Gość 20.09.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Czesc. Zawsze mialam psa ( w dodatku malego ) w domu, a teraz czeka mnie wybudowanie kojca i zbudowanie budy dla dwoch "podworkowych" psiakow. I o tyle, ze ze zbudowaniem budy nie bedzie problemu, to nie wiem zupelnie, co wklada sie do budy . Prosze o rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.09.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 co wklada sie do budy . Prosze o rady. Po prostu slome. Zadne tam szmatki i dywaniki, bo szybko robia sie mokre i ublocone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 20.09.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Słoma, siano, inne tego typu wyściółki - to jest najlepsze. Swoją drogą poobserwuj jakiś czas, to poznasz upodobania pupili. Mój ostatni "podwórkowiec" miał (niestety po 15 latach żywota odszedł do Krainy Wiecznych Łowów ) dziwne upodobanie. Wyrzucał z budy wszystko co mu włożyłem. Z początku myślałem, że to takie "szczeniackie" zabawy, a jednak nie. Do końca swojego życia nie pozwalał na wyściełanie budy. Spał na gołych deskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska59 20.09.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Słomą owsianą ... nie robi się z niej tak szybko sieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Bardzo dziekuje za rady. Do tej pory moje psy spaly w kartonowych pudlach na cieplych szmatkach, ktore im tam wkladalam i zupelnie nie wiem, czy sloma im sie spodoba . Sa to w ogole dwie przybledki, ktore przygarnelismy, kiedy zaczelismy budowac dom. Mieszkaly od paru lat samotnie w walacej sie, po smierci ich pani, ruderze . Poniewaz tam byly przyzwyczajone, a my nie moglismy im zapewnic lokum na naszej dzialce ( gdybysmy postawili budy, to zaraz bylyby ukradzione , jak wszystko z tej ruiny, w ktorej teraz psy mieszkaja ), to wstawilam im tam duze kartonowe pudla, ktore sluzyly im za budy. Jakos przezyly te dwa lata, a teraz chcemy im postawic budy w naszym garazu ( mamy juz dom pod dachem i wylanego chudziaka). Co prawda garaz bedzie jeszcze zabity deskami, ale wytniemy otwor, przez ktory beda mogly swobodnie wchodzic. Pieski w ogole juz sa tak z nami zzyte ( a my z nimi ), ze nie wyobrazam sobie juz, zeby mialy nie zamieszkac u nas. Czekalismy tylko, az zadaszymy dom. Sa kochane i nas tez bardzo kochaja. Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniz 20.09.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 A może by tak pod tą słomą jakąś gąbką, bo będzie im chyba trochę niewygodnie. Ja bym jeszcze proponowała styropian, tak dla ocieplenia tej budy na wypadek dużych mrozów:( I błagam Cię postaw te budy tak, żeby im bardzo zimno nie wiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.09.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 A może by tak pod tą słomą jakąś gąbką, bo będzie im chyba trochę nie wygodnie. Owszem. Na gabce bedzie im moze i wygodniej za to bardziej mokro i zimno... Nie przesadzajcie, to sa psy. Nie musza miec materacy ze sprezynami i roznym stopniem twardosci... zuzia gorace usciski za wielkie serducho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 20.09.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Mój pies konsekwentnie wywalia z budy wszystko Bardzo pracowicie. Jak już sobie posprzata, to dopiero włazi do srodka. No, ale to bardzo kosmaty i wielki pies. Czasem pies "domowy" zajmuje mu tę budę w ciągu dnia, i też lubi mieć czystą drewnianą podłogę, po której się nic nie pałęta. Od spodu podłoga budy jest ocieplona bardzo grubym styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 21.09.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Zuzia, szacunek za opiekę nad tymi psiakami ! Zastanów się, czy nie warto by zrobić psom po prostu namiastki siennika - wora dobrze wypchanego sianem, albo słomą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.09.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Dziekuje za wyrazy uznania, ale to nic wielkiego. Moim najwiekszym marzeniem bylo zawsze stworzenie domu pelnego biednych, skrzywdzonych przez los ( a wlasciwie glownie przez ludzi ) zwierzakow. Teraz, kiedy bedziemy mieli dom, moje marzenie jest coraz blizsze spelnienia. Wlasciwie to ta dzialke mamy troszke dzieki tym moim psiakom , bo najpierw trafilismy na nie podczas rowerowej wycieczki. Zaczelismy przyjezdzac codziennie ze smacznym jedzeniem, a po paru miesiacach zaczelismy sie starac o dzialke graniczaca z posesja naszych psiakow. I tak jakos sie fajnie wszystko udalo . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksena 21.09.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 a mój pies potrafi wynieść z budy nawet najmniejsze ździebełko najmniejszej traweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 23.09.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Moja psina ma swój ulubiony kocyk. Jak jest zimno to sobie go zabiera do budy. Jak jest ciepły dzień wyciąga go przed budę i leży sobie na nim.Ach te "kobitki" kto je zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 28.09.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 A ja tak troszkę off topic... Jakie wymiary powinna mieć buda dla dużego psa. No moze sredniego - owczarek niemiecki 42 kg wagi. Znalazłem w internecie jakies projekty i jakieś małe mi sie wydają. Prosze o informacje na podstawie Waszych doswiadczeń Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.09.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 A ja tak troszkę off topic... Jakie wymiary powinna mieć buda dla dużego psa. No moze sredniego - owczarek niemiecki 42 kg wagi. Znalazłem w internecie jakies projekty i jakieś małe mi sie wydają. Prosze o informacje na podstawie Waszych doswiadczeń Arecki Taka, zeby mogl bez problemu do niej wejsc, ale jednoczesnie na tyle mala, zeby mogl ogrzeac jej wnetrze zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 11.10.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Potwierdzam - słoma jest najlepsza do wyścielenia budy. Trzeba tylko co jakiś czas sprawdzać, czy pies tej słomy na zewnątrz nie wyniósł. Jeśli jest jej mało należy uzupełnić, żeby psiakowi nie wiało po nerkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 13.10.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 może głupie pytanie - ale ktoś wcześniej pisał, że najlepsza jest słoma owsiana - skąd wziąć taką słomę? (pytanie od mieszczucha ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.10.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 może głupie pytanie - ale ktoś wcześniej pisał, że najlepsza jest słoma owsiana - skąd wziąć taką słomę? (pytanie od mieszczucha ) Od chlopa ze wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska59 13.10.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Ze dwadzieścia kilometrów od miasta ... popytać u rolników Jedna kostka słomy wystarcza na całą zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_ma 13.10.2005 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Jak Twoje psiaki spia teraz na szmatkach czy kocyckach. to je po prostu przenies do nowych bud. Bedzie im swojsko pachnialo, a z czasem poeksperymentujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.10.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Jak Twoje psiaki spia teraz na szmatkach czy kocyckach. to je po prostu przenies do nowych bud. Bedzie im swojsko pachnialo, a z czasem poeksperymentujesz... W budach to one beda swojsko techly od wilgoci. Testowalam i wiem co mowie, po dwuch dniach moj pies wyciagnal dywanik na dwor i spal na golych deskach a kojec ma z dachem, wiec mu sie bloto wokol budy nie robi a jednak dywanik zawilgnal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts