szila 19.09.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 U nas wody gruntowe są na wys -130 cm, podobno wszystkie szczelne szamba betonowe nie są wcale szczelne. Kiedy dzwonię do producenta i pytam o klasę wodoszczelności betonu nie potrafi odpowiedzieć albo mówi B 20:)))))Dlatego z obawy przed przesiąkaniem zdecydowaliśmy się na szambo z tworzywa tylko co zrobić żeby nie wypływało do góry kiedy będzie puste???Czy ktoś z was ma szambo szczelne z tworzywa, jak się ono sprawuje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 19.09.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Cóż albo pod + kotwy albo nad wrzucasz płytę betonową. Ale ja mam wody gruntowe w zależności od pogody od 250cm do 50cm i szambo betonowe jest szczelne (tj. wywożę szambo a nie wody opadowe). Więc może jednak lepiej poszukać sprawdzonego wykonawcy betonowego szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 19.09.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 mialem ten sam problem PVC stanowczo za drogie, betonowe w porzadku ale dowoz przedrazal i ostatnim rzutem kupilem STALOWE wydaje mi sie najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szila 19.09.2005 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 A to ciekawe, stalowe szambo???? Ja decyduje sie jednak na betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 20.09.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Szamba PCV mają specjalne kotwy montażowe, które zapobiegają wypłynięciu go do góry. Ale szambo tego typu jest trochę drogie. Szambo betonowe odpowiednio zabezpieczone powinno być dobre. Poproś o atest firmę która je sprzedaje n i oczywiście fakturę. To w razie czego będzie podstawa do ew. reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 20.09.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 A to ciekawe, stalowe szambo???? Ja decyduje sie jednak na betonowe. To, żadna ciekawostka. Na moim osiedlu jest obecnie około 15 domów i przy każdym jest stalowe szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 20.09.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 szila i bardzo dobry wybór, zaoszczędzisz ponad 2tyś. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 20.09.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 stalowe wyszlo jeszcze taniej ale tylko bo straszna drozyzna w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts