Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie są orientacyjne koszty budowy domu Siedlce i okoli???

eldritch25

Recommended Posts

Zastaniawiam sie na budowa domu zamiast zakupu mieszkania w bloku. Pieniądze chyba zadecydują iz będzie to blok. Chcialbym jednka wiedzieć, ile może kosztowac budowa domu niewielkiego np. ok 100m wraz z zakuem dzialki, wykończeniem nadającym się do zamieszkania (bez wodotrysków) itp. Obecnie mieszkam w okolicach Siedlec 100 km od Warszawy. Serdecznie dziękuje jesli ktoś podzili się inforacjami na ten temat. Czy da sie zamknąć sprawę w 150 tyś. niektórzy moi znajomi twierdzą że tak :D - ja natomiast, że nie :cry: .

... ja natomiast, że nie :cry: .

I masz racje. Sam stan surowy zamkniety takiego domu (prostego i przy bardzo dobrych warunkach gruntowych) to min. 70-80 tyś. Przyłącza i projekt to min. 20tyś (zakładam, że wszystkie media w garnicy działki). Działka to chyba min.30 tyś (jak ma mieć te media). Instalacje wewnętrzne to też z min. 20tyś. A gdzie reszta? (elewacja z ociepleniem, wykończenie wewnątrz, biały montaż, może płot, brama, dróżki, podjazdy, meble kuchenne)

pozdrawiam

Konrad

Zastaniawiam sie na budowa domu zamiast zakupu mieszkania w bloku. Pieniądze chyba zadecydują iz będzie to blok. Chcialbym jednka wiedzieć, ile może kosztowac budowa domu niewielkiego np. ok 100m wraz z zakuem dzialki, wykończeniem nadającym się do zamieszkania (bez wodotrysków) itp. Obecnie mieszkam w okolicach Siedlec 100 km od Warszawy. Serdecznie dziękuje jesli ktoś podzili się inforacjami na ten temat. Czy da sie zamknąć sprawę w 150 tyś. niektórzy moi znajomi twierdzą że tak :D - ja natomiast, że nie :cry: .

Czy ci znajomi cos budują, czy tylko twierdzą??? :lol:

NIE

Absolutnie nie da się. Z zakupem działki??? Wiem, co mówię, bo właśnie zeszłam na ziemię :D . Wcześniej łudziłam się, że zakończę stan surowy otwarty w swoich założonych kwotach (odpowiednio oczywiście niższych od realu), a to nie tak. Kasa się skończyła, a budowa nie :(. Wprawdzie dom większy, ale suma 150 to mało!!!

Z działką +150tys da radę...po ogromnym wkładzie pracy własnej,ze "znajomościami" w szeroko rozumianej branży budowlanej i z materiałów uznanych jako klasa średnia niższa /siporeks,tanie okna PCV itp/

....bez działki /uzbrojenie ,papierkologia stosowana:) / byłoby ciężko,chyba że wprowadzisz się na "betony" a z sufitu zwisać będą żarówki:) , na dachu papa...itp...itd..

za 150 tys z dzialka to chyba sie nie da rady ;) sam jeszcze nie rozpoczalem budowy, ale mysle ze bedzie ciezko wprowadzic sie do domu wybudowanego za 100-110 tys zl,

bo te 40-50 tys to pojdzie na dzialke + przylacza + papiery wiec za 100-110 tys zl wybudujesz ale dom stanu surowego moze zamknietego w zaleznosci od materialow, wielkosci dachu itp

• 6 years później...

Myślę ze to za mało 150 tyś na zakup działki i budowę domu

DL-BUD Siedlce

Oferujemy usługi budowlane w pełnym zakresie:

- ocieplenia poddaszy

- ścianki działowe

- prace ziemne, wykopy

- ławy fundamentowe

- ściany fundamentowe

- podbudowa pod posadzki

- izolacje termiczne i przeciw wilgociowe

- ściany zewnętrzne, wewnętrzne, działowe

- słupy żelbetowe, podciągi

- stropy ze schodami wewnętrznymi

- więźbę dachową z pokryciem folią

- kominy wewnątrz budynku

- kominy klinkierowe ponad więźbę dachową

- schody zewnętrzne, tarasy

- usługi murarskie

- układanie stropów

- roboty ciesielskie i dekarskie

www.domyborkowski.pl

Napisz do nas klik

• 7 months później...
  • 2 months później...

Oferujemy naszym klientom kompleksową obsługę budowy od momentu wyboru materiałów, przez wycenę, dostawę aż po prace montażowe i wykonanie pokrycia dachowego.

Budujemy domy od fundamentów po dach.

Oferujemy dodatkowo dachy wykonane z miedzi, tytancynku oraz innych metali nieżelaznych. Stanowimy jedynego pośrednika między producentami pokryć dachowych i termoizolacyjnych a klientem docelowym, przez co oferujemy bardzo atrakcyjne ceny na materiały.

Ponad to wykonujemy hydroizolacje dachów płaskich, tarasów i balkonów. Montujemy również elewacje drewniane i dachy zielone.

Działamy w całym województwie mazowieckim i lubelskim.

Norbert Jagodziński

509 260 094

[email protected]