orcio_kr 04.11.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 nie jest tak źle ..testowałem wiele brykietów w zeszłym sezonie i ten jest chyba najmocniej sprasowany z wszystkich walców (większe walce bukowe, dębowe, ołówki) porównywalnie z RUFem, walca śr 5cm, dł 10-15cm nie jestem w stanie złamać w rękach.tak że wyglądają ok, palą sie ok, wydaja sie byc rzeczywiście tylko bukowe (brykiety z marketów często pachną choinką), tylko ta wilgotność - ok 60kg wody na tonę powyżej normy, może to to że gość wspominał że worki z wierzchu sa świeżo robione .jeszcze będe to testował np. zapalę cały wkład tylko brykietem, sprawdzę więcej worków itp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 04.11.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 (edytowane) To ja za tobą żyły wypruwałem,a ty badziewiem się zajmujesz i na dodatek wciskasz kit ,ze on lepszy od drewna sezonowanego..Tak coś czułem ,że cię dopadła ta masakra.To masz teraz swoje tête-à-tête.tyle ,że z brykietem. No Orcio ode mnie brykietu nie zakupował, bo i ta cena.... może to brykiet torfowy... z Ukrainy. U mnie kupują na próbę, potem zdecydowanie już po tonie, lub 0,5 tony. Tym bardziej, że po okolicy rozwożę samochodami firmowymi. Ja mam ECO-PAL i kostki z miejscowej fabryki mebli. Mebli wyłącznie dębowych, bukowych i z orzecha amerykańskiego, produkowanych na eksport. Kostki idą głównie do odbiorców hurtowych. Brykiet to działka syna.... niech się wdraża chłopczyk. Drugiego syna firma w której pracuje "kombinuje" uruchomienie produkcji pelletu... gdzieś w Niemodlinie. No to i pellet będzie w mojej ofercie. Edytowane 4 Listopada 2014 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 04.11.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam. może to to że gość wspominał że worki z wierzchu sa świeżo robione Brykiet to nie drewno ... nie wysycha tylko jeszcze nabiera wilgotności jak jest nieprawidłowo przechowywany ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts