qmoter 15.01.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Guciu ściany do poziomu zara budynku są takie jak w projekcie, powyżej jest gazobeton 24cm jako ściana nośna + 12 styropian + struktura, zamiast 36 cm gazobetonu i tynku.W ten sposób są lepsze parametry cieplne ściany i rozkład obciążeń z dachu poprzez ściane na fundament pozostaje w osi ściany (w rozwiązaniu z projektu powstaje mimośród ponieważ ściana fundamentowa ma 24 a powyżej niej jest 36 cm patrz przekroje), natomiast wszędzie tam gdzie jest element elewacji z klinkietu jest też 24 cm gazobetonu + 7 cm styropian + 12 cm cegła klinkierowa. Tak jest łatwiej wykonać ściany. P.S. uwaga na wymiar okien w salonie. W projekcie jest różnica 20cm wymiaru w poziomie pomiędzy otworem w ścianie na okno a wymiarem okna w zestawieniu Pozdro. Jacooo, Twoja Melania jest b. fajna. Na wiosnę mam zamiar rozpocząć budowę mojej. Napisz proszę na jakim etapie jesteś i czy jest szansa "wizji lokalnej". Chętnie bym pogadał i wysłuchał spostrzeżeń i porad. Jak Twoja ekipa? Czy byłeś zadowolony? Czy poleciłbyś ich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian170 25.01.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Jestem pod wrażeniem naprawde spoko domek !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts