bardzo mi się podoba !!!

Możesz zdradzić z czego jest wykonana ta ciemna obudowa ? Czy to granit ? Wspaniały pomysł z narożnikową szybą , która otworzy widok ognia zarówno na salon , jak i na jadalnię. Naprawdę wszystko to macie przemyślane. Extra !

Drzwi też są niczego sobie. Z jakiej to firmy?

Pozdrawiam i gratuluję.

_Beti_ Ruti Adriano Komputero

Gregor 456

bardzo wam dziękujemy :D

Jacooo ale macie piekne drzwi, jak bym mial za duzo pieniedzy to bym takie dal zrobic i ten kominek

pozdrawiam

Gregor 456

niestety ale coś za coś - wprowadzimy się tylko na parter a poddasze i górna łazienka zostanie do zrobienia :(

Witam !

Ja rowniez jestem pod wrazeniem - wlasnie przegladam dzis sobie Galerie domkow na muratorze i widze duzo ladnych i ladnie wykonczonych (starannie wykonanych) domkow ale czesto nie sa one w moim guscie...(nie ten ksztalt, nie ten kolor, zwykla bryla - ktora juz mi sie opatrzyla...)

My z mezem mamy juz wybor projektu za soba - fundamenty juz stoja, ale nie wiem czy dzis wybierajac jeszcze raz nie zdecydowalabym sie wlasnie na Melanie :)

Bardzo mi sie podoba - naprawde swietniutki domek!!!Wogole lubie domki z charakterkiem - tak jak i wnetrza urzadzone w danym stylu...

Wyrazam jeszcze raz zachwyt i pochwale!!!!!!!!!! Bardzo mi sie podoba!

Czekam z niecierpliwoscia na wiecej zdjec - zwlaszcza wnetrz.

Jacooo

Gratulacje! Piękny domek wyszedł :)

Ja też od maja buduję ten domek.

Proszę Cię o dwie informacje: czy cosik zmienialiście w projekcie i z czego budowaliście ściany zewnętrzne (oryginalnie jest beton kom. o grubości 36).

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Guciu

ściany do poziomu zara budynku są takie jak w projekcie, powyżej jest gazobeton 24cm jako ściana nośna + 12 styropian + struktura, zamiast 36 cm gazobetonu i tynku.W ten sposób są lepsze parametry cieplne ściany i rozkład obciążeń z dachu poprzez ściane na fundament pozostaje w osi ściany (w rozwiązaniu z projektu powstaje mimośród ponieważ ściana fundamentowa ma 24 a powyżej niej jest 36 cm patrz przekroje), natomiast wszędzie tam gdzie jest element elewacji z klinkietu jest też 24 cm gazobetonu + 7 cm styropian + 12 cm cegła klinkierowa. Tak jest łatwiej wykonać ściany.

P.S. uwaga na wymiar okien w salonie. W projekcie jest różnica 20cm wymiaru w poziomie pomiędzy otworem w ścianie na okno a wymiarem okna w zestawieniu

Pozdro.