Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy warto ?

radlid

Recommended Posts

30000 pln to dużo za działkę 3,2 hektara , w tym jest 1,1h lasu 36 letniego,reszto to jest łąka .Możliwe jest wykopanie stawu, przez środek działki przepływa rów z dość czystą wodą.Prąd i woda przebiega wzdłóż drogi .Do najbliższego miasta jest 20 km.dzialka jest prawie na samym końcu spokojnej wsi.Woj łódzkie blisko Opoczna.Oczywiście domek można postawić .Opłaca się kupić nie przepłacę?

Chciałbym kupić , naprawde ten las nie podnosi wartości.Przecież agencja ceni sobie 6000-7000 zł za h zwykłej klasy pola .To daje 6x3,2=19200 zł i do tego jescze las .A jakby go tak spieniężyć po kupnie ile można dostać, napewno by się spora część działki zwróciła ,potem można posadzić nowy.

Gość 2mm
Ja zaplacilem 55.000 za 1000 mkw. W Warszawie ludzie placą 200.000 za dzialke 1000 mkw. Wszystko zalezy od okolicy, bo w szczerym pustkowiu nie wziąłbym tych hektarów, nawet gdyby mi zaplacono.

zapewniam Cię że w W-wie działki są duzo droższe niż 200 PLN/mkw

A co do tego lasu to prawo zabrania wycinania lasu, nawet na swoim terenie.

Słuchajcie ta wieś to nie takie pustkowie jest tam może ze 30 gospodarstw i w tym z 8 domków rekraacyjnych. Ja myślę że warto , tym bardziej że lubię mieć las w pobliżu , można wykopać staw . Tylko ta cena trochę mnie powstrzymuje przed kupnem .Dzięki za odpowiedzi

No co ty, nie warto ! W takich miejscach to trolle mieszkają :D

To jest przedostatnia działka na wsi , a ten las rośnie między dwoma sąsiadami czyli las jest we wsi. Policzyłem tak pi razy oko jest około 5000 tysięcy sosen. Według mnie to plusem tej dziąłki jest to że jest w jednym kawałku, jest szeroka 65 m i długa 500 m i można z tego lasku czerpać drewno na różne potrzeby. O grzybach nie wspomne i jeszcze cisza dokoła łąki, lasy,pola. Jeszcze mam troche czasu do namysłu ale na wiosne to muszę budować .tylko czy w tym mjejscu