joasia-s 20.09.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam wszystkich!! Czy ktoś może pomóc mi w stawianiu pieca kaflowego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.09.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Samodzielnie? A czy masz jakiekolwiek pojęcie o piecach? Czy masz już kafle, odpowiednią glinę, cegły szmotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.09.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Wołaj zduna i nie kombinuj potem jak w ogóle się będzie paliło to sie zaczadzisz kiedyś w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasia-s 21.09.2005 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Kafle, cegłę szamotowa, gline i inne gadżety już mam. Nie wiem tylko jak go postawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 22.09.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Jako dzieciak obserwowałęm kilkukrotnie pracę zduna - mieliśmy piece w domu. Piec w środku ma kilka przewałó i różne dziwne konstrukcje z cegły szamotowek. Dodatkowo w kafle były wklejone cegły które mają na celu akumulację ciepła. Z jednej strony niby to proste, ale trzeba jednak trochę wiedzy. Nie wiem czy są jakieś książki. W internecie nic nie znalazłem. A ile woła zdun za taki piec? Może jednak warto go wziąść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts