roki1979 19.09.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Jestem właścicielem działki rolnej o pow. 0,18 ha, na której zamierzam wybudować jednorodzinny budynek mieszkalny oraz budynek gospodarczy. W sąsiedztwie w/w działki jest działka o pow. 0,99 ha (właściciel nie jest rolnikiem posiada tylko tą działkę) zabudowana przedwojenną (1925 r.) zabudową zagrodową dom mieszkalny, budynek gospodarczy. Czy w związku z powyższym będę spełniał wymagania ustawy o zagospodarowaniu przestrzennym art. 61 ust. 1 pkt. 1. Ja uważam, że spełniam te wymagania ponieważ paragraf 3 pkt 4 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie mówi że przez budynek mieszkalny rozumie się budynek przeznaczony na mieszkania mający postać budynku mieszkalnego w zabudowie zagrodowej. Jednocześnie proszę o opisanie w szerszy sposób wyłączeń gruntów z produkcji rolnej w świetle decyzji SKO w Krakowie opublikowanej OwSS z 2005 r. nr 2 poz. 39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 20.09.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 ad. 1 - moim zdaniem spełniasz warunek dobrego sąsiedztwa (chyba że budynek sąsiada nie jest zinwentaryzowany na mapie w geodezji, (nie przypuszczam) ad. 2 - podaj link... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roki1979 21.09.2005 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 link http://www.czasopisma.pwp.pl/oss-200502.xml?katalog=2005024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 22.09.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Ja uważam,że na pewno spełniasz te warunki, ponieważ o ile pamiętam ziemia klasy III do pól hektara i ziemia klasy IV do hektara nie wymagają zgody odpowiednich organów.No chyba, że masz ziemię lepszej klasy to wtedy już nie spełniasz tych warunków.Sprawa wydaje się być prosta i bezproblemowa(jeśli masz ziemię gorszą niż trójka) także nie zwlekaj i składaj wniosek o WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts