MarcinBialezyn 19.09.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam, zwracam się do Was z pilnym pytaniem, "fachowcy" właśnie osadzają mi drzwi zewnętrzne otwierane do wewnątrz. Według mnie ościeżnica powinna być zlicowana z tynkiem wewnętrzym. Monterzy zrobili to jednak tak, aby odległości ościeżnicy od zewnętrznej płaszczyzny muru były równe i w rezultacie wewnątrz ościeżnica odbiega z jednej strony drzwi na 1,5cm a z drugiej strony jest zlicowana z tynkiem wew. na zero.Dodam tylko że na zewnątrz nie ma jeszcze ocieplania, które jest w trakcie zakładnia.Czy mam prawo wymagać od nich aby drzwi były zlicowane z wewnętrzym tynkiem, czy jest na to jakaś norma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Ty dyktujesz sposob montazuJesli chalupe masz miec ocieplona to dlaczego nie licuja z tynkiem zewnetrznym? Fakt - wtedy glif wewnetrzny uniemozliwi ci pelne otwarcie drzwi na ponad 90 stopni - to gwarantuje montaz w licu wewnetrznymnnie ma norm - Ty normy dla danej roboty ustawiasz i jesli cos jest nie tak - po prostu nie odbierasz pracy i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 19.09.2005 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 też mi się tak wydaje, jeżeli licowanie jest do tynku wew. to niech będzie konsekwetnie, a nie licowanie do wewnętrznego, ale jako baza słyszy im zewnętrzna powierzchnia ściany, tym bardziej, że nie jest ona jeszcze ostateczną fasadą budynku... Zaraz idę ich gonić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 20.09.2005 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam, czy ktoś jeszcze mógłby dorzucić swoje zdanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 21.09.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 W Twojej sytuacji zdecydowanie licuj do tynku wewnętrznego !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris71 22.09.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 U mnie jest sciana z porothermu 30 i na to bedzie jeszcze 10 cm ocieplenia. Okna mam licowane z zewnętrzną powierzchnią sciany. Drzwi zewnętrze są osadzone maksymalnie w strone zewnetrzej powierzchi sciany, ok 7 centymetrów od niej. By umożliwic szersze otwarcie drzwi od strony zawiasów glif wewnętrzny jest scięty pod kątem, by nie ograniczal otwiarcia drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 23.09.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Witam, zwracam się do Was z pilnym pytaniem, "fachowcy" właśnie osadzają mi drzwi zewnętrzne otwierane do wewnątrz. Według mnie ościeżnica powinna być zlicowana z tynkiem wewnętrzym. Monterzy zrobili to jednak tak, aby odległości ościeżnicy od zewnętrznej płaszczyzny muru były równe i w rezultacie wewnątrz ościeżnica odbiega z jednej strony drzwi na 1,5cm a z drugiej strony jest zlicowana z tynkiem wew. na zero. Dodam tylko że na zewnątrz nie ma jeszcze ocieplania, które jest w trakcie zakładnia. Czy mam prawo wymagać od nich aby drzwi były zlicowane z wewnętrzym tynkiem, czy jest na to jakaś norma??? normy na to nie ma, generalnie powines przed montazem uzgodnic wszelkie szczegoly z montazystami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts