mr.moonlight 06.02.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 W przypadku mojego domu kominek z wkładem umiejscowiony będzie na parterze w salonie. Salon połączony jest "bezścianowo" z jadalnią i kuchnią. Pozostałe ponieszczenia są na poddaszu użytkowym. Gdyby chcieć wszystko dogrzewać kominkiem, a tak planuję, to należy najprawdopodobniej nawiewy zrobić w suficie pokoi na poddaszu i zrobić nawiew wymuszony. Czy użytkownicy DGP z wymuszonym obiegiem mogą powiedzieć, czy w ich realizacjach słyszalne ją jakieś szumy, świsty powodowane przez turbinę lub strumień powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 A ja mam termokominek (kominek do c.o.), palę sobie i nie ma problemu z utrzymaniem równomiernej temperatury w całym domu. Grzeją kaloryferki i podłogówka. Trochę drewna trzeba podorzucać, ale o mrozy głowa mnie nie boli.Pzdr.Leszek z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 07.02.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Może Leszku napisz coś więcej o tym kominku. Jaki masz wkład, w jaki sposób podłączony do CO, ile zużywasz drzewa.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts